Facebook utilitza protocols sense fil per a persones que pugueu conèixer

Facebook va patentar una tecnologia nova que suposadament pot impulsar la seva funció “People You may Know”, i és molt ombrívol. Si bé la tecnologia sona fresca i útil, en realitat té algunes implicacions terrorífiques per a la nostra privadesa i seguretat. Continua la història completa.

Facebook utilitza protocols sense fil per a persones que pugueu conèixer

Facebook utilitza protocols sense fil per a persones que pugueu conèixer

Les persones noves de Facebook, que podeu conèixer la història completa

Aparentment, Facebook va presentar una nova patent sobre tecnologia que li permet utilitzar comunicacions sense fils per suggerir als amics de la funció “Gent que podeu conèixer”. Per il·lustrar aquesta tecnologia en concret, permeteu-me que us mostri primer què havia de dir la patent al respecte:

“Diverses formes de realització de la present divulgació poden induir sistemes, mètodes i suports de lectura informàtica no transitòries configurats per emetre una primera comunicació sense fils incloent informació associada amb un primer usuari. Es pot detectar una segona comunicació sense fils que inclou informació relacionada amb un segon ser. Es poden detectar dades de registre que indueixin almenys una part de la informació associada amb un segon usuari. Les dades de registre també poden incloure dades de intensitat del senyal associades a la segona comunicació sense fils i dades de temps que indiquen quan es va detectar la segona comunicació sense fils. Les dades del registre es poden proporcionar per a l’anàlisi. Es poden rebre una o més connexions suggerides per al primer usuari basat, almenys en part, en les dades del registre. “

Allò va ser bo.

Anem a desglossar-lo i veiem exactament què té Facebook a la botiga per a la gent que podeu conèixer. El primer fet que podem notar és el mètode que utilitzarà aquesta tecnologia per detectar suggeriments sobre la seva funció PYMK. Segons la patent, Facebook no es basarà realment en el seguiment de la ubicació. En canvi, basarà els seus suggeriments en senyals sense fil.

Què us ajudarà a la funció que podeu conèixer a les persones?

Com podeu veure més amunt, Facebook vol utilitzar diferents tipus de comunicacions per detectar les persones que acostumeu a trobar molt a prop. Què tipus de comunicacions utilitzarà Facebook, pregunteu? Permeteu-me que els faci una llista:

 • Comunicacions BLE: Short per a comunicacions Bluetooth de baix consum. Es refereix a petits paquets de dades que es transmeten per dispositius activats per Bluetooth mitjançant ones de ràdio.
 • Comunicacions de ZigBee: Protocol de comunicació sense fils que utilitza ràdios digitals de baix consum per crear xarxes d’àrea personal. Això s’utilitza principalment amb IoT.
 • Comunicacions Z-Wave: El mateix principi que ZigBee.
 • Comunicacions RFID: La identificació per radiofreqüència utilitza l’acoblament electromagnètic en radiofreqüència per identificar objectes, animals o persones.
 • NFC: una tecnologia de comunicacions sense fils de gran freqüència de curt abast que permet intercanviar dades entre dispositius aproximadament 10 cm els uns dels altres.
 • Comunicació PAN: Aquest és una mica … estrany. És la tecnologia que permet als dispositius portàtils comunicar-se amb dispositius propers mitjançant la conductivitat (de l’electricitat) d’un cos humà, creant així una Pàgersonal Area Ntreballs electrònics.

De manera que, com veieu, els serveis d’ubicació com el GPS ni tan sols formen part d’aquesta nova tecnologia. En canvi, Facebook pot utilitzar diferents tipus d’ones de radi i freqüències per suggerir-vos possibles amics.

Com funcionarà aquesta tècnica

La patent realment descriu exactament com funcionarà la funció. Pel que fa a aquesta il·lustració, anem a trucar a l’usuari un Jenny i l’usuari dos Tom:

 1. Jenny va a la botiga de queviures i acaba al mateix passadís que Tom. El dispositiu de Jenny permet un senyal sense fil que conté informació sobre Jenny.
 2. El dispositiu de Tom també permet enviar un senyal sense fil que conté informació sobre Tom. El dispositiu de Jenny llegeix aquest senyal.
 3. El dispositiu de Jenny crea un registre del senyal de Tom. El registre inclou informació com la intensitat del senyal (per tant, a quina distància es troba Tom de Jenny) i la data i hora de la connexió.
 4. Els registres es dirigeixen als servidors de Facebook per analitzar-los.
 5. Jenny obre Facebook a la nit i descobreix que Tom, l’alegre estrany que va passar a la botiga de queviures, ara forma part de la seva llista d’amics suggerida..

Ara, en aquest escenari, ni Jenny ni Tom necessiten tenir el GPS activat perquè això passi. Només necessiten tenir un dispositiu amb l’aplicació de Facebook.

Quin és el problema?

Oh, per on començo??

Comencem amb les implicacions de seguretat d’aquest tipus de tecnologia. Si Facebook hagués utilitzat la tecnologia basada en GPS per a la seva funció de persones que podeu conèixer, en teoria podeu optar per no fer un seguiment de la vostra ubicació. Aquesta tecnologia, però, utilitza protocols de comunicació que realment no podeu desactivar. Si veieu que Facebook no sempre facilita als usuaris optar per algun dels seus serveis, aquest tipus de tecnologia podria acabar sent molt perillós per a algunes persones.

“Però, Hiba, com de perjudicial podria ser això? Vull dir que fàcilment no podeu afegir la persona a la llista del vostre amic. “

És cert, però això no significa que la persona no tingui accés a la vostra informació. Mireu el vostre perfil de Facebook. Quanta informació personal hi ha? La vostra ubicació, el teu nom complet, els teus amics, on vas anar a l’escola, on treballes … tret que hagis fet el teu compte completament privat, un desconegut pot acabar sabent prou informació sobre tu com a una amenaça. Especialment si aquesta persona no és una “bona persona”, per si mateixa.

La cosa és que, fins i tot si teniu el vostre perfil complet privat, el vostre nom complet encara es mostra. Aquest tipus de tecnologia també permet que la llista de persones que pugueu conèixer pot obviar una de les funcions de privadesa que ofereix Facebook: limitar “Qui pot mirar-vos”.

Així doncs, sí, els agents dolents poden utilitzar aquesta tecnologia per, més o menys, envair la seva privadesa completament. Sincerament, ni tan sols vull pensar en la mesura que això facilitaria l’emmagatzematge i l’atac físic d’una altra persona. Com que Facebook no es coneix exactament com la balma de la tecnologia de la privadesa i la seguretat centrada en la seguretat, no confio plenament en ells perquè mantingui la informació confidencial privada amb tecnologia com aquesta.

Les persones noves de Facebook que podreu conèixer són tècniques finals

Aquest no ha estat un bon any per a Facebook a l’hora de mantenir la privacitat dels usuaris. De fet, Facebook ha estat pràcticament tancat en aquest front, tant que el Congrés dels Estats Units va haver de qüestionar Zuckerberg sobre la privadesa i la seguretat de Facebook. El tipus de tecnologia proposada a la nova patent de Facebook pot semblar una bona idea al principi. Com que Facebook no té un bon registre amb la privadesa, no crec que continuï així. Tant de bo, Facebook intenti impedir que els competidors utilitzin aquesta tecnologia i no preveu publicar-la. Vull dir, una noia pot somiar, cert?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me