Advarsel: Apple Store-apps, der er knyttet til Golduck Malware

I december 2017 fandt Appthority, det mobile trusselsbeskyttelsesfirma, flere Android-spil-apps med Golduck-malware. Nyhederne på det tidspunkt var skræmmende. Apps var meget bedømt og havde millioner af brugere. Nu ser det ud til, at malware også har fundet vej til Apple Store.

Advarsel: Apple Store-apps, der er knyttet til Golduck Malware

Advarsel: Apple Store-apps, der er knyttet til Golduck Malware

Golduck Malware på iPhones? Den fulde historie

Wandera, det mobile sikkerhedsfirma, fandt for nylig et parti klassiske spil-apps i Apples butik, der linker tilbage til Golduck-serveren.

Da de kiggede nærmere på, fandt de, at apps sender følgende information til serveren:

 • Hvilken app brugeren bruger.
 • Hvilken version af appen brugeren installerede.
 • En brugers enhedstype.
 • Enhedens IP-adresse.
 • Antallet af annoncer, der vises på telefonen.
 • Placeringsoplysninger (i nogle tilfælde).

På nuværende tidspunkt gør alle Golduck-servere det ved at pakke annoncer ind i disse apps. Sikkerhedsforskere bekymrer sig dog om, at dette kun kan være begyndelsen.

Tilbage, da malware kun påvirkede Android-brugere, var det, hvad Appthority havde at sige om det:

“Golduck malware kan føre til komplet enhedskompromis, især hvis enhederne allerede er rodfæstede, såvel som andre adware-relaterede angreb.”

Inficerede apps – En liste

Her er en liste over nogle af de apps, Wandera har fundet at indeholde Golduck-malware:

 • Commando Metal: Classic Contra
 • Super Pentron Adventure: Super Hard
 • Classic Tank vs Super Bomber
 • Super Adventure of Maritron
 • Roy Adventure Troll-spil
 • Trap Dungeons: Super Adventure
 • Bounce Classic Legend
 • Blokeringsspil
 • Classic Bomber: Super Legend
 • Brain It On; Stickman Physics
 • Bomber Game: Classic Bomberman
 • Klassisk mursten – Retro blok
 • Klatremoden
 • Chicken Shoot Galaxy Invaders

Sådan forbliver du sikker mod malware

Denne første ting, som jeg vil sige her, er denne: Download ikke en app, hvis du ikke har brug for den.

Glem tillid.

Glem ønske.

HAR BRUG FOR DET.

Det er normalt meget vanskeligt at finde ud af, om en app har installeret malware på din enhed. De fleste mennesker er ikke klar over, at de har kompromitteret deres telefoner, indtil det er for sent. I stedet for at bekymre dig om netop dette spørgsmål, hvad med at du ikke downloader det spil, du kiggede på? Prøv at holde sig til de apps, du absolut har brug for. Denne gang, I fyre, jo mere er ikke fortiden.

Efter at vi har dækket den bit, er her et par tip til at hjælpe dig med at beskytte din enhed mod malware:

Hent dig selv ordentlig anti-malware software

Ikke al anti-malware gøres lige, det er noget, jeg tror, ​​vi alle kan være enige om. Vi har alle hørt historier om nogen, der prøver et gratis anti-malware-værktøj og ender med en masse malware-relaterede problemer. Det betyder dog ikke, at du helt kan forlade dette trin.

Du skal vide, hvilken anti-malware-software, der er troværdig og pålidelig

OG

Du skal begynde at betale for det. Jeg ved, at det ikke er noget, som nogen ønsker at læse, men sandheden er, at korrekt anti-malware normalt leveres med et abonnement. Foretag din research og find ud af, hvilken software der fungerer bedst for dig, men vi er på et tidspunkt, hvor skimping af defensiv software vil føre til problemer.

Føj en antivirus til det

Forbind din anti-malware-software med antivirus-software for at sikre dig, at du er beskyttet så meget som muligt.

Grundlæggende er vira typer malware. Anti-vira og anti-malware er imidlertid ikke det samme.

Et antivirusprogram er fantastisk til at beskytte din iPhone mod den klassiske form for vira: trojanere, orme, keyloggers …

Et anti-malware-program håndterer mere avancerede og komplekse former for malware. Nogle programmer fungerer endda proaktivt og stopper malware, før det virkelig kan gøre noget med dine data.

Så hvorfor har du brug for begge slags programmer? Fordi du sandsynligvis bliver nødt til at håndtere begge slags trusler (klassisk og moderne). Med andre ord er disse to komplementære til hinanden og bør kobles sammen så hurtigt som muligt.

Brug en VPN

Kort til Virtual Private Network, en VPN er noget, du kan bruge til at mindske virkningen af ​​malware på din enhed.

Lad mig forklare

Se, en VPN krypterer dine data og tunnelerer din trafik (omdirigerer det hele) gennem sin egen sikre server. Med andre ord klemmer det ned på din internetforbindelse og sørger for, at ingen har adgang til den eller stjæler data fra den.

Så hvis din VPN kører, og du har malware, vil VPN forhindre den i at komme i kontakt med sin C&C-server og dermed få fat i dens ondsindelighed, indtil du bruger anti-virus eller anti-malware software til at rydde op på din enhed.

Personligt foreslår jeg, at du prøver ExpressVPN, hvis du vil sikre din forbindelse. Det tilbyder alle de funktioner, du ønsker fra en VPN og derefter nogle, og kan prale af en af ​​de absolut bedste tjenester på markedet. Prøv det i 30 hele dage ved at drage fordel af dets 30-dages pengene-tilbage-garanti og se selv!

Golduck Malware i Apple Store – Endelige tanker

Fyrene, hvis du bruger et af de spil, jeg har nævnt ovenfor, skal du fjerne det øjeblikkeligt. Jeg kender lokkemidlet af spil i app-butikken, jeg får det … de er sjove og er en god måde at spilde lidt tid på, hvis du fanger et tog eller bare sidder rundt og ikke gør noget. Sagen er, at det ikke virkelig er vigtigt nok til at risikere alle dine personlige data. Hvis du ikke har brug for en app, skal du ikke hente den.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me