Sådan installeres en VPN på en tomatruter

Mange VPN-brugere vil gerne vide, hvordan de kan installere en VPN-klient på deres Tomato-router. Installation af en VPN på en router er en fantastisk måde at udvide en VPN-beskyttelse til alle dine internet-enheder uden at skulle manuelt konfigurere enhver ikke-VPN-klar enhed. I denne vejledning forklarer jeg, hvorfor du vil bruge en Tomato-router, hvilken VPN du skal bruge, og hvordan man opretter en VPN-klient på din Tomato-router. 


Sådan installeres en VPN på en tomatruter

Sådan installeres en VPN på en tomatruter

Hvad er tomat?

Tomato er en open-sourced firmwaremulighed, der kan øge en routers funktionalitet. Firmware er det operativsystem, som en router bruger. Ligesom med DD-WRT, kan du blinke din router (ændre firmware) ved hjælp af Tomato for at låse op for en lang række routerfunktioner. Med Tomato vil din router være i stand til:

 • Forøg din trådløse dækning.
 • Overvåg din båndbredde.
 • Sikre dit netværk.
 • Segmenter dit trådløse netværk via VLAN-support.
 • Integrer BitTorrent & Tor Client på din router.

Tomat routere har også muligheden for at understøtte VPN-installationer. Ved at installere en VPN på din router kan du beskytte alle dine tilsluttede enheder samtidigt. Du vil også være i stand til at udvide en VPN’ers evne til at fjerne blokering af regionale begrænsninger til enhver enhed, du ønsker. Med andre ord, dette vil dække enheder, der ikke har en indbygget VPN-app som Xbox One, PS4, alle Smart TV’er (Apple, Android og Fire Stick inkluderet).

Bedste VPN til tomatruter

Inden du starter konfigurationsprocessen, som jeg dikterer nedenfor, skal du vide, hvilken VPN du skal bruge på din Tomato-router. Vores VPN-ekspert, Charles, har allerede skrevet en detaljeret artikel om de bedste VPN’er til tomatrutere. I artiklen foreslår Charles at bruge ExpressVPN på dine Tomato-routere på grund af VPN’s konfigurerbarhed og en lang liste med upåklageligt leverede funktioner.

Der er to måder, du kan konfigurere din VPN på en tomatruter: OpenVPN og PPTP. Jeg forklarer, hvordan man installerer en VPN-klient ved hjælp af begge protokoller før. Bemærk, at jeg bruger ExpressVPN til at vise dig, hvordan du går igennem begge metoder. Hvis du ikke bruger ExpressVPN, kan du stadig bruge de trin, jeg nævnte nedenfor, til at installere VPN-klienten.

Sådan installeres en VPN på en tomatruter ved hjælp af OpenVPN

Den første metode, du kan bruge til at installere en VPN-klient på din Tomato Router, er ved hjælp af OpenVPN. Sådan gør du, trin for trin, ved hjælp af ExpressVPN:

Forberedelse til installation

 1. Log ind på din ExpressVPN-konto. Klik på Konfigurer på flere enheder.
 2. Klik på Manuel konfig (venstre side af skærmen) vælg derefter OpenVPN (højre side af skærmen).
 3. Kopier og indsæt Brugernavn og Adgangskode ind i et dokument, der skal henvises til senere.
 4. Download og gem .ovpn fil eller placering, du vil oprette forbindelse til fra listen over OpenVPN-konfigurationsfiler. 
 5. Åbn en ny fane i din webbrowser, og gå til din routers indstillingsside (kontrolpanel). Du kan gøre dette ved at indtaste routerens IP i browserens adresselinje. Som standard vil dette være 192.168.1.1 eller 192.168.2.1.
 6. Klik på VPN-tunnel vælg derefter OpenVPN-klient.

Installationsprocessen

 1. Kopier nedenstående indstillinger under fanen Grundlæggende. Indtast brugernavnet og adgangskoden, du gemte i trin 3. 
 2. I Serveradresse / port feltet du ser ovenfor, skal du åbne .ovpn fil i en teksteditor (som Notepad) og kopier / indsæt ekstern serverklyngenavn og Havn: 
 3. Gå til Fremskreden fane. Kopier info i skærmbillede nedenfor til Brugerdefineret konfiguration Mark. Klik derefter på Gemme. 
 4. Info på fanen Avanceret skal se ud som nedenstående skærmbillede: 
 5. Sådan udfyldes nøgler fanen, skal du kopiere og indsætte oplysninger fra .ovpn fil.
 6. For Statisk nøgle felt, søg efter og mærker og kopier teksten imellem. Start med “BEGIN OpenVPN statisk nøgle” og stopp efter “Afslut OpenVPN statisk nøgle”. Indsæt oplysningerne i feltet. 
 7. Certificate Authority felt: søg efter og tags.
 8. Klientcertifikat felt: søg efter og tags.
 9. Klientnøgle felt: søg efter og tags.
 10. Klik på Gemme.

Din VPN-klient er nu installeret på din tomatruter! For at oprette forbindelse til en VPN-server skal du klikke på Start nu og vent på, at forbindelsen er etableret.

Du kan kontrollere status for din forbindelse ved at klikke på status fanen.

Sådan installeres en VPN på en tomatruter ved hjælp af PPTP

Den anden metode, du kan bruge til at installere en VPN-klient på din tomatruter, er ved hjælp af PPTP. Du skal vide, at denne metode er mindre sikker end at bruge OpenVPN. Sådan gør du, trin for trin, ved hjælp af ExpressVPN:

 1. Log ind på din ExpressVPN-konto. Klik på Konfigurer på flere enheder.
 2. Klik på Manuel konfig (venstre side af skærmen) vælg derefter PPTP & L2TP / IPSec (højre side af skærmen).
 3. Kopier og indsæt Brugernavn og Adgangskode ind i et dokument, der skal henvises til senere. Kopier også Serveradresse du vil bruge. 
 4. Åbn en ny fane i din webbrowser, og gå til din routers indstillingsside (kontrolpanel). Du kan gøre dette ved at indtaste routerens IP i browserens adresselinje. Som standard vil dette være 192.168.1.1 eller 192.168.2.1.
 5. Gå ind i administratoren navn og adgangskode til din router. Klik på Log på.
 6. Klik på VPN-tunnel i menuen til venstre. Vælg PPTP-klient. 
 7. Sådan konfigureres PPTP-klient, du skal gøre følgende:
  1. Kontrollere det Start med WAN Mark.
  2. Gå ind i server adresse, brugernavn, og adgangskode du gemte i trin 3.
  3. Vælg Auto mulighed for Kryptering.
  4. Vælg Eksklusiv mulighed for Accepter DNS-konfiguration Mark.
  5. Kontrollere det Stateless MPPE-forbindelse Mark.
  6. Kontrollere det Opret NAT på tunnel Mark.
 8. Klik på Gemme. PPTP-klientkonfigurationen skal se ud som skærmbillede nedenfor: 

Din VPN-klient er nu installeret på din tomatruter! For at oprette forbindelse til en VPN-server skal du klikke på Start nu og vent på, at forbindelsen er etableret.

For at afbryde forbindelsen fra PPTP VPN-forbindelsen skal du klikke på Stop nu i vinduet PPTP-klientkonfiguration.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map