Facebook apaga l’aplicació VPN d’Onavo enmig de preocupacions sobre la privadesa

Facebook està endollant-se a la seva aplicació VPN Onavo, que va acabar, i va a posar fi als programes d’investigació de mercat no pagats. Els estudis de recerca pagats, però, continuaran amb la condició que els usuaris siguin conscients de les seves implicacions sobre la privadesa. La versió per a Android de l’aplicació d’Onavo s’ha eliminat de Play Store, però romandrà funcional durant els usuaris existents durant algun temps.


Facebook apaga l’aplicació d’Onavo enmig de preocupacions sobre la privadesa

Facebook apaga l’aplicació d’Onavo enmig de preocupacions sobre la privadesa

Informació de fons sobre Onavo

Facebook va comprar Onavo VPN, un servei de tercers, el 2013. Ho ha estat adquirit per Facebook i s’ha convertit en una novetat a l’aplicació per a mòbils. Els usuaris d’iOS poden descarregar la seva pròpia VPN anomenada Onavo Protect atribuïda a Facebook. Tots sabem que Facebook té un avantatge per espiar els usuaris i vendre les seves dades. No podem dir que no ho veiem amb l’aplicació Onavo. Després que Apple obligés a Facebook a elimina Onavo de la botiga d’aplicacions per a iOS i per deixar d’utilitzar Facebook Research, sembla que la xarxa social s’aconsegueix per fi amb els seus programes espia. No ens quedava clar què pensen fer amb les dades d’Onavo fins ara. 

Facebook Va fer baixar Onavo

Facebook ha tret l’aplicació Onavo Protect VPN de la botiga Google Play i deixarà de recollir dades d’usuaris dels que encara posseeixen l’aplicació. Tot i que el lloc web d’Onavo de Facebook segueix existint, els enllaços a les aplicacions d’Android i iOS es trenquen. Facebook va comprar Onavo, una companyia israeliana, el 2013. Va eliminar l’aplicació poc després que va descobrir que Onavo violava les seves normes de recollida de dades l’agost de 2018.

Resposta de Facebook

Un portaveu de Facebook va afirmar que està centrant-se en la investigació de mercat basada en recompenses, cosa que significa que finalitzaran el programa Onavo. Segons TechCrunch: “Facebook deixarà immediatament de treure dades dels usuaris d’Onavo per a la investigació de mercat, tot i que continuarà funcionant com a xarxa privada virtual a curt termini per permetre als usuaris trobar un reemplaçament.”

Amb les sospites sobre els gegants tecnològics i la regulació actual que condueix a un escrutini més intens de les pràctiques de privacitat, Facebook ha decidit que proporcionar als usuaris una utilitat com una VPN a canvi d’examinar amb tranquil·litat les seves aplicacions i les dades de navegació mòbil no és una estratègia encertada. En lloc d’això, se centrarà en programes de pagament on els usuaris entenguin explícitament quina privadesa ofereixen per a una compensació financera directa.

Sobre Onavo

El Aplicació Onavo acoblen les dades dels usuaris sense el seu consentiment. La responsabilitat d’Onavo consistia a recollir dades i informació importants per a Facebook. L’aplicació VPN es va promoure com a mitjà de limitar l’ús de dades d’aplicacions de fons. Però oferia una xarxa VPN segura per a la vostra informació personal. Onavo recull informació com les aplicacions que es troben als telèfons dels usuaris, el temps dedicat a les aplicacions, la quantitat de dades mòbils i Wi-Fi que s’utilitzen per aplicació, llocs web visitats, ubicació de l’usuari, dispositiu i tipus de xarxa.

Quant a l’aplicació Facebook Research

Facebook també ha deixat de contractar usuaris per a “Facebook Research”. Tot i que Facebook no ha distribuït l’aplicació als usuaris d’iOS, encara està disponible per a dispositius Android. Segons TechCrunch, tot i que Facebook no reclutarà més usuaris, continuaran els estudis per a l’aplicació Facebook Research. De fet, l’aplicació Facebook Research per iOS i Android ofereix als usuaris 20 dòlars mensuals en targetes regal a canvi de dades personals des del 2016.

Apple va treure ràpidament l’aplicació de Facebook Research de la seva botiga després que apareguessin detalls sobre aquesta. El fabricant d’iPhone va tenir un problema amb la forma en què Facebook havia distribuït l’aplicació. La companyia utilitzava certificats per a desenvolupadors empresarials destinats als telèfons de treballadors interns. En conseqüència, Apple va bloquejar que totes les aplicacions internes d’iOS de Facebook funcionessin durant un període de temps curt.

Onavo va apagar

Molts usuaris de Facebook no saben que la xarxa social els fa un seguiment. No hi ha cap manera garantida de evitar que Facebook segueixi les vostres activitats en línia a l’aplicació. Però podeu fer-ne ús precaucions i consells us ajudarà a mantenir-vos segur i privat quan feu servir Facebook.

Esperem que Facebook estigui menys secret amb els seus futurs programes d’investigació de mercat i més avançat amb els seus usuaris sobre les seves polítiques de privadesa. Per recuperar la confiança i la confiança dels usuaris, Facebook té molt a construir.

En cas que busqueu una aplicació VPN de bona reputació que no incompleixi la vostra privadesa, mireu la nostra llista de millors proveïdors VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map