Uautoriserede VPN-udbydere blokeres af Kina i april

Vi ved alle om Kinas ‘store firewall’, hvor internetbrugere kun kan få adgang til de sider, der er godkendt af regeringen. Kina er ikke det eneste land, der har sådanne begrænsninger på plads. Flere andre nationer med undertrykkende regimer regulerer det indhold, som deres borgere får adgang til via Internettet. Dette betyder, at en stor del af befolkningen fortsat fratages det indhold, som resten af ​​verden nyder. Mennesker, der lever i sådanne undertrykkende regimer, har fundet en måde at få adgang til blokeret indhold på. Virtual Private Networks (VPN) er de mest populære blandt internetbrugere i Kina til at få adgang til indhold, der er blokeret af regeringen. I betragtning af VPN’ernes popularitet er der flere udbydere i Kina, der opererer uden en licens fra regeringen, og giver internetbrugere adgang til alt blokeret indhold. I et træk fra den kinesiske regering, sådan uautoriserede VPN’er blokeres i april.


Uautoriserede VPN-udbydere blokeres af Kina i april

Uautoriserede VPN-udbydere blokeres af Kina i april

Freedom Vs Government Control

I januar 2017 annoncerede Kinas industri- og informationsteknologi, at det lancerede en 14-måneders kampagne for at finde ud af ‘uautoriserede’ internetplatforme. Kina understreger, at det ønsker, at Internettet skal være retfærdigt og sundt, og af den grund er korrekt regulering af afgørende betydning.  

Det er grunden til ‘Great Firewall’. Det er unødvendigt at sige, at et af de største mål for denne nedbrud har været uautoriserede VPN-tjenester. Kina har sagt, at for at holde internettjeneste retfærdige og sunde, er det nødvendigt at censurere indhold og regulere internetplatforme i at vokse på en “uordentlig” måde.

Den kinesiske regering har kaldt dette et oprydningsdrev til netværksadgang, hvor alle, der ikke opererer med en regeringslicens, ikke kun blokeres, men også får en streng straf. Straffe inkluderer op til ti år bag søjler.

Lige siden dette drev blev annonceret, er der sket meget. Apple har taget adskillige VPN-apps ned fra sin app-butik, et antal uautoriserede VPN-udbydere blev fængslet, og Kina meddelte, at den 31. marts skulle alle nationale og udenlandske virksomheder, der opererer i landet, skulle overholde regeringsregler for at udføre grænseoverskridende aktiviteter.

Minister for industri og informationsteknologi, chefingeniør Zhang Feng har forsikret autoriserede VPN-udbydere om, at de fortsætter med at fungere, som de gør nu. Han tilføjede også, at teleoperatører som China Telecom, China Mobile og China Unicom er nogle af de autoriserede udbydere i landet, og de er blevet beordret til ikke at give deres abonnenter adgang til blokeret indhold med VPN’er.

Dette betyder, at de, der bruger autoriserede VPN’er, kun kan få adgang til regeringsgodkendt indhold. Hvis du vil have adgang til indhold via en VPN i Kina, er der ingen måde, du kan komme forbi Great Firewall.

I betragtning af den begrænsede brug af VPN’er er der spørgsmålet om datasikkerhed, der altid dukker op. I den henseende har Zhang sagt, at folks internetdata ikke er sikret på nogen måde. Når autoriserede VPN’er bruges, kan ingen – ikke engang regeringen – overtræde netværkssikkerheden.

Han gentog, at dem, der bruger internetplatforme med korrekt regeringsregulering, ikke har noget at bekymre sig om. Kun de uautoriserede platforme blokeres.

Flere regler for kinesiske borgere

Kinesiske borgere ser ikke ud til at have nogen måde at få adgang til blokeret indhold i landet i betragtning af de nye regler, regeringen kommer op med. Reglerne påvirker ikke kun borgerne, men også dem, der besøger nationen fra andre lande. Med indhold, der er meget begrænset, vil underholdning, information, uddannelse og kommunikation blive påvirket. Store websteder som Facebook, Twitter, Instagram og messaging-app WhatsApp er alle blokeret i Kina.

De fleste VPN-brugere i Kina benytter sig af et privat netværk for ikke kun at omgå censur, men også for at beskytte sig mod regeringens snooping på deres data. Det er almindeligt kendt, at den kinesiske regering overvåger hver eneste internetbrugeres trafik. Hvis du får adgang til noget indhold, der er kritisk i henhold til kinesisk lov, bliver du straffet. Almindelige mennesker i Kina lever i konstant frygt uden nogen som helst frihed.

Kina elsker stor regering

Selv når de hævder, at brugen af ​​en statsgodkendt VPN vil beskytte brugere mod datatyveri, er det altid muligt, at de autoriserede VPN’er er nedsat regeringen til at spionere efter borgernes internettrafik. Da et stort antal VPN’er er blokeret i landet, har kinesiske borgere mistet den lille internetfrihed, de plejede at nyde.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map