Què és la comprovació de privadesa de Facebook?

Facebook, la xarxa de xarxes socials més popular del món, segueix tenint problemes a causa de la manera de tractar les dades dels usuaris. Des de l’escàndol de dades de Cambridge Analytica fins als programes espia sota la disfressa d’una VPN anomenada Onavo Protect, Facebook ha estat sota foc per diversos motius durant els darrers mesos. Tot i que Facebook no ha perdut molts usuaris per la seva popularitat, els usuaris han estat més conscients i han començat a adoptar mesures de seguretat per mantenir les seves dades segures.


Què és la comprovació de privadesa de Facebook?

Què és la comprovació de privadesa de Facebook?

Facebook i privadesa

Durant molt de temps, Facebook no tenia cap funció separada amb la qual es podia accedir fàcilment a la configuració de privadesa. Però a mesura que les empreses tecnològiques van començar a adonar-se de la importància de proporcionar als usuaris mitjans per comprovar la seva configuració de privadesa, es van produir diverses funcions diferents.

Des del 2014, Facebook té una funció útil anomenada Check-up de privadesa. Tot i que aquesta és una característica agradable, no està disponible en tots els dispositius. No podeu optar per tenir aquesta funció.

Si el teniu al vostre perfil de manera predeterminada, esteu d’enhorabona. Si no ho és, heu de recórrer per comprovar manualment tots els paràmetres de privadesa. Vegem què és aquesta funció.

Què és la comprovació de privadesa de Facebook?

En alguns comptes de Facebook, un simpàtic dinosaure blau fa una visita. Aquest petit és la mascota de seguretat i privacitat de Facebook i la seva tasca és informar als usuaris sobre la funció de revisió de la privadesa del lloc..

Aquesta característica us permet conèixer l’estat de la privadesa i la seguretat d’un compte. Aquesta característica es va desenvolupar després que les empreses tecnològiques van començar a fer que la configuració de privadesa i seguretat bàsica sigui fàcilment accessible per als usuaris.

Aquesta funció no és manual, de manera que no podeu activar-la pel vostre compte. Si rebeu una notificació de Facebook, podeu accedir a aquesta funció i fer-la part del vostre compte. En alguns casos, la funció només està disponible als ordinadors de sobretaula, mentre que per a alguns usuaris també està disponible a l’aplicació per a mòbils.

Si rebeu la notificació del dinosaure, no la ignoreu, perquè potser no la tornareu a obtenir més tard. Aquest petit dinosaure us guiarà per la configuració de privadesa del vostre compte per ajudar a que les vostres publicacions i la informació personal siguin segures.

Com utilitzar la funció de comprovació de privadesa de FB

Si accediu a la funció de comprovació de privadesa al lloc de l’escriptori, feu clic a la icona de bloqueig que hi ha al costat del botó de perfil per mostrar el menú desplegable. Podreu veure el bonic dinosaure petit que espereu per portar-vos a la gira, simplement feu-hi clic. Et porten a tres seccions una per una.

A la primera secció, podeu veure qui pot veure les publicacions futures. Aquesta és una característica senzilla i útil on també podeu editar la visibilitat de cadascuna de les publicacions. Pots publicar publicament, compartir aquesta publicació només amb amics, mantenir-la privada o crear un públic personalitzat.

A la següent secció, podreu veure quines aplicacions tenen accés al vostre compte de Facebook. Inclou tots els serveis interactius de tercers com Twitter o Spotify o jocs com Candy Crush o Angry Birds.

Si acostumeu a jugar a jocs o a iniciar sessió en altres aplicacions amb el vostre compte de Facebook, podreu veure una llista sencera d’aplicacions que tenen accés al vostre compte. Podeu revocar l’accés a qualsevol aplicació i també suprimir les publicacions associades a aquesta. 

La tercera secció és on podeu revisar les vostres dades biogràfiques, com ara adreces de correu electrònic, aniversari, ubicació i ciutat natal, i aniversari, i qui pot visualitzar la informació.

En aquesta secció, convé mantenir la major part de la informació ja sigui privada o fer-la com a “amics”, ja que es poden utilitzar aquestes dades per conèixer la seva identitat. Com menys digues al món de tu mateix, més segur et serà del robatori d’identitat.

També hi ha una opció “Veure més configuració” al final del menú desplegable, amb la qual podeu editar tota la vostra configuració de privadesa, com ara detalls d’inici de sessió, publicacions i imatges i publicacions en què sigueu etiquetats. La configuració és completa i, per tant, haureu de deixar un temps lliure per revisar-les.

Alternatives al control de privadesa

Com que aquesta funció no està disponible a tots els comptes, hi ha maneres alternatives d’accedir a la configuració de privadesa. Si aneu manualment al menú i seleccioneu “Configuració de privadesa”, podeu editar la mateixa configuració que us permet l’opció de control de privadesa.

L’única diferència és que la revisió de la privadesa facilita la revisió de privadesa, mentre que la configuració manual porta un temps. També podeu anar a “Més configuració” per veure moltes altres opcions de privadesa.

Tenint en compte la incidència en el robatori de dades i els incompliments de privadesa, és altament fonamental realitzar regularment controls de privacitat i seguretat als comptes de les xarxes socials. Tot i que no teniu l’opció de revisió de la privadesa, us recomanem que realitzeu la revisió manualment per assegurar-vos que res queda fora de la base.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me