Apple fjerner forældrekontrol apps i forbindelse med privatlivets fred

Af frygt for at bringe brugernes privatliv og sikkerhed i fare har Apple for nylig fjernet flere apps til forældrekontrol fra App Store. Virksomheden forsvarer sine handlinger mod beskyldninger om personlig fordel i stedet for rent faktisk at have tendens til privatlivets fred i flere erklæringer. Find ud af mere om, hvorfor Apple iværksatte sådanne foranstaltninger i den følgende artikel.

Apple fjerner apps til forældrekontrol til beskyttelse af personlige oplysninger

Apple fjerner apps til forældrekontrol

Apple-firmaet har for nylig fjernet eller pålagt restriktioner for mindst 11 ud af de 17 mest downloadede skærmtids- og forældrekontrol apps. Det er værd at nævne, at et stort antal brugere har downloadet disse apps hundreder af tusinder af gange eller mere. OurPact kom på over tre millioner og Mobicip på omkring 2,5 millioner.

Implementeringen af ​​Apples egen skærmtid tracker i iOS er et træk, der har truet levedygtigheden for nogle virksomheder. Dette kan resultere i øget opmærksomhed fra regulatorerne. De fjernede apps bruger Mobile Device Management-teknologi. Virksomheder bruger denne teknologi til at administrere enheder, som deres ansatte bruger. En anden grund til denne teknologi er at få adgang til og kontrollere iPhone-brugernes enheder.

Hvorfor Apple fjerner apps til forældrekontrol?

Som svar på opvarmede argumenter forsvarede Apple fjernelsen af ​​apps som OurPact og Freedom for at begrænse tiden på iPhone og konkurrere om Apples egen skærmtidspor. Appudviklere og -ledere har grund til at tro, at årsagen bag deres apps; fjernelse stammer fra følelser af trussel. Disse apps kan potentielt skade Apples forretning for at begrænse brugen af ​​iPhone og gå i nakken med Apples egne forældrekontrol apps. Ifølge dem er Apples egne apps til forældrekontrol ikke så strenge, når det gælder at begrænse skærmtid. Derudover giver de ikke så mange muligheder.

Apple introducerede sin egen skærmtidsfunktionalitet, der er indbygget i iPhones og iPads sidste år. Applikationen gør det muligt for brugere at overvåge deres brug af mobilenheder såvel som for deres børn. Det hjælper også med at indstille tidsbegrænsninger for appbrug. De andre apps på markedet ser ud til at konkurrere med Apples egne funktioner, som i sidste ende kan skade virksomhedens forretning. Apple holder sig imidlertid til påstanden om, at fjernelse af et antal apps skyldes sikkerhedsproblemer.

Apples svar

Mens disse app-udviklere mener, at de er en trussel mod Apple, er en tech-gigantnål på dem en overtrædelse. Dette kom efter opdagelsen i det forløbne år, at disse apps ikke opfyldte virksomhedens opdaterede udviklerretningslinjer. Dette havde at gøre med den ”meget invasive” Mobile Device Management (MDM) -teknologi. Virksomheden sagde, at det var bekymret over denne teknologi, der kaldes Mobile Device Management (MDM). Dette er en teknologi, der giver kontrol over en enhed til en tredjepart. Så Apple hævdede at have givet disse udviklere 30 dage til at overholde sine retningslinjer. Apple fjernede dem, der ikke gjorde det.

Ifølge Apple, “MDM giver tredjepart kontrol og adgang over en enhed og dens mest følsomme oplysninger, herunder brugerplacering, appbrug, e-mail-konti, kameratilladelser og browserhistorik. Når man bemærker legitime anvendelser til MDM i virksomhedsenheder, er det utroligt risikabelt – og en klar overtrædelse af App Store-politikker – for en privat, forbrugerfokuseret appvirksomhed til at installere MDM-kontrol over en kundes enhed, har forskning vist, at MDM-profiler kunne bruges af hackere for at få adgang til ondsindede formål. Ud over den kontrol, som appen selv kan udøve over brugerens enhed, har forskning vist, at MDM-profiler kunne bruges af hackere til at få adgang til ondsindede formål ”er det, som virksomheden havde at sige.

Hvorfor folk tror, ​​at Apple har fjernet apps

Tim Cook, Apples administrerende direktør hævdede for nylig, at virksomheden “aldrig har været” om at maksimere telefonbrugen. Ifølge New York Times foreslog appudviklere, at Apple forsøger at korrigere brugere til kun at bruge sine egne værktøjer. Apple bad udviklerne om at løse nøglefunktioner eller blot klippe apps fra App Store helt med en smule forklaring. Dette er ikke første gang, at Apple har fjernet en ansøgningsformular i sin App Store, bare spørg Onavo. Det viser sig, Onavo Protect er bare et andet dataindsamlingsværktøj til Facebook. Apple er streng når det gælder om at beskytte brugernes sikkerhed. Apple havde tidligere fjernet andre apps fra butikken til krænker brugernes privatliv.

New York Time’s Reopmose

The Times skrev:

I modsætning til apps som OurPact tillader Apples værktøjer ikke forældre at planlægge forskellige tidspunkter i løbet af en dag, når en app blokeres – til skole eller familiemiddag. Og Apples værktøj blokerer kun for voksne indhold i Safari-webbrowser og nogle apps, ikke på andre browsere eller mange populære apps, som Twitter, YouTube og Instagram. Bruce Chantry, en 47-årig far til to uden for Cleveland, sagde, at han havde brugt OurPact og Mobicip i årevis, indtil Apple tvang dem til at tarme nøglefunktioner. Han har fundet Apples værktøj mere kompliceret og mindre restriktivt. Hans børn har også allerede fundet løsninger på Apples webfiltreringsværktøj, og i modsætning til de apps, han havde brugt, har det ingen kill switch til hurtigt at deaktivere visse apps på deres telefoner, sagde Mr. Chantry.

Apples erklæring

Dette sagde Apple som svar på påstande:

”Apple har altid støttet tredjepartsapps i App Store, der hjælper forældre med at administrere deres børns enheder. I modsætning til hvad New York Times rapporterede i weekenden, er dette ikke et spørgsmål om konkurrence, det er et spørgsmål om sikkerhed. I denne app-kategori og i hver kategori er vi forpligtet til at levere et konkurrencedygtigt, innovativt app-økosystem. Der er mange utroligt succesrige apps, der tilbyder funktioner og tjenester, der ligner Apples i kategorier som meddelelser, kort, e-mail, musik, webbrowsere, fotos, notat-apps, kontaktledere og betalingssystemer, for blot at nævne nogle få. Vi er forpligtet til at tilbyde et sted, hvor disse apps kan trives, da de forbedrer brugeroplevelsen for alle. ”

Apple fjerner apps til forældrekontrol – konklusion

App-udviklere af skærmtid rapporterer, at Apple giver dem boot ved at fjerne deres apps fra app-butikken. Selvom vi tager i betragtning, at Apples motiv er at have et levende app-økosystem, der giver forbrugerne adgang til apps af høj kvalitet, er det ikke udelukket at tro på, at det muligvis gør det for at tilføje dens succes. Ifølge Josh Grolin, administrerende direktør for CCFFC: “Hvis det er rigtigt, at Apple eliminerer konkurrencen, er det ekstremt skuffende og en anden indikation af, at vertikalt integrerede Big Tech-virksomheder har alt for meget magt.”

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me