En falsk Adobe-opdatering installerer malware på brugernes enheder

Åh dreng, I fyre … vi kommer ind i noget rigtig skyggefuldt territorium, når det kommer til nye hacks. Jo mere forberedt vores cybersecurity-værktøjer er, desto mere opfindelige får hackerne. For nylig har en falsk Adobe-opdatering fyldt med crypto mining-malware gjort sine runder online. Hvorfor? Fordi det faktisk opdaterer Adobe! Læs videre for at forstå, hvorfor det er meget farligt.

En falsk Adobe-opdatering installerer malware på brugernes enheder

En falsk Adobe-opdatering installerer malware på brugernes enheder

Falske Adobe Update – Historien

Palo Alto Networks, et cybersikkerhedsfirma, offentliggjorde en erklæring sidste torsdag om et nyt “trick” hackere bruger.

Tilsyneladende har en ny type falske Adobe-opdateringer gjort sine runder online siden august 2018. Hvad adskiller denne falske opdatering fra dens malware-inficerede kolleger er, at denne gang opdaterer den faktisk Adobe Flash.

Normalt gør falske Adobe-opdateringer intet andet end at installere malware på målsystemerne. De er ikke meget stealthy og kan let fanges ud. Sådan var det nemt at indhente et malware-ridet program:

Du installerede en opdatering > Opdateringen fungerede ikke > Dit system begynder at halde lidt > Du har malware.

Denne nye falske opdatering komplicerer imidlertid denne proces lidt. Nu, alt hvad du ser er, at du installerede en opdatering … og det fungerede. For den gennemsnitlige bruger er dette mere eller mindre en garanti for, at malware’en bliver sat i lang tid.

”Men vent, alle systemer har en måde at advare dig, hvis det program, du downloader, ikke kommer fra en betroet kilde!” tænker du måske.

Det er sandt. Palo Alto Networks fandt imidlertid, at nogle falske Adobe-opdateringer “har lånt pop-up-underretningerne fra det officielle Adobe-installationsprogram”. Hvad det betyder er, at dit system ikke kan fortælle forskellen. I alle henseender vil den tro, at denne opdatering er officiel. Du bliver ikke advaret.

Falske Adobe Update og Cryptojacking

Samme som altid er disse former for falske opdateringer lavet til at installere malware på systemer til intetanende ofre.

Disse vildledende opdateringer er ikke forskellige. Ifølge Palo Alto Networks er formålet med disse opdateringer at kryptere en målsystem.

Grundlæggende vil den falske opdatering opdatere Flash for dig, men den vil også installere crypto mining-programmer på dit system. Dette vil bruge dit systems processor til minedrift af kryptokurser for angriberen. Malware-programmer, ligesom XMRig cryptocurrency-miner, kører lydløst i baggrunden. Hvis du ikke har et opdateret anti-malware-program, finder du måske aldrig ud, at dit system er inficeret med malware.

Hvordan forbliver jeg sikker?

Ifølge både Palo Alto Networks og McAfee Labs er malware-angreb stigende. Specielt i september måned blev der sket et stort spring i malware-angreb.

Med andre ord er det vigtigt nu mere end nogensinde, at du altid beskytter dit system. Her er et par skridt, du kan tage for at sikre dig, at du har dine forsvar på plads:

  1. Download kun programmer fra officielle websteder: Download under ingen omstændigheder noget program eller software fra andet end programmets officielle webside.
  2. Sørg for, at du læser anmeldelserne: Internettet er et globalt samfund. Med lidt research kan du finde så mange anmeldelser og diskussioner om næsten al software / program, du kan bruge. Sørg for at gennemgå disse anmeldelser, før du downloader softwaren.
  3. Har altid et Anti-Malware-program: Du skal have et troværdigt anti-malware-program opdateret og klar til brug når som helst. Sørg for, at den altid er opdateret. Se vores artikel om de bedste anti-malware-programmer, du skal bruge.
  4. Brug en VPN: Brug af en VPN vil hjælpe dig med at sikre dig, at selv om dit system bliver inficeret med malware, kan ingen af ​​dine data stjålet. Samme som med ethvert program, brug aldrig en gratis VPN og gå kun med troværdige og pålidelige udbydere, som ExpressVPN.
  5. Afinstaller Flash Player: Adobe Flash er ikke rigtig et program, du vil have på dit system. Hvis du ikke specifikt har brug for Flash Player, skal du afinstallere den. Det er og har altid været, fyldt med sårbarheder og sikkerhedsrisici. Igen, hvis du ikke specifikt har brug for det, skal du afinstallere det ASAP.

Falske Adobe Update – Endelige tanker

Så det er historien om den nye falske Adobe-opdatering, der hurtigt gennemsøger gennem internettet. Sørg for at holde dine forsvar ope, mens du downloader eller bruger software fra internettet. Hold dig så langt væk fra fri software som muligt, og prøv at holde dig så informeret som du kan om, hvad der foregår inden for cybersikkerhed..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me