Facebook bliver en digital kirkegård om 50 år

En nylig undersøgelse antyder, at der inden for 50 år kunne være flere døde mennesker på Facebook end at bo. Det sociale netværk vil uundgåeligt blive til en massegrav og et arkiv med en generations historie ifølge Big Data & Samfund.


Facebook bliver en digital kirkegård om 50 år

Facebook bliver en digital kirkegård om 50 år

Facebook bliver en digital kirkegård om 50 år

Hvis online-brugere i en given aldersgruppe – der sandsynligvis dør om 50 år – tilmelder sig Facebook og bruger det effektivt, ender vi med en digital kirkegård. Med fortsættelsen af ​​Facebooks vækst forventes det, at mere end en milliard brugere dør inden 2100. Facebook er nødt til at se fakta og tal så at sige, når der henvises til dens brugerbase aldre.

I henhold til en Vice News-rapport om, hvordan afsætningsmuligheder, der er rettet mod konservatisme, lykkes på Facebook, estimerer forskningsfirmaet eMarketer, at aldersgrupperne 55-64 og 65 år “udgør de to hurtigst voksende segmenter af Facebooks amerikanske brugerbase.” I januar har forskere opdaget, at størstedelen af ​​Facebook-brugere deles af ældre.

Hvordan kom de frem til denne konklusion?

Forskere fra University of Oxford nåede den førnævnte forfærdelige konklusion ved at undersøge Facebooks vækst. De testede to ekstreme scenarier ved hjælp af data fra platformens Audience Insights-funktion sammen med De Forenede Nationers statistik over verdensomspændende dødelighed. Det første scenario antyder, at ingen nye brugere har tilsluttet sig Facebook siden 2018. Den anden antog, at Facebook ville fortsætte med sin nuværende vækstrate på 13 procent globalt på årsbasis. I marts 2019 havde Facebook 1,56 milliarder daglige aktive brugere. Hvis det sociale netværks vækst fortsætter med samme hastighed, ville et antal på 4,9 milliarder brugere være døde i 2100.

Facebook’s tilgang

Tidligere denne måned annoncerede den sociale netværksgigant ændringer i sine mindesmærke tjenester. Nu er der et nyt “hyldestesektion”, en separat fane til alle dine døde venner. Tilbage i april udstedte virksomheden flere kontroller for sin ældre kontakterfunktion. I tilfælde af død arver den person, som du gav dine digitale rester til din konto. Dette betyder, at du skal gøre dine digitale rester til en ven eller en elsket. Det er op til denne person at beslutte, om han skal mindesmærke eller slet det.

Kommentar til Facebook Cemetary

Facebooks COO Sheryl Sandberg skrev i et virksomheds blogindlæg om disse nye funktioner og hyldestafsnittet og sagde: ”Over 30 millioner mennesker ser memorialiserede profiler hver måned for at sende historier, mindes milepæle og huske dem, der er død.” 

Hovedforfatter Carl Öhman, en doktorgradskandidat ved Oxford Internet Institute kalder de digitale rester “en del af vores globale digitale arv.” Han sagde i en pressemeddelelse: ”Disse statistikker giver anledning til nye og vanskelige spørgsmål omkring, hvem der har ret til alle disse data, hvordan skal det styres til fordel for den afdødes familier og venner og dens anvendelse af fremtidige historikere at forstå fortiden. ”

Om hyldestesektionen

Selvom seertallet for visning af mindeskonti er højt, forsøger Facebook stadig at finde ud af, hvordan man tænker på brugerbasis dødelighed. Facebooks COO Sheryl Sandberg blev fanget af vagten, da en Wired-interviewer spurgte, hvad der sker, hvis de to personer, der er hinandens arvekontakter, dør på samme tid. ”Åh herregud, det er så interessant, og jeg spekulerer på, om vi skulle have et sekund”. var hendes svar.

Digital død

At miste nogen tæt på dig kan komme ud som et enormt chok. Hverken du eller den afdøde har forberedt sig på en sådan sorgtid. Mens andre rester tages hånd om i den fysiske verden, er der digitale rester online, der venter på, at nogen skal samle. Du kan ikke undgå at undre dig over, hvordan det ville være at dø og lade dine sociale konti være uden opsyn. Problemet er, at din konto stadig vil være aktiv på grund af to grunde. Ingen har legitimationsoplysninger til at få adgang til din konto. Den anden grund er, at sociale netværkswebsteder endnu ikke har fundet en plan, der har tendens til dødsrelaterede tilfælde. I stedet for at ende i pinlige situationer som at kontakte en bruger, som du senere opdager er død, kan du forberede dig på digital død. Tro det eller ej, folk kan få deres digitale identiteter fjernet, slettet eller mindes. Det er dog kun muligt, hvis de planlægger det før døden.

Synes godt om det eller ej, selv når du ikke længere er en del af den fysiske verden, holder dine digitale konti sig tilbage. I nogle tilfælde skal din familie muligvis kontakte support for at få disse konti deaktiveret. Du skal vide, at du kunne undgå dette ved at gøre det på forhånd. Ikke desto mindre afhænger det af den mængde kontrol, du faktisk har over dine konti. Derudover er denne procedure ikke universal. Husk, at hver platform bruger sine egne indstillinger til at håndtere sin brugers død. Nogle gange ejer du måske ikke engang dit indhold overhovedet. Du accepterer servicevilkårene, mens du tilmelder dig kontoen. Det er en kompleks aftale, og de fleste af os vælger at acceptere den uden selv nøje at læse den.

Facebook bliver en digital kirkegård om 50 år – konklusion

Hvordan forbereder man sig til digital død? Hvad med de digitale rester? Vi er stadig nødt til at vente og se, hvordan den sociale netværksgigant håndterer sine afdøde medlemmer. Det vil være interessant at se, hvordan arkivister, historikere og teknologietikere har til hensigt at redde brugernes kollektive digitale historie fra en for-profit virksomhed med sin nyetablerede tilgang. Dette kan muligvis give dig et indblik i, hvordan vi kommer til at regne med digitale arv på internettet. Alt det, der er nævnt, er baseret på antagelsen om, at Facebook vil eksistere om 50 år. Uanset om det gør eller ikke, er det dømt til en digital gravplads på begge måder.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map