Hvad er intra? Mød Googles nye Android-krypteringsapp

Intra er en app, der netop er blevet lanceret af Jigsaw, en afdeling af Googles moderselskab Alphabet for at beskytte sine brugere mod censur, der er implementeret i staten. Det grundlæggende mål med Intra er at forhindre angreb gennem DNS-manipulation.


Hvad er intra?

Hvad er intra?

Med andre ord, når du besøger et websted, konverteres webadressen til en mere kompliceret IP-adresse.

Dette gør det lettere for enhver undertrykkende regering at aflytte anmodninger om webadresser og derefter dræbe dem ved at forhindre websteder i at indlæse dem eller omdirigere dem til falske websteder.

Hvordan fungerer Intra?

Intra videresender al apptrafik og søgeforespørgsler gennem en krypteret forbindelse til en pålidelig domænenavnserver. Dette sikrer, at du kan gøre brug af en app uden indblanding. Alt, hvad det kræver, er at downloade appen og tænde den. Det er faktisk så enkelt!

Sådan installeres Intra på din Android-enhed?

Følg disse trin for at konfigurere Intra på enhver Android-smartphone eller tablet:

  1. Gå over til Google Play Store på din mobil.
  2. Søg efter Intra.
  3. Klik på Intra-appen.
  4. Derfra skal du klikke på ‘Installer’.
  5. Vent til download- og installationsprocessen er afsluttet.
  6. Start Intra-appen på din enhed.

Funktioner ved Intra

Intra bruger som standard Google DNS-servere. Brugere kan imidlertid også trække deres anmodninger om gennemsyn gennem Cloudflare, der er vært for sin egen sikre DNS-server.

Google har opbygget et tillidsforhold med Cloudflare. Intras brug af Googles DNS falder ind under sin egen privatlivspolitik. Cloudflare har også sin egen privatlivspolitik.

Kompatibilitet

Appen er kompatibel med Android Pie. Jigsaw lancerer imidlertid appen også til tredjelande, og hvor opgradering fra en ældre enhed bliver næsten umulig, så de kan drage fordel af de sikkerhedsfunktioner, som Intra tilbyder.

Jigsaws alfabetdivision fokuserer på forebyggelse af censur, trusler online og modvirker også ekstremisme af voldelig karakter. Appens inkubator er designet til at styrke frit udtryk og tale ved hjælp af tjenester og værktøjer, der gør det virtuelle rum sikrere for højrisikomål.

Projektskjold

Jigsaw har også sin ære for nogle andre apps til bekæmpelse af censur og som inkluderer Project Shield. Dette beskytter et websted mod distribuerede angreb på benægtelse af tjeneste. Så er der et virtuelt privat netværk kaldet Outline for aktivister og journalister, der overfører data gennem en sikret kanal.

Når du får adgang til mobilappen for at gå online, låses flere tekniske transmissionslag straks på plads for at kontrollere, at du faktisk får data fra et sted, hvor det formodes at komme fra.

Hver gang et websted får belastning i webbrowser, tilslutter denne app sig en DNS-server. Dette peger brugeren til den rigtige destination, når wikipedia.org eller facebook.com indtastes.

Intra Succeshistorien

Lige siden lanceringen har Intra registreret en markant succes i visse dele af planeten, hvor adgangen til internettet overvåges og / eller begrænses. For eksempel bruger den venezuelanske regering angiveligt DNS-manipulation, der forhindrer dens borgere i at få adgang til sociale netværk og nyhedswebsteder.

Regeringerne i sådanne lande tager normalt kontrol over deres regionale DNS-servere og lukker dem for at forhindre adgang til websteder ud over deres nationale grænser. Det andet alternativ er at manipulere serverdata og omdirigere borgeren, der prøver at surfe på et forbudt sted andetsteds.

Intra har med succes lykkedes at omgå regeringscensur. Det gjorde det også muligt for journalister at få vigtig information fra disse lande, og som er af enorm international betydning, især inden for områderne menneskerettighedskrænkelser og krænkelse af FN-protokoller.

Google DNS

Når du aktiverer Intra på din tablet eller telefon, opretter den forbindelse direkte med Googles egne DNS-servere verden over gennem en VPN.

Denne særlige VPN-linkup er en tunnel, der er fuldt krypteret og forhindrer, at nogen eksternt overvåger din forbindelse fra at se, hvilke websteder du besøger. Alt det, der er synligt for dem, er din forbindelse med en gratis Google DNS-server.

Hvis du foretrækker at bruge en anden DNS-server, tillader Intras forudindstilling, at du tilslutter dig CloudFlare. På toppen af ​​dette kan du også indtaste detaljer om dit ekstra valg manuelt. Dit privatliv er ifølge Intra-meddelelser “absolut sikret.” Det hævder ikke engang at spore alle websteder, du besøger, eller apps, du bruger.

Er Intra Safe at bruge?

Brancheovervågerne mener imidlertid, at denne dedikation til privatlivets fred muligvis ikke er så stærk som den, der tilbydes af betalte VPN-tjenester som ExpressVPN. Men det er bestemt bedre end de tilgængelige gratis indstillinger.

Sidstnævnte reklamerer ofte for VPN-tjenester, men ender faktisk med at de kun tilbyder proxyer, som muligvis ikke nødvendigvis er krypteret. Derudover fører de også logfiler over deres brugere, der opretter forbindelse til deres servere.

Intra ligner faktisk Tor-netværket, der leverer en Firefox-version til Android. Dette kaldes Orfox, som har muligheden for at tilslutte ToR-netværket, når det bruges sammen med en browser kaldet Orbot. Orbots Windows-version er faktisk selvstændig og eliminerer behovet for en ekstra app til at køre glat.

Tor arbejder på principperne for en betalt VPN-tjeneste, bortset fra at dets servernetværk frivilligt leveres. Dette holder til gengæld netværket helt gratis til brug, men optimerer det ikke til hastighed. Snarere er det anonymitet optimeret.

Brotilstand

Selvom et undertrykkende regime muligvis identificerer IP-adresser på servere, der forbinder dig til Tor, har du muligheden for at bruge en “bridge-tilstand.” Dette giver dig adgang til et separat servernetværk, der opretter forbindelse til disse servere og dirigerer dig til din destination gennem Tor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me