S’han trobat aplicacions per a Mac Store Store incomplint la privadesa dels usuaris

Si teniu un telèfon intel·ligent, el més probable és que també utilitzeu una o més aplicacions descarregades al dispositiu des de la botiga d’aplicacions. Hi ha una aplicació per a tot el que puguis imaginar. Hi ha aplicacions per fer trucades i bloquejar trucades, per editar imatges, per fer vídeos fantàstics, per bloquejar programari maliciós i altres propòsits.


S'han trobat aplicacions per a Mac Store Store incomplint la privadesa dels usuaris

S’han trobat aplicacions per a Mac Store Store incomplint la privadesa dels usuaris

La majoria són gratuïts

La majoria de les aplicacions són gratuïtes, per la qual cosa un nombre tan gran de persones no dubteu en utilitzar-les, ja que fan que els seus dispositius siguin més fàcils i còmodes. També hi ha aplicacions de pagament per a aquells que desitgin serveis premium.

Tanmateix, també hi ha un gran inconvenient per instal·lar totes les aplicacions disponibles. La majoria d’aplicacions requereixen diversos tipus de permisos abans d’instal·lar-los en un dispositiu.

Aquests inclouen l’accés als vostres contactes, a altres aplicacions del dispositiu i a trucades i missatges. Com que sovint aquestes aplicacions són útils i la gent no sol pagar molta importància a la seva seguretat, es proporciona la informació necessària.

La confiança ha estat impulsada

Les dades que es recopilen sovint es fan servir a usos poc ètics sense el coneixement dels usuaris. Algunes aplicacions funcionen específicament com el programari espia, el propòsit principal és fer servir els usuaris i les seves activitats en línia.

Com que no és possible que la botiga d’aplicacions faci un seguiment de totes les aplicacions que es penja a la plataforma, els usuaris són més prudents quan proporcionen la seva informació a qualsevol tercer..

Nova amenaça a la botiga Mac

Apple ha obligat recentment a que tots els desenvolupadors d’aplicacions iOS tinguin una política de privadesa clara on es descriu la manera de recollir, utilitzar i compartir dades de consumidors. A aquells que no puguin divulgar la manera d’utilitzar les dades de l’usuari, se’ls demana que tregui les aplicacions de la botiga.

Enmig d’això, s’han trobat algunes altres aplicacions al magatzem Mac OS que incompleixen la política de privadesa d’Apple.

Algunes d’aquestes aplicacions s’utilitzen per protegir la seguretat i la privadesa dels dispositius on s’instal·len. Però s’ha trobat que en lloc de proporcionar cap protecció aquestes aplicacions violen la privadesa dels usuaris.

Sembla ser que aquesta és una tendència entre les aplicacions de Mac OS. Diverses aplicacions de Mac OS busquen l’accés al directori propi de l’usuari amb el pretext d’esborrar la memòria cau i proporcionar protecció de privadesa.

Tanmateix, recentment s’han trobat diverses aplicacions que segueixen l’activitat de navegació dels usuaris i altra informació personal en lloc de proporcionar protecció. 

Aplicacions que incompleixen la privadesa

Les aplicacions del desenvolupador Trend Micro, Inc. es troben entre les que han provocat força revoltes recentment. Les aplicacions d’aquest desenvolupador inclouen Dr. Unarchiver, doctor Cleaner, entre altres.

Els usuaris han constatat que aquestes aplicacions a Mac App Store recopilen i carreguen l’historial del navegador de l’usuari des de Google Chrome, Safari i Firefox als seus propis servidors.

Les aplicacions també recopilen dades sobre altres aplicacions instal·lades al sistema. En el moment en què es llança l’aplicació, crea una carpeta zip on s’emmagatzemen les dades recollides i després es penja als servidors de Trend Micro Inc.

En el cas de l ‘ Unarchiver A l’aplicació, quan s’extreu el fitxer zip, als usuaris se’ls ofereix una opció per “netejar ràpidament fitxers brossa”.

En el moment en què els usuaris seleccionin l’opció “Escanejar” i inicien un diàleg obert, l’aplicació accedeix al directori propi de l’usuari, que l’aplicació requereix per recollir els fitxers de dades dels navegadors. Una vegada que accedeix al directori inicial, l’aplicació continua recopilant dades personals i les penja als seus servidors.

Dr. Unarchiver és una aplicació molt popular a la botiga d’aplicacions Mac, que ocupa el lloc número 12. Tanmateix, aquest és un problema de privadesa crític i els usuaris esperen que Apple retira aplicacions de Trend Micro Inc de la botiga. No és la primera vegada que ha aparegut aquest tipus. Anteriorment, Facebook es va veure obligat a eliminar la famosa aplicació Onavo Protect de l’App Store.

En el passat, tant les botigues d’aplicacions iOS com Mac han tingut diverses aplicacions que incomplien la privadesa dels usuaris. Si utilitzeu aquestes aplicacions de tercers, haureu de saber que en el moment en què una aplicació obre un diàleg de fitxer, accedeix al directori inicial.

Això també implica accedir a la major part de la informació privada del sistema, com ara l’historial de navegació, correus electrònics, converses iMessage i molt més. Tot i que Apple intenta millorar la situació amb macOS Mojave, el procés de revisió d’aplicacions hauria de ser més rigorós. 

Com estar segur

A més de tenir cura amb quines aplicacions compartiu les vostres dades personals, és molt essencial utilitzar una xarxa privada virtual o un servidor intermediari. Això us fa anònims a la web i manté totes les vostres dades privades i segures.

Tant si utilitzeu aplicacions de tercers com si necessiteu compartir dades sensibles (com ara detalls de pagament) a través d’Internet, utilitzar una solució de seguretat com una VPN al vostre Mac és la millor manera de mantenir-vos segur d’aquest tipus d’amenaces que floten al voltant..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me