Adware-infesterede apps fundet i Google Play Store… Igen

Endnu en gang fandt en sikkerhedsforsker adware-inficerede apps i Google Play Store. Tidligere denne måned fandt vi ud af, at en halv million Android-brugere var påvirket af malware fra downloadede apps, og nu har vi et par flere at tilføje. Lukas Stefanko, en sikkerhedsforsker hos ESET, fandt 9 nye Android-apps fyldt med adware. Indtil videre er over 8 millioner mennesker berørt. Læs videre for at få den fulde historie.


Adware-infesterede apps fundet i Google Play Store ... Igen

Adware-infesterede apps fundet i Google Play Store… Igen

Nye Adware Infested-apps – Den fulde historie

Sikkerhedsforsker, Lukas Stefanko, fandt 9 nye adware-inficerede apps i Google Play Store denne uge. Alarmerende er disse apps blevet downloadet af omkring 8 millioner brugere overalt i verden. En af apps, navnlig kaldet “Fjernbetjening til TV og hjemmeelektronik” kan prale af chokerende 5 millioner installationer alene.

9 falske apps, der indeholder #Adware-funktionalitet, der findes på Google Play med over 8 millioner installationer.

Uønsket kode er skjult i "virker ikke" apps, der en gang er lanceret, skjuler sig selv fra brugerens visning og displayannoncer.
Alle disse apps er falske uden nogen lovet funktionalitet. pic.twitter.com/Lc0N2BuUWv

– Lukas Stefanko (@LukasStefanko) 11. januar 2019

Dette er ikke første gang forskere fandt inficerede apps med malware i Google Play Store i år. I begyndelsen af ​​2019 fandt vi ud af, at der var omkring 85 inficerede apps med malware i Store. Disse apps berørte i alt 9 millioner brugere. Forskellen i forholdet mellem apps og berørte brugere skyldes hovedsageligt, at denne gang var apps ikke spil. De var i stedet alle fjernbetjeningsapps til smarte apparater. Samme som før blev apps dog lavet af den samme udvikler, Tools4TV, og er nu fjernet fra Play Store.

Liste over berørte apps

Her er navnene på de adware-inficerede apps, Stefanko fandt:

  • Fjernbetjening
  • TV fjernbetjening
  • Fjernbetjening til fjernsyn
  • Fjernbetjening til klimaanlæg
  • Fjernbetjening til fjernsyn gratis
  • Fjernbetjening til klimaanlæg
  • Universal TV fjernbetjening
  • Fjernbetjening til bilen (prank)
  • Fjernbetjening til TV og hjemmeelektronik

Sådan beskytter du din telefon mod adware-inficerede apps

Det er meget lettere at sikre din telefon og forhindre adware end at finde ud af, at du har malware og derefter fjerne den. Derfor er det virkelig vigtigt, at du holder dig på toppen af ​​din telefons sikkerhed. Dette gælder dobbelt for Android-brugere. I modsætning til iPhones er de ikke udviklet og produceret af det samme firma. Dette fører til mange sårbarheder, da der ikke er nogen ensartethed med Android-enheder. Her er et par tip, du skal følge for at holde din telefon, både Android og iOS, malware fri:

1. Installer ikke en app, du ikke har brug for

Almindelig og enkel, der er ingen grund til at udfylde din telefon med farlige apps. Prøv at gøre det til en vane at kun downloade apps, du absolut har brug for og har tillid til. Hvis du skal downloade en masse apps, skal du i det mindste sikre dig, at du kun bruger apps fra betroede virksomheder / mærker. Download heller ikke en app, før du gennemgår dens anmeldelser. Mange mennesker vil være vokale, hvis der er et problem med appen.

Du vil også lære at kontrollere de tilladelser, du giver dine installerede apps. Hvis en app beder om mere, end den har brug for, er der noget mistænkeligt, der sker. Hvis en vejr-app f.eks. Beder om tilladelse til at få adgang til din mikrofon, er det ikke en app, du vil have. Giv ikke apps tilladelse til at få adgang til flere data, end de har brug for.

2. Brug Anti-Malware-software

Den næste ting, du har brug for for at begynde at gøre det, investerer i noget godt anti-malware-software. Ja, jeg ved, at vi alle er vant til at bruge gratis software online, men disse er meget farlige. Det er tid for os alle at begynde at bruge en troværdig betalt for service.

Anti-malware vil være i stand til at blokere adware og hjælper med at forhindre de fleste malware-angreb. Husk, at hackere konstant kommer med ny malware, så sørg for altid at opdatere din anti-malware. Det er kun sådan, at du fuldt ud kan drage fordel af din anti-malware-software.

3. Opdater din telefon til tiden

Samme som med anti-malware, skal din telefon også opdateres til tiden. Normalt prøver bugjægere og sikkerhedsundersøgelser at finde sårbarheder i en iOS, efter at den er lanceret. Dette er for at sikre, at de seneste opdateringer er så sikre som muligt. Når en sårbarhed er fundet og rapporteret, løser Android problemet og ruller ud en sikkerhedsopdatering. Nu med iPhones er brugerne tvunget til at opdatere deres telefoner efter en lille vinduesperiode. Android-brugere har ikke det privilegium, da der ikke er ”en” Android-telefonproducent. Det er op til dig at følge med i disse opdateringer.

4. Brug en VPN

Endelig kan du bruge en VPN som endnu et tilføjet sikkerhedslag til din telefon. I denne situation vil en VPN fuldt ud supplere de andre foranstaltninger, du har truffet.

Kort til Virtual Private Network, en VPN er en cybersecurity-enhed, der krypterer alle dine data og omdirigerer al din trafik. Når du bruger VPN, dirigeres din trafik gennem en VPN-server, tunnelerer din kommunikation og forfalsker din IP.

Når det kommer til malware, kan VPN’er beskytte dig mod DDoS-angreb samt forhindre malware i at sende data fra din enhed til angriberens server. På plussiden giver det dig også muligheden for at fjerne blokering af geo-blokeret indhold, hvilket er en temmelig sød tilføjelse til et supersikkert værktøj.

Jeg personlig anbefaler, at du bruger en stærk, en troværdig VPN, ligesom ExpressVPN. Du kan læse alt om ExpressVPN i vores dybdegående gennemgang eller se vores andre top valg nedenfor:

Adware-infesterede apps i Google Play Store – Endelige tanker

Jeg håber virkelig, at jeg har formået at overbevise dig om at være mere opmærksom på, hvad du installerer på din telefon. Brugerdata er en eftertragtet ting, og alle fra regeringer, annoncører og hackere ønsker at få fat på det. Du behøver ikke at gøre det lettere for dem, har jeg ret? Disse trin tager faktisk ikke meget tid at implementere og ødelægger virkelig ikke Smartphone-oplevelsen, så jeg anbefaler stærkt, at du prøver dem.

Fortæl mig det i kommentarerne nedenfor, hvis der er nogle tip, du synes, jeg burde have medtaget på listen!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me