Facebook lukker Onavo VPN-app midt i privatlivets fred

Facebook trækker stikket på sin snuppe Onavo VPN-app og vil bringe en stopper for ubetalte markedsundersøgelsesprogrammer. Betalte forskningsundersøgelser vil imidlertid fortsætte under forudsætning af, at brugerne er opmærksomme på deres privatlivets konsekvenser. Onavo-app’s Android-version er blevet fjernet fra Play Store, men vil forblive funktionel for eksisterende brugere i nogen tid.

Facebook lukker Onavo-app midt i forbindelse med privatlivets fred

Facebook lukker Onavo-app midt i forbindelse med privatlivets fred

Baggrundsinformation Om Onavo

Facebook købte Onavo VPN, en tredjepartstjeneste, tilbage i 2013. Det har været erhvervet af Facebook og er blevet en ny funktion i mobilappen. iOS-brugere kan downloade deres helt egen VPN kaldet Onavo Protect tilskrevet Facebook. Vi ved alle, at Facebook har en evne til at spionere på brugere og sælge deres data. Vi kan ikke sige, at vi ikke så dette komme med Onavo-appen. Efter at Apple tvang Facebook til fjern Onavo fra iOS App Store og for at stoppe med at bruge Facebook-forskning ser det ud til, at det sociale netværk endelig kommer til at nå med sin spyware. Det var ikke helt klart for os, hvad Facebook planlægger at gøre med Onavos data indtil nu. 

Facebook Luk Onavo ned

Facebook har trukket Onavo Protect VPN-appen fra Google Play-butikken og vil stoppe med at indsamle brugerdata fra dem, der stadig ejer appen. Selvom Facebooks Onavo-websted stadig er der, er links til Android- og iOS-apps begge ødelagte. Facebook købte Onavo, et israelsk selskab, i 2013. Det fjernede appen kort efter, at den opdagede, at Onavo overtrådte reglerne for dataindsamling i august 2018.

Facebook’s svar

En talsmand for Facebook hævdede, at de flytter deres fokus til belønningsbaseret markedsundersøgelse, hvilket betyder, at de vil afslutte Onavo-programmet. Ifølge TechCrunch: “Facebook vil øjeblikkeligt ophøre med at hente data fra Onavo-brugere til markedsundersøgelser, selvom det fortsat vil fungere som et virtuelt privat netværk på kort sigt for at give brugerne mulighed for at finde en erstatning.”

Med mistanke om tech-giganter og truende regulering, der fører til mere intens kontrol af privatlivspraksis, har Facebook besluttet, at det ikke er en klog strategi at give brugerne et værktøj som en VPN i bytte for roligt at undersøge deres appbrug og mobile browserdata. I stedet vil det fokusere på betalte programmer, hvor brugere eksplicit forstår, hvad privatliv de giver op for direkte økonomisk kompensation.

Om Onavo

Det Onavo-app gobler op brugernes data uden deres samtykke. Onavos ansvar involverede indsamling af vigtige data og oplysninger til Facebook. VPN-appen fremmede sig selv som et middel til at begrænse brugen af ​​baggrundsappdata. Men det tilbød et sikkert VPN-netværk til dine personlige oplysninger. Onavo samler information som apps, der findes på brugernes telefoner, den brugte tid ved brug af apps, mængden af ​​mobil- og Wi-Fi-data, der bruges pr. App, besøgte websteder, brugernes placering, enhed og netværkstype.

Om Facebook Research App

Facebook har også stoppet med at rekruttere brugere til “Facebook Research.” Selvom Facebook ikke har distribueret appen til iOS-brugere, er den stadig tilgængelig til Android-enheder. Ifølge TechCrunch, selvom Facebook ikke rekrutterer flere brugere, fortsætter undersøgelser til Facebook Research-appen. Faktisk har Facebook Research-appen til iOS og Android tilbudt brugerne $ 20 pr. Måned i gavekort til gengæld for personlige data siden 2016.

Apple var hurtig med at fjerne Facebook Research-appen fra sin butik efter at oplysninger om den dukkede op. IPhone-producenten havde et problem med den måde, Facebook havde distribueret appen. Virksomheden brugte virksomhedsudviklercertifikater beregnet til interne medarbejders telefoner. Derfor blokerede Apple alle Facebooks interne iOS-applikationer fra at arbejde i en kort periode.

Onavo Luk ned

Mange Facebook-brugere er ikke opmærksomme på, at det sociale netværk sporer dem. Der er ingen garanteret måde, du kan forhindre, at Facebook sporer dine online aktiviteter på appen. Men du kan gøre brug af forholdsregler og tip som hjælper dig med at forblive sikker og privat, når du bruger Facebook.

Forhåbentlig vil Facebook være mindre hemmeligholdt med sine fremtidige markedsundersøgelsesprogrammer og mere upfront med sine brugere om deres privatlivspolitik. For at vinde brugernes tillid og tillid tilbage har Facebook en masse brobygning at gøre.

I tilfælde af at du leder efter en hæderlig VPN-app, der ikke krænker dit privatliv, skal du kigge på vores liste over bedste VPN-udbydere.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me