Facebook bruger trådløse protokoller til personer, du muligvis kender

Facebook patenterede nogle nye teknologier, der formodes at øge funktionen People You May Know, og den er super skyggefuld. Mens teknologien lyder cool og praktisk, har den faktisk nogle skræmmende konsekvenser for vores privatliv og sikkerhed. Læs videre for at få den fulde historie.


Facebook bruger trådløse protokoller til personer, du muligvis kender

Facebook bruger trådløse protokoller til personer, du muligvis kender

Facebooks nye mennesker, som du måske kender teknisk – fuld historie

Facebook indgav tilsyneladende et nyt patent på teknologi, der giver det mulighed for at bruge trådløs kommunikation til at foreslå venner i funktionen “People You May Know”. For at illustrere denne særlige teknologi, lad mig først vise dig, hvad patentet havde at sige om det:

”Forskellige udførelsesformer for den foreliggende beskrivelse kan indhente systemer, metoder og ikke-forbigående computelæsbart medie, der er konfigureret til at udsende en første trådløs kommunikation, inklusive information, der er tilknyttet en første bruger. En anden trådløs kommunikation inklusive information, der er knyttet til en anden ser, kan detekteres. Logdata, der indebærer mindst en del af informationen, der er knyttet til en anden bruger, kan detekteres. Logdataene kan også omfatte signalstyrkedata, der er knyttet til den anden trådløs kommunikation og tidsdata, der angiver, hvornår den anden trådløse kommunikation blev detekteret. Logdataene kan leveres til analyse. En eller flere forbindelser, der foreslås for den første bruger, i det mindste delvist baseret på logdataene, kan modtages. ”

Det var en mundfuld.

Lad os nedbryde det og se nøjagtigt, hvad Facebook har i vente til deres People You May Know-funktion. Den allerførste ting, vi kan bemærke, er den metode, denne teknik vil bruge til at registrere forslag til deres PYMK-funktion. I henhold til patentet vil Facebook ikke rigtig stole på lokationssporing. I stedet baserer det sine forslag på trådløse signaler.

Hvad sker der med de mennesker, du muligvis kender?

Som du kan se ovenfor, ønsker Facebook at bruge forskellige typer kommunikation til at opdage de mennesker, du normalt er i nærheden af. Hvilken form for kommunikation bruger Facebook, spørger du? Lad mig liste dem ud for dig:

 • BLE Communications: Kort til Bluetooth Low Energy-kommunikation. Dette henviser til små pakker med data, der udsendes af Bluetooth-aktiverede enheder via radiobølger.
 • ZigBee Communications: Trådløs kommunikationsprotokol, der bruger digitale digitale radioer til at oprette personlige netværk. Dette bruges mest med IoT.
 • Z-Wave kommunikation: Samme princip som ZigBee.
 • RFID-kommunikation: Radiofrekvensidentifikation bruger elektromagnetisk kobling i radiofrekvens til at identificere genstande, dyr eller mennesker.
 • NFC: en kort rækkevidde højfrekvent trådløs kommunikationsteknologi, der gør det muligt at udveksle data mellem enheder, der er ca. 10 cm tæt på hinanden.
 • PAN-kommunikation: Denne er lidt… underlig. Det er en teknologi, der tillader bærbare enheder at kommunikere med nærliggende enheder ved hjælp af ledningsevne (af elektricitet) i en menneskelig krop, og således skabe en Personlige ENrea Nfor et-.

Så som du kan se, er placeringstjenester som GPS ikke engang en del af denne nye teknologi. I stedet kan Facebook bruge forskellige slags radiobølger og frekvenser til at foreslå mulige venner til dig.

Sådan fungerer denne teknik

Patentet beskriver faktisk nøjagtigt, hvordan funktionen vil fungere. Lad os kalde bruger en Jenny og bruger to Tom for denne illustrations skyld:

 1. Jenny går i købmanden og ender på samme gang som Tom. Jennys enhed slipper et trådløst signal, der indeholder nogle oplysninger om Jenny.
 2. Toms enhed slipper også et trådløst signal, der indeholder nogle oplysninger om Tom. Jennys enhed læser dette signal.
 3. Jennys enhed opretter en log med Toms signal. Loggen indeholder information som signalets styrke (så hvor langt er Tom fra Jenny) og datoen og tidspunktet for forbindelsen.
 4. Loggene går over til Facebooks servere til analyse.
 5. Jenny åbner Facebook om natten og finder ud af, at Tom, den tilfældige fremmed, hun gik forbi i købmanden, nu er en del af hendes foreslåede venneliste.

I dette scenarie har hverken Jenny eller Tom brug for deres GPS for at dette kan ske. De skal bare have en enhed med Facebook-appen på den.

Hvad er problemet?

Åh min, hvor begynder jeg?

Lad os starte med sikkerhedsmæssige implikationer af denne type teknologi. Havde Facebook brugt GPS-baseret teknologi til deres folk, som du muligvis kender, kan du i teorien fravælge, at din placering spores. Denne teknologi bruger dog kommunikationsprotokoller, som du ikke rigtig kan slå fra. Da Facebook ikke altid gør det nemt for en bruger at fravælge en af ​​deres tjenester, kan denne type teknologi muligvis en meget farlig for nogle mennesker.

”Men Hiba, hvor skadelig kunne det være? Jeg mener, du let ikke kan tilføje personen til din vens liste ”

Det er sandt, men det betyder ikke, at personen ikke har adgang til dine oplysninger. Se godt på din Facebook-profil. Hvor meget personlige oplysninger er der? Din placering, dit fulde navn, dine venner, hvor du gik i skole, hvor du arbejder … medmindre du har gjort din konto fuldstændig privat, kan en tilfældig fremmed ende med at vide nok information om dig til at være en trussel. Især hvis denne person ikke i sig selv er en “god person”.

Sagen er, selvom du har din profil helt privat, vises dit fulde navn stadig. Denne type teknologi giver også listen over People You May Know mulighed for at omgå en af ​​de privatlivsfunktioner, som Facebook har på tilbud: begrænsning af “Who Can Look You Up”.

Så ja, dårlige agenter kan potentielt bruge denne teknik til at mere eller mindre invadere dit privatliv. Helt ærligt, jeg ønsker ikke engang at tænke på, hvor meget dette ville gøre det lettere at strømpe og fysisk angribe en anden person. Da Facebook ikke nøjagtigt er kendt som fyret for privatlivets fred og sikkerhedcentreret tech, stoler jeg ikke fuldstændigt på dem med at holde følsomme oplysninger private ved hjælp af teknologi som denne.

Facebooks nye mennesker, som du måske kender teknisk – sidste tanker

Dette har ikke været et godt år for Facebook, når det gælder om at beskytte deres brugers privatliv. Faktisk har Facebook stort set tanket på denne særlige front, så meget, at den amerikanske kongres måtte stille spørgsmål til Zuckerberg om Facebooks privatliv og sikkerhed. Den slags teknologi, der foreslås i Facebooks nye patent, kan meget godt virke som en god idé i starten. Da Facebook ikke rigtig har en god post med privatlivets fred, tror jeg ikke, det forbliver sådan. Forhåbentlig forsøger Facebook at forhindre konkurrenter i at bruge denne teknologi og planlægger faktisk ikke at frigive den. Jeg mener, en pige kan drømme, ikke sandt?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me