Com publica l’aplicació Venmo de dades privades

Els pagaments i les transaccions mòbils presenten avantatges i desavantatges. Per una banda, ha estat més fàcil per a la gent enviar i rebre diners durant el viatge a través de diverses aplicacions de pagament, de l’altra, també ha fet que els usuaris siguin més vulnerables a exposar dades privades sense adonar-se’n.

Com publica l’aplicació Venmo de dades privades

Com publica l’aplicació Venmo de dades privades

Una aplicació per a tot

Rarament la gent vol dirigir-se al banc per fer pagaments o enviar diners a ningú. Hi ha una aplicació per a tot, des d’enviar diners fins a fer pagaments de factura.

A causa de la comoditat (i la suposada seguretat) que ofereixen aquestes aplicacions, la gent no s’adona que posa en joc la informació privada i identificativa mentre utilitzen aquests serveis. Totes les aplicacions mòbils són vulnerables a les amenaces de seguretat i privadesa i es pot piratejar informació financera en qualsevol moment.

Una d’aquestes aplicacions de pagament és Venmo, que permet als usuaris enviar i rebre diners. Però el major inconvenient de Venmo és que tota la informació i les transaccions són públiques de manera predeterminada, tret que siguin privades.

Ara, un investigador amb seu a Berlín ha analitzat milions de dades públiques de l’aplicació, per trobar la identitat real dels usuaris i mostrar amb quina facilitat l’aplicació revela informació personal i hàbits sobre els usuaris..

Què és Venmo?

Creat el 2009, Venmo és un servei de pagament per a mòbils, disponible a la web, Android i iOS. El servei és propietat de PayPal i és gratuït, a diferència de la majoria dels altres serveis de pagaments mòbils. Venmo va començar com un sistema de pagament mitjançant missatgeria de text.

A mesura que l’economia peer-to-peer (P2P) continuava creixent, Venmo es va convertir més en una plataforma de xarxes socials.

El 2012, Venmo es va fer tan popular que va ser adquirida per Braintree per 26,2 milions de dòlars. Fins llavors, Braintree era un dels sistemes de pagament de serveis com Airbnb i Uber, però després va ser adquirit, juntament amb Venmo, per PayPal. Avui, Venmo s’accepta a tot arreu on s’accepta PayPal als Estats Units.

L’objectiu de Venmo és facilitar les transferències de diners. Per començar, heu de crear un compte amb nom d’usuari i contrasenya i, després, enllaçar la targeta de crèdit, la targeta de dèbit o el compte bancari per utilitzar el servei..

A més d’enviar i rebre pagaments, els usuaris poden afegir amics i també reben pagaments d’ells. Els pagaments rebuts es poden desar com a Balança de Venmo per a un ús posterior o es poden retirar immediatament a un compte bancari. Venmo també es pot vincular a altres serveis com a opció de pagament.

Com que es tracta d’una plataforma gratuïta, Venmo guanya diners mitjançant comissions de transacció. Venmo no és compatible amb els anuncis, a diferència de moltes altres aplicacions mòbils gratuïtes. No tots els serveis de Venmo tenen comissions de transacció, com ara transferir fons entre amics a través d’una targeta o d’un compte bancari.

Però, per cobrir els costos de processament, Venmo cobra una quota del 3 per cent en els pagaments amb targeta de crèdit. En canvi, PayPal cobra un 2,9 per cent de tots els pagaments amb targeta de dèbit i de crèdit. L’objectiu de Venmo és ajudar a promoure PayPal més que guanyar diners.

Què és la controvèrsia que envolta Venmo?

L’investigador Hang Do Thi Duc ha analitzat més de 200 milions de transaccions públiques Venmo realitzades el 2017 accedint-les a través d’una interfície de programació d’aplicacions públiques i ha pogut veure tots els detalls sobre usuaris que no han canviat la seva configuració per privada..

Inclou noms, l’import del seu pagament, adreces i també informació financera. Amb aquesta informació, ha pogut aprendre molt sobre els usuaris que venien desconcertant de Venmo.

Tot i que els usuaris poden canviar la seva configuració per privats, l’aplicació no incita els usuaris a fer-ho. Per tant, la majoria dels usuaris deixen les seves dades en mode públic i s’exposen a qualsevol persona a Internet.

Mitjançant aquesta anàlisi, Do Thi Duc va poder reunir molta informació personal sobre els usuaris i això s’ha mostrat a través del lloc web del projecte “Public by Default”. L’investigador dóna l’exemple de cinc usuaris d’aquest tipus, entre ells un home que ven cànnabis a Santa Bàrbara i una dona a qui li encanta brindar el menjar brossa..

Do Thi Duc va poder conèixer quins pagaments es van fer i exactament quantes vegades a l’any juntament amb altres missatges intercanviats.

Si l’home que ven cànnabis ho està fent de manera il·legal, aquesta informació pública pot aconseguir que l’atrapin fàcilment. Ella també va ser capaç de rastrejar la ubicació dels usuaris, incloent els que els usuaris que freqüenten restaurants i va comprar el que els elements.

Tot i que aquest tipus d’informació pot no semblar un gran problema, algú amb males intencions pot utilitzar fàcilment les dades recollides de Venmo per rastrejar un usuari i perjudicar-los..

També es pot utilitzar per robar la identitat d’algú combinant les dades amb altra informació rastrejada d’Internet. També es poden robar detalls financers i els usuaris els roben els diners.

En cas de continuar utilitzant Venmo?

Venmo ha estat una aplicació de pagament mòbil útil i senzilla d’utilitzar des del 2009, però aquests problemes de seguretat suposen una claredat del servei. Després que aquestes noves troballes de Do Thi Duc esdevinguessin públiques, se’ls ha recomanat als usuaris que canviïn la seva configuració en privats i que siguin prudents sobre el que volen aparèixer al seu feed públic..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me