VPN vs Remote Desktop Protocol: Hvad er forskellen?

Meget som firewalls, der beskytter dine computerdata, både VPN (Virtual Private Network) og RDP (Remote Desktop Protocol) beskytter identiteten af ​​din computer online. Du kan antage identiteten af ​​en helt anden computer, der er placeret i en anden region, stat og land.


Både VPN og RDP kan hjælpe dig med at ændre din IP-adresse. Imidlertid bruges de begge til forskellige formål og leverer specifikke funktioner til brugerne. Hvis du ikke kender den rigtige mulighed for at vælge, er her alt hvad du behøver at vide om VPN og RDP.

VPN vs RDP

VPN vs Remote Desktop Protocol

VPN og RDP

VPN og RDP er ganske ens og alligevel helt forskellige på samme tid. Både VPN og RDP krypterer på en eller anden måde din internettrafik. Begge giver privat adgang til en server eller enhed, der muligvis er placeret tusinder af miles væk.

Hvis du nogensinde har brugt Teamviewer eller lignende applikationer, ved du, hvad RDP er, og hvordan du kan få adgang til en computer eller server hvor som helst.

På den anden side er der også store forskelle. En VPN får dig til at ligne en anden server i sandsynligvis et andet land. En RDP giver dig på den anden side mulighed for at handle som den server og bruge dens ressourcer, som du direkte anvendte den lokalt.

Hvad er en VPN?

VPN står for Virtual Private Network. En VPN krypterer din internettrafik og dirigerer den gennem en mellemliggende server. Mens krypteringen gør dine data sikre, skjuler den mellemliggende server din rigtige IP på internettet, og de websteder, du har adgang til, kan se IP-adressen for den server, du har forbindelse til. Kort sagt skjuler den din IP-adresse, giver dig adgang til indhold, der er begrænset i din region, og sikrer dit netværk.

Sikkerhed og privatliv er de største fordele, som en VPN har i forhold til RDP. En VPN har brug for robust kryptering for effektivt at arbejde og skjule brugeridentiteten. RDP’er har dog ikke brug for den øverste sikkerhed og privatliv for at fungere.

Bundlinjen, med en VPN, vil du kunne få adgang til geografisk begrænset indhold (såsom Netflix eller websteder, der er forbudt i dit land), men du vil stadig bruge din egen computer og uanset hvilke begrænsede ressourcer det har.

Hvad er RDP?

RDP står for Remote Desktop Protocol, et program, der giver brugerne mulighed for ekstern adgang til et pc-skrivebordsmiljø eller -server, mens de vises på en anden brugerenhed. Det opretter en virtuel forbindelse mellem de to enheder og gør det muligt for den ene at kontrollere den anden.

RDP giver computeren mulighed for at udsende sin skærm til den anden computer. Som bruger har du fuldstændig kontrol over værtenheden. Du kan endda bruge værtscomputerens lokale filer, installeret software, programmer og computerkraft.

Mens ‘RDP’ er navnet på et specifikt Microsoft-udviklet Remote Desktop Protocol-program, er der adskillige andre remote desktop-software derude. Forskellige RDP-udviklere tilbyder forskellige og unikke funktioner til at tiltrække brugere.

Nogle giver brugerne mulighed for at deltage i en eksisterende brugersession og fjernstyre enheden, mens de viser den kontrollerede session på den anden skærm. Andre leverer endda funktioner til at vise en sort skærm under kontrolenhedssessionen.

Mens begge har deres egne fordele, er grunden til, at nogen kan bruge RDP i forhold til VPN, at RDP tilbyder styrken til at kontrollere en anden enhed, potentielt tusind miles væk. Du kan styre en supercomputer med al dens computerkraft, speciel software og geografisk adgang fra en almindelig bærbar computer eller computer.

RDP-begrænsninger

Der er nogle begrænsninger for RDP. Medmindre du bruger en lokaliseret RDP, har du brug for et højhastighedsinternet og en anstændig computer til korrekt kontrol af den anden enhed. Du sender og modtager store bunker af information, herunder musbevægelser, app-kommandoer, skærmgrafik og baggrundsopgaver, og alle disse handlinger har brug for en masse ressourcer for at blive styret. Selv om disse handlinger let kan styres lokalt, kan håndtering af dem via internettet gøre forbindelsen langsom og hængende.

For ikke at nævne, værtscomputeren er også åben for potentielle trusler online under sessionen. Det er medmindre enhedsadministratoren implementerer visse begrænsninger, som vil kompromittere din session. De potentielle trusler inkluderer forbindelseskapning, der kan føre til en infiltreret og kompromitteret enhed.

Sammenlign dette med en VPN, der er sikker og tilbyder høje hastigheder (mindst de bedste VPN-udbydere gør).

Hvad har du brug for?

I sidste ende koger det hele sammen med dine krav. Så lad os opdele brugernes behov for at se, hvad der er bedst egnet til hvilken slags brugere. Den bedste måde at adskille brugerne er ved brug af hensigten, uanset om du bruger tjenesten til erhvervsmæssig eller personlig brug.

Forretning

Hvis du leder efter en sikker og privat internetadgang til dine medarbejdere, når du arbejder i offentlige rum eller i udlandet, er en VPN dit bedste valg.

  • For at give dine medarbejdere en sikker central server, som også indeholder vigtige filer, skal du vælge en VPN
  • Hvis du eller din medarbejder har brug for et centralt system på et fjerntliggende sted (på grund af geografiske begrænsninger), bliver du nødt til at gå med en RDP.
  • Hvis du eller dine medarbejdere har brug for at få adgang til computere eksternt til teknisk support, vedligeholdelse eller fejlfinding, skal du bruge en RDP

Individuel

  • Hvis du har brug for adgang til et sikkert og privat netværk, skal du gå med en VPN
  • Hvis du vil streame dit yndlingsindhold, som ikke er tilgængeligt i din region eller mens du rejser i udlandet, skal du bruge en personlig VPN
  • Brug en VPN for at gøre dit internet mere sikkert, skjule din IP eller identitet
  • Vælg VPN for at undgå enhver onlineovervågning eller censur

Der er sjældent tilfælde, hvor en person har brug for en RDP for at få adgang til en fjerncomputer, hvis ikke til det spark. Disse situationer involverer nødsituationer, når en bruger skal fjernadgang til deres hjemmecomputer, en vens computer eller lade deres betroede ven få adgang til deres egen.

Hvis du er en individuel bruger med generelle daglige behov, ville en VPN gøre jobbet for dig. Det skjuler din computers identitet, giver dig mulighed for at ændre din placering, undgå overvågning, streame geografisk låst indhold, sikre internettet og tilbyde adskillige andre fordele.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me