Malware i Google Play Store? En halv million Android-brugere siger ja.

På trods af Googles forsøg på at minimere de ondsindede apps, der findes i Play Store, ser det ud til, at nogle af disse farlige applikationer stadig glider gennem Googles forsvar. Endnu en gruppe af ondsindede malware-inficerede apps er blevet afsløret, hvilket yderligere fremhæver virkeligheden af ​​malware i Google Play Store. Læs videre for at få den fulde historie.

Malware i Google Play Store? En halv million Android-brugere siger ja.

Malware i Google Play Store? En halv million Android-brugere siger ja.

Malware i Google Play Store – Den fulde historie

Lukas Stefanko, en sikkerhedsforsker ved ESET, tweetede for nylig følgende:

Installer ikke disse apps fra Google Play – det er malware.

Detaljer:
-13 apps
-alt sammen 560.000 installationer
-Skjul selv ikonet efter lanceringen
-downloader yderligere APK og får brugeren til at installere den (ikke tilgængelig nu)
-2 apps er #Trending
-ingen legitim funktionalitet
-rapporterede pic.twitter.com/1WDqrCPWFo

– Lukas Stefanko (@LukasStefanko) 19. november 2018

Ifølge Stefanko endte Android-brugere, der var på udkig efter at downloade de kørespil, der er nævnt i tweeten, med nogle alvorlige malware. Når en bruger downloader et af disse spil, installerer appen malware bag kulisserne og sletter derefter appens ikon. På tidspunktet for tweeten havde over en halv million brugere allerede downloadet apps. Tilsyneladende står udvikleren “Luiz O Pinto” bag de fleste af disse apps.

Desværre ved vi stadig ikke rigtig, hvilken type malware der findes på disse apps. Vi ved dog, at appen henter en nyttelast fra et domæne, der er registreret til en Istanbul-appudvikler.

Det, vi imidlertid ved, er, at selve apps ikke åbner. Faktisk går apps ned, hver gang en bruger forsøger at få adgang til dem. For at tilføje til det, starter malware, der findes på apps, hver gang enheden tændes. Desuden har malware fuld adgang til enhedens netværkstrafik, hvilket giver den pågældende hacker adgang til en brugers personlige oplysninger.

I øjeblikket findes apps ikke længere i Play Store. Faktisk bekræftede en Google-talsperson, at de pågældende apps overtrådte Googles politikker og er “blevet fjernet fra Play Store.” På trods af dette er bekymringerne over Play Butiks appforskrifter stadig store. Mens Google har øget de regler, den håndhæver på tredjepartsapps, er det klart, at der stadig er en lang vej at gå, især når du ser på Apples begrænsninger på tredjepartsapplikationer.

Sådan holder du din Android-enhed beskyttet mod farlige apps

Google arbejder bestemt på at gøre deres Play Store mere sikker for alle brugere. Når det er sagt, forekommer det ikke meget sandsynligt, at Play Store nogensinde vil være i stand til at garantere 100% ingen malware. Af den grund skal en Android-bruger være lidt mere forsigtig og proaktiv, når de downloader apps. Her er et par ting, du kan gøre for at mindske dine chancer for at downloade malware-inficerede applikationer:

  1. Hold dig væk fra tredjeparts-appbutikker. Medmindre du finder appen i Google Play Store, skal du ikke downloade den. App-butikker fra tredjepart er farlige, fordi de sjældent har nogen form for regler om de tilgængelige apps. Den eneste gang, det er ok at downloade en app fra uden for Play Store, er en officiel app fra sin officielle hjemmeside.
  2.  Kontroller appens legitimationsoplysninger. Med andre ord, gør din research. Se udviklerens historie med Play Store, har de andre apps, der bekræfter udviklerens troværdighed? Hvad er appens bedømmelse? Har folk skrevet anmeldelser om appen? Oftere end ikke kan du se, om en app er værd at downloade.
  3. Download og installer en anti-malware app på din Android-enhed. Du kan tjekke vores liste for de bedste anti-malware-apps for at sikre dig, at du får den bedste service, du kan. Anti-malware er ikke længere en mulighed for nogen internetforbundet enhed og er dit primære værktøj til at bekæmpe mistænkelige programmer og applikationer.

Du kan læse denne artikel for at få en mere detaljeret forklaring vedrørende sikkerheden i Android-apps. Jeg personlig anbefaler, at du følger så mange af de sikkerhedstips, der findes som muligt, da det altid er lettere at forhindre malware i at få adgang til din enhed end at finde og fjerne inficerede filer.

Malware i Google Play Store – Endelige tanker

Alle bruger apps, det er bare en kendsgerning i vores moderne liv. På trods af deres fremtrædende rolle i vores liv overvejer vi ikke rigtig konsekvenserne af at downloade en inficeret app. Faktisk tænker vi ikke rigtig på malware så meget som vi burde, især malware i Google Play Store. Den gode nyhed er, at sikkerhedsforskere, ligesom Stefanko, aktivt holder Google, og det er modparter ansvarlige for deres sikkerhedsudløb. Dog er det dog op til den enkelte bruger at blive informeret om farerne ved ondsindede apps. Vi bør alle tage de nødvendige forholdsregler for at holde vores enheder og personlige oplysninger sikre og private.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me