Sådan installeres en VPN på Linksys Router

En VPN er et fantastisk cybersecurity-værktøj, der kan hjælpe med at holde dig sikker og privat online. Det er nemt at få en VPN på dit skrivebord, tablet eller mobil, da de fleste VPN’er har apps, du kan downloade til disse enheder. Hvad hvis du vil have adgang til internettet ved hjælp af din PS4, Xbox One, Smart TV, Apple TV, Roku eller Amazon Fire TV Stick? Eller måske vil du bare have en måde at sikre dig, at enhver enhed, din familie bruger, er beskyttet? I dette tilfælde ønsker du at installere din VPN på din router. I denne guide vil jeg tage dig gennem de trin, du har brug for installer en VPN på din Linksys Router.


Sådan installeres en VPN på Linksys Router

Sådan installeres en VPN på Linksys Router

Hvis du ikke har en Linksys Router, kan du se vores generelle routervejledning her.

Hvorfor opsætter du en VPN på din Linksys-router?

VPN’er har normalt et begrænset antal samtidige enhedsforbindelser. Dette betyder, at du kun kan beskytte en begrænset mængde enheder på samme tid. Hvis du konfigurerer din VPN på din router, trinviser du denne irriterende begrænsning. Når du har konfigureret din VPN på din router, får alt, der opretter forbindelse til internettet via routeren VPN’s beskyttelse.

På denne måde kan du være sikker på, at alle dine enheder er sikre.

Hvis du har en familie, er dette en fantastisk måde at sikre dig, at alle er beskyttet til enhver tid. Virksomhedsejere kan også tilslutte deres firma Linksys routere med en VPN-forbindelse og bevare privatlivets fred og sikkerhed for alle deres enheder og ansatte.

Bedste VPN til Linksys routere

Charles, vores VPN-ekspert, har drøftet de bedste VPN-tjenester, der kan bruges på Linksys routere. Jeg anbefaler stærkt, at du læser artiklen for at få et bedre overblik over grundene til hans valg. ExpressVPN landede i øverste placering, og det er nemt at se hvorfor.

ExpressVPN understøtter OpenVPN-protokoller. Dette gør det relativt let at konfigurere på enheder, der ikke understøtter indbyggede VPN-apps. Faktisk har mange af de nye Linksys-routere en “app”, de kan downloade fra ExpressVPN.

Hvis du abonnerer på ExpressVPN og har en af ​​nedenstående routere, behøver du ikke afslutte denne vejledning. ExpressVPN har detaljerede guider og instruktioner, der fører dig gennem hele processen med at opsætte din VPN på en Linksys-router.

Flere detaljerede vejledninger findes på følgende modeller:

  • WRT1200
  • WRT1900
  • WRT3200
  • EA6200

Hvis du ikke har følgende modeller, eller ikke ønsker at abonnere på ExpressVPN, skal du læse den mere generelle proces nedenfor.

Sådan installeres VPN på Linksys Router – Trin for vejledning

Der er to hovedtrin til opsætning af en VPN på en Linksys-router. Først skal du “blinke” routeren.

Slap af.

Dette betyder bare, at du skal installere ny firmware på routeren. Du har brug for DD-WRT firmware for at VPN-opsætningen skal fungere. Det andet trin involverer opsætning af VPN selv. Mens jeg vil bruge ExpressVPN til at uddybe forklaringen, process er det samme med nogen af ​​de VPN’er, Charles har foreslået.

Trin 1 – Blinkning af din Linksys-router med DD-WRT

Det første trin, som nævnt ovenfor, blinker din router. I det væsentlige ændrer du den firmware, som routeren kører på. Det fantastiske ved Linksys-routere er, at de fleste af dem er kompatible med DD-WRT.

ADVARSEL: Dette er en teknisk procedure. Den faktiske blinkende proces er meget ligetil, men du skal være forsigtig med, hvilken firmware du downloader. Sørg for, at du kender den nøjagtige mærke og model af din Linksys-router, før du begynder at installere firmwaren.

