Què és Intra? Compliu la nova aplicació de xifratge per a Android de Google

Intra és una aplicació que ha llançat recentment Jigsaw, una divisió de l’empresa alfabètica de l’empresa matriu de Google, per protegir els seus usuaris de la censura implementada per l’estat. L’objectiu bàsic d’Intra és prevenir els atacs mitjançant la manipulació de DNS.


Què és Intra?

Què és Intra?

Dit d’una altra manera, sempre que visiteu un lloc web, l’adreça web es converteix en una adreça IP més complicada.

Això fa que sigui més fàcil per a qualsevol govern opressor que intercepte les sol·licituds d’adreces web i, posteriorment, les matin, aturant els llocs que no es carreguin o els redirigeixin a llocs falsos..

Com funciona Intra?

Intra passa tot el trànsit d’aplicacions i consultes de navegació mitjançant una connexió xifrada a un servidor de noms de domini fiable. D’aquesta manera es garanteix que es pot fer ús d’una aplicació sense fer cap molèstia. Només cal descarregar l’aplicació i activar-la. És tan senzill!

Com instal·lar Intra al dispositiu Android?

Per configurar Intra en qualsevol smartphone o tauleta Android, només cal que seguiu aquests passos:

  1. Al mòbil, vés a Google Play Store.
  2. Busca Intra.
  3. Feu clic a l’aplicació Intra.
  4. Des d’allà, feu clic a “Instal·la”.
  5. Espereu que es finalitzi el procés de descàrrega i instal·lació.
  6. Inicieu l’aplicació Intra al dispositiu.

Característiques de Intra

Intra utilitza de manera predeterminada els servidors DNS de Google. No obstant això, els usuaris també podran combinar les sol·licituds de navegació a través de Cloudflare que allotja el seu propi servidor DNS segur.

Google ha creat una relació de confiança amb Cloudflare. L’ús intern del DNS de Google entra dins de la seva pròpia política de privadesa. Cloudflare també té una política de privadesa.

Compatibilitat

L’aplicació és compatible amb Android Pie. Tanmateix, Jigsaw llança l’aplicació per a països del tercer món i on la actualització des d’un dispositiu anterior esdevé gairebé impossible de manera que es beneficiaran de les funcions de seguretat que ofereix Intra..

La divisió de l’alfabet de Jigsaw se centra en la prevenció de la censura, les amenaces d’assetjament en línia i també en la lluita contra l’extremisme de caràcter violent. La incubadora de l’aplicació ha estat dissenyada per permetre l’expressió i la veu lliure a través de serveis i eines que permeten que l’espai virtual sigui més segur per a objectius d’alt risc.

Escut del projecte

Jigsaw també té a la seva disposició algunes altres aplicacions per lluitar contra la censura i que inclouen Project Shield. Protegeix un lloc contra atacs de denegació de servei distribuïts. Després hi ha una xarxa privada virtual anomenada Esquema per a activistes i periodistes que transmet dades mitjançant un canal segur.

Quan accedeixis a l’aplicació per a mòbils per anar en línia, diverses capes de transmissió tècnica es bloquegen immediatament per comprovar que realment obtindreu dades d’un lloc des del qual se suposa que provenen..

Cada vegada que un lloc web es carrega al navegador web, aquesta aplicació es connecta amb un servidor DNS. D’aquesta manera, l’usuari indica la destinació correcta quan s’introdueix wikipedia.org o facebook.com.

La història d’èxit Intra

Des del seu llançament, Intra ha tingut un èxit notori en algunes parts del planeta on es controla i / o es restringeix l’accés a Internet. Per exemple, el govern veneçolà utilitza presumptament la manipulació DNS que impedeix als seus ciutadans accedir a les xarxes socials i llocs de notícies.

Els governs d’aquests països solen controlar els servidors DNS regionals i els tanquen per impedir l’accés a llocs web més enllà de les fronteres nacionals. La segona alternativa és manipular les dades del servidor i redirigir el ciutadà intentant navegar per un lloc prohibit en un altre lloc.

Intra ha aconseguit evitar la censura governamental. També va permetre als periodistes obtenir informació important d’aquests països i de gran transcendència internacional, particularment en els àmbits de les violacions de drets humans i la vulneració dels protocols de l’ONU.

DNS de Google

Quan activeu Intra a la vostra tauleta o telèfon, es connecta directament amb els propis servidors DNS de Google al món mitjançant una VPN.

Aquest enllaç VPN en particular és un túnel que està totalment xifrat i impedeix que qualsevol persona que supervisi externament la vostra connexió vegi els llocs web que visiteu. Tot el que els és visible és la vostra connexió amb un servidor DNS gratuït de Google.

Si voleu utilitzar un altre servidor DNS, la configuració predefinida d’Intra us permet connectar amb CloudFlare. A més, també podeu introduir manualment els detalls de la vostra elecció addicional. La vostra privadesa, segons els anuncis d’Intra està “absolutament garantida”. No afirma ni tan sols fer un seguiment de llocs web que visiteu ni d’aplicacions que feu servir.

És Intre segur d’utilitzar?

Els vigilants de la indústria operen, tanmateix, que aquesta dedicació a la privadesa pot no ser tan forta com la que ofereixen els serveis VPN de pagament com ExpressVPN. Però definitivament és millor que les opcions gratuïtes disponibles.

Aquests últims solen fer publicitat de serveis VPN, però acaben oferint només proxies, que potser no necessàriament es xifren. A més, també guarden registres dels usuaris que es connecten als seus servidors.

En realitat, és una mica similar a la xarxa Tor, que proporciona una versió Firefox per a Android. Es diu Orfox, que té la capacitat de connectar-se a la xarxa ToR quan s’utilitza conjuntament amb un navegador anomenat Orbot. La versió de Windows d’Orbot és realment autònoma i elimina la necessitat que una aplicació addicional funcioni correctament.

Tor treballa en els principis d’un servei VPN de pagament, excepte que la seva xarxa de servidors es proporciona voluntàriament. Al seu torn, manté la xarxa del tot lliure per utilitzar-la, però no l’optimitza per a la velocitat. Més aviat, l’anonimat està optimitzat.

Mode pont

Tot i que un règim opressiu pot identificar adreces IP de qualsevol servidor que us connecti a Tor, teniu l’opció d’utilitzar un “mode pont”. Això us permet accedir a una xarxa de servidors independent que es connecta a aquests servidors, dirigint-vos al vostre destí a través de Tor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me