Sådan installeres VPN på router – Den nemme måde

Hvordan konfigurerer jeg en VPN-forbindelse på min router? Det er et spørgsmål, som vi bliver stillet meget her på VPN Guru. Det er relativt let at installere VPN på Windows, Mac, Android eller iOS takket være dedikerede VPN-apps. Imidlertid har mange enheder ikke en VPN-klient. Derfor skal du i stedet installere VPN på din router. På den måde deler enhver enhed, der er tilsluttet denne router, sin VPN-forbindelse. Dette inkluderer din PS4, Xbox One, Smart TV, Apple TV, Roku og Amazon Fire TV Stick. I vejledningen ‘Sådan installeres VPN på router’ nedenfor, kan du finde detaljerede instruktioner om, hvordan du opsætter en VPN-forbindelse din router.


Sådan installeres VPN på router - Den nemme måde

Sådan installeres VPN på router – Den nemme måde

Bedste VPN til routere

Før du begynder at oprette en VPN-forbindelse på din router, skal du først tilmelde dig en VPN-tjenesteudbyder. Pålidelige premium VPN-tjenester vil sætte dig tilbage omkring 8 til 10 $ om måneden, men investeringen er værd at dine penge. Vi har gennemgået en hel del VPN’er gennem årene. Her er de bedste VPN-udbydere til routere fra 2017. Alle VPN’er herunder har fremragende kundeservice, som er vigtig, når du opretter VPN på din router. Det betyder, at der altid er en hjælpende hånd, der er villig til med det samme at hjælpe dig, i tilfælde af, at du støder på problemer under installationsprocessen.

Sådan installeres VPN på router – trin for trin

Første trin – Installer DD-WRT

Først og fremmest skal du vide, at ikke alle routere er det VPN-kompatibel. Hvis du ejer et ISP-modem, kan du helt sikkert ikke installere VPN på det. Hvis din nuværende router ikke er VPN-klar, kan du købe en VPN-kompatibel router og derefter forbinde den sekundære router til din nuværende router. Alt hvad du skal gøre er at forbinde VPN-routerens WAN-port (Internet-port) til din nuværende routers LAN-port ved hjælp af et Ethernet-kabel. Se på illustrationen herunder. Router 2 i dette tilfælde ville være din VPN-aktiverede router, mens Router 1 er dit modem.

Tilslutning af to routere ved hjælp af et Ethernet-kabel

Tilslutning af to routere ved hjælp af et Ethernet-kabel

Når du har tilsluttet de to routere som vist på billedet ovenfor, deler den anden router den første routers internetforbindelse. Nu kan du installere DD-WRT på den anden router og derefter opsætte en VPN-forbindelse på den. Her er en liste over mest populære VPN-kompatible routere. Husk, at installation af VPN involverer blinker din router med DD-WRT. Så vær ekstra forsigtig.

 • Asus
 • Belkin
 • Bøffel
 • Cisco
 • D-Link
 • TP-Link
 • Linksys
 • Mikrotik
 • Netgear

Du kan finde den komplette liste over DD-WRT-kompatible routere sammen med deres modelnummer her. Når det er gjort, kan du begynde med DD-WRT installation bruger dette guide.

Andet trin – Installer VPN-klient på din router

Forudsat at du har tilmeldt dig ExpressVPN, modtager du en velkomst-e-mail, der indeholder de nødvendige licenser. Når du klikker på det link, skal du følge disse trin til opsæt VPN-klient på din router. Hvis du bruger en anden VPN-tjeneste, er de nødvendige instruktioner praktisk taget de samme.

 1. Log ind på din ExpressVPN-konto og vælg ‘Opsætning af ExpressVPN’.
 2. Vælg ‘Manual Config’, og vælg derefter ‘OpenVPN’.
 3. Download filen ‘.ovpn’ til din pc eller Mac.
 4. Åbn nu din routerkonfiguration. Det kan du gøre ved at skrive din routers IP-adresse i din browsers adresselinje. De fleste routere har 192.168.0.1, 192.168.1.1 eller 192.168.1.254 som deres IP-adresse.
 5. Fra ‘DD-WRT-kontrolpanel skal du vælge’ Services ‘og derefter’ VPN ‘.
 6. Sørg for at aktivere indstillingen ‘Start OpenVPN client’. 
  1. Nu skal du indtaste ‘Server IP / navn’‘Havn’, TLS Auth KeyCA Cert, offentlig klientcert, og Privat klientnøgle.
  2. For begge Server IP / navn og Havn, åbn .ovpn config fil, du har downloadet tidligere ved hjælp af teksteditor.
  3. Kopier teksten mellem .ovpn-filen og . Indsæt det derefter i feltet TLS Auth Key.
  4. For CA-certifikat skal du kopiere teksten imellem  og   og indsæt den i CA Cert Mark.
  5. Kopier teksten imellem og og indsæt den i Offentlig klientcert Mark.
  6. Endelig skal du kopiere teksten imellem og og indsæt den i Privat klient Mark.
 7. Klik på Gemme, og klik derefter på Anvend indstillinger for at starte forbindelsen til VPN.
 8. Klik nu på status > OpenVPN.  Hvis du har konfigureret VPN-klienten korrekt på din DD-WRT-router, skal du se status “Tilsluttet succes”.

Sådan installeres VPN på din router

Det kan være en stille opgave at installere VPN på en DD-WRT- eller tomatbaseret router. Hvis du imidlertid følger instruktionerne nøje, skal hele processen tage mindre end 15 minutter. I sidste ende vil alle dine enheder kunne drage fordel af en VPN-forbindelse. Det betyder, at al din internettrafik bliver sikkert krypteret. Du vil også være i stand til at vinke farvel til alle geografiske begrænsninger, der pålægges dine foretrukne streamingtjenester, herunder Netflix, HBO GO, Hulu, BBC iPlayer, Hotstar og mange andre.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map