DD-WRT har en omfattende guide, der fører dig gennem hvert enkelt trin med at blinke din router. Spring ikke over forholdsreglerne, og sørg for at følge vejledningen til en T.

Tag dig tid, tjek din gang, og vær ikke bange for at bede om hjælp.

Trin 2 – Installation af en VPN-klient på din Linksys-router

Jeg forklarer dette trin ved hjælp af ExpressVPN. Hvis du bruger en anden VPN-tjeneste, skal du ikke bekymre dig. Følgende instruktioner fungerer på de fleste VPN’er.

  1. Log ind på din ExpressVPN-konto. Gå til ‘Setup ExpressVPN’.
  2. Vælg ‘brugervejledning Config‘Og vælg derefter ’OpenVPN’.
  3. Download ’.Ovpn’ fil på din pc eller Mac.
  4. Gå til din Linksys-routers konfiguration. Du kan gøre dette ved at indtaste din routers IP-adresse i din browsers adresselinje. De fleste routere har IP’er, der starter med “192.168.”
  5. Du finder DD-WRT-kontrolpanelet (da din routers firmware ikke er DD-WRT). Her skal du vælge ’Services’ Klik derefter på ’VPN’.
  6. Aktivér ‘Start OpenVPN-klient’ mulighed.

Linksys routere - Aktivér OpenVPN-klient

Nu skal du udfylde ovenstående oplysninger. Du skal udfylde ‘Server IP / navn’, ‘Port’, TLS Auth Key, CA Cert, Public Client Cert, og Privat klientnøgle.

Bare rolig, du har allerede downloadet alt hvad du har brug for.

Teknisk installation

Gå tilbage til ‘.ovpn‘Konfigurationsfil, du har downloadet tidligere.

Åbn det op med en teksteditor (som notepad).

Du kan finde Server IP / navn og Havn i begyndelsen af ​​filen. Billedet herunder viser dig, hvor du skal kigge efter det. Husk, at vi har blokeret vores server-IP / navn og port på billedet herunder, men adressen og porten følger det samme format.

Linksys routere - Server IP: Navn og port

Nu på TLS Auth Key. I den samme fil, du åbnede med notepad, skal du kigge efter .

Rul lidt længere nede og find

Kopier nu teksten der findes mellem dem. Det skal se sådan ud:

Linksys Router - TLS Auth Key

Kopier teksten fremhævet med blåt, og indsæt den i TLS Auth Key i din routers konfigurationsside.

Dette er den samme proces, som du gør for at finde CA Cert Information. Kig efter den tekst, der falder ind mellem og , og kopier / indsæt det i CA Cert Mark.

Linksys routere - CA Cert

For Offentlig klientcert felt, kopier / indsæt teksten imellem og

Endelig for Privat klient felt, kopier / indsæt teksten imellem og .

Klik nu på Gemme, derefter gå til Anvend indstillinger for at starte din VPN-forbindelse. Gå til for at kontrollere, om din VPN-forbindelse fungerer korrekt status > OpenVPN. Du skal se “Client: CONNECTED SUCCESS” i statusfeltet.

Linksys routere - Tilsluttet status

Hvis du ser denne meddelelse i dit statusfelt, har du med succes konfigureret din VPN til din Linksys Router.

Tillykke!

Klap nu dig selv på bagsiden og tag en cookie. Du fortjener det.

Sådan installeres en VPN på en Linksys-router – Endelige tanker

Det er ikke let at installere en VPN på en DD-WRT-baseret Linksys-router. Når du følger denne vejledning, skal du sørge for at læse hvert trin omhyggeligt og følge instruktionerne ord til ord. Jeg ved, at det kan se for svært ud, men alle ressourcerne i denne vejledning er fyldt med detaljer og forklaringer. Når du har gjort dit hjemmearbejde, skal hele installationsprocessen ikke tage dig mere end 20 minutter, toppe!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me