Er din Optus-konto blevet hacket?

Det ser ud til, at overtrædelser af privatlivets fred ikke ser ud til at ende. I alle dele af verden har der været en kraftig stigning i online-overtrædelser af privatlivets fred og andre internettrusler; involveret stjålne data, kompromitterede konti og inficerede enheder.


Er din Optus-konto blevet hacket?

Er din Optus-konto blevet hacket?

En farlig virtuel verden

Selv store multinationale virksomheder synes ikke at være sikre mod disse farer. Store virksomheder som Target, Yahoo og eBay har haft store dataovertrædelser i fortiden; gør internettet til et farligt sted lige nu.

Risici overalt

Hver gang du logger ind på din bankkonto, hver gang du bruger dit kreditkort i et indkøbscenter, hver gang du sender følsomme oplysninger over internettet, risikerer du et dataovertrædelse.

Selv hvis du gør alt for at sikre din egen sikkerhed, kan de virksomheder, du handler med, lande dig i problemer.

Dette blev for nylig oplevet af kunder fra det australske telekommunikationsfirma Optus, da de forsøgte at logge ind på deres konti.

Optus er det næststørste telekommunikationsfirma i Australien, der ejes af Singtel siden 2001. På grund af det store antal brugere, som virksomheden har, er flere tusinder af mennesker blevet påvirket af denne overtrædelse af privatlivets fred. De berørte har taget til sociale medier for at klage over det brud på privatlivets fred, som Optus er opmærksom på.

‘Hej Vladimir’

Brugere, der er blevet påvirket af overtrædelsen af ​​privatlivets fred, har sagt, at de ikke var i stand til at logge ind på deres online konto på Optus websted. Da de endelig formåede at logge ind, fandt de, at deres login-legitimationsoplysninger var blevet automatisk udfyldt, og de var logget ind som Vladimir. Siden opdateres straks på loop.

Det er ikke alt. Brugere fandt også, at de var blevet logget ind på andre kunders konti med deres navn, adresser, fakturering og kontaktoplysninger eksponeret.

Hundredvis af brugere oversvømte sociale medier for at klage over problemet og for at henlede opmærksomheden på, at noget alvorligt var galt med Optus-webstedet. 

Optus indrømmede, at den var opmærksom på problemet. Som en forsigtighedsforanstaltning deaktiverede virksomheden sit websted i nogen tid, men var ikke i stand til at bekræfte, hvorfor denne overtrædelse skete. Det har efterladt kunderne rasende, og sociale medier er blevet oversvømmet af klager.

Ikke den første

Dette er ikke første gang, at det australske telekommunikationsfirma har været i nyhederne af de forkerte grunde.

For nylig var det i nyhederne for internetafbrydelser i det sydøstlige Queensland, og kunderne tog til sociale medier for at give udtryk for deres frustration og klager. Optus har millioner af kunder, og de fleste af dem er afhængige af internetadgang til arbejde. Med internettet nede i flere timer havde kunderne en hård dag.

En talsperson for virksomheden sagde, at selvom teknikere kiggede på problemet, var de ikke sikre på, hvad der havde forårsaget problemet.

Phishing svindel

I de seneste måneder har Optus oplevet kundeangst på grund af dataovertrædelser og phishing-svindel. Siden august sidste år har flere kunder klaget over, at de har modtaget phishing-e-mails, der forsøgte at svindle ofre ved at forsøge at se ud som om de blev sendt af Optus. 

Scam-e-mailadressen har domænenavnet “optusnet.com.au” og fremsætter forskellige slags tilbud, fra overførsel til bilforsikring.

Selvom phishing-e-mailen har været i omløb siden de sidste mange måneder, blev den først for nylig opdaget af Optus. Disse e-mails forsøger at narre kunder ved at foregive at være fra Optus. De opfordrer endda modtageren til at klikke på falske links, der fører til malware.

Heldigvis er e-mails så basale, at næsten enhver kunde, som den blev sendt til, let kunne identificere phishing-angrebet. Som et resultat holdt de sig væk fra at klikke på linkene og inficere deres enheder. 

E-mailsne henvendte modtageren til at downloade et dokument med et tilsvarende link eller få gennemgangsrådgivning gennemgået, eller downloade et “Certificate of Currency” til bilforsikring med et link til en .zip-fil, der indeholdt en ondsindet JavaScript-fil.

Optus er ikke den eneste virksomhed, der har oplevet disse phishing-svindel. I 2016 blev omkring 10.000 AGL-kunder narret til at downloade ransomware, der er forklædt som en regning.

En kæmpe phishing-fidus

Det var et af de største phishing-angreb i Australien, indtil en anden NAB-fidus fik succes.

Nogle Optus-kunder modtog også oppustede regninger, hvilket gav væk, at de phishing-angreb.

En kunde hævdede, at hun modtog en regning på $ 300, når hendes faktiske regning skulle være lavere end $ 100. Tidligere har Optus også været tvunget til at tilbagebetale millioner af kunder efter at vildlede dem til at købe spil, ringetoner og apps.

Alt dette kombineret har sørget for, at Optus forbliver i nyheden af ​​de forkerte grunde.

Sådan forbliver du sikker

Phishing-angreb kan ske med enhver, uanset om de er enkeltpersoner eller virksomheder. Men der er en række måder at være sikre på. Før du downloader en vedhæftet fil eller klikker på et link, skal du sørge for at følge disse trin.

Kontroller domænenavnet nøje. Selvom det ved første øjekast ligner et autentisk domæne, vil du ved nærmere undersøgelse finde ud af, at noget er galt. I optus-phishing-fidus kom e-mailen for eksempel fra ‘Optusnet.com.au’ og ikke det originale domæne ‘Optus.com.au’. 

Der er en anden meget nem måde at bekræfte, om det er en phishing-e-mail. Kontroller blot indholdet af e-mailen for stavefejl og grammatiske fejl. Oftest har disse e-mails ikke den bedste stavemåde og grammatik, hvilket indikerer noget mistænkeligt.

Sørg også for at kontrollere den komplette adresse på et link, før du klikker på det.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me