For godt til at være sandt: Farerne ved gratis applikationer

Risikoen ved gratis software og applikationer


Farerne ved gratis software og applikationer

Fremkomsten af ​​gratis software

Gratis software blev markant med stigningen på internettet, da enkeltpersoner og virksomheder indså, at der var huller i folks behov. Adskillige virksomheder var villige til at deltage i proprietære kampe om programmer, der hurtigt blev vigtige for hverdagen og forretningsforfølgelsen.

Virksomhederne, der udvikler gratis software genererer overskud takket være brugerne. Lad mig forklare. Da udviklere ikke opkræver noget for deres programmer, tager de til dataindsamling og deling at tjene penge. Med andre ord, når du først har installeret denne software på din enhed, vil den gøre det overvåg din online aktivitet og sælg den til tredjepart. Disse parter, som normalt er reklamefirmaer, bruger sådanne oplysninger til at vise tilpassede annoncer når du bruger internettet.

De fleste læser faktisk ikke “Betingelser for aftale”Eller licenssider, før de installerer sådanne programmer. Som et resultat gør mange brugere sig sårbare over for invasioner af privatliv fra den softwareudviklende virksomhed.

Hvordan kan disse applikationer registrere dine data? Med “småkager,”Og de lækre dem, som din bedstemor plejede at lave.

Cookies er pakker med data, som internetservere sender til browsere, når brugere ofte vender tilbage til bestemte sider. Webbrowsere og websteder bruger dem til spore og samle dine online aktivitetsoplysninger og sælg dem til andre virksomheder. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, og lignende applikationer gør det samme.

Hvorfor samler virksomheder denne information?

Typen af ​​information, som software og applikationer stjæler fra enheder, varierer, men de har en tendens til at indeholde lignende elementer. Webbrowsere og andre sider kan lide at spore folks shoppingvaner og interesser. Så de del sådan information med andre virksomheder for at vise relaterede annoncer, der muligvis appellerer til dig.

Kort sagt, alle sigter mod at tjene penge. Hvis applikationen kan vise annoncer, der får dig til at købe noget, får virksomhederne overskud. Mere følsomme data kan imidlertid kompromitteres. Disse oplysninger inkluderer din fuldt navn, alder, placering, adresse og arbejdssted.

Dette lyder ikke meget af en big deal for nogle, men det burde. Softwarevirksomheder kan opdage meget om dig gennem disse programmer. De kan også del dine data med andre parter. Facebook er måske den største fornærmede, men andre som Google er også store købere og sælgere af data. 

Fordele ved at bruge gratis software

På trods af alt, hvad jeg har nævnt indtil videre, tilbyder gratis software stadig masser af fordele. Når alt kommer til alt er disse applikationer nødvendige for at have et fungerende socialt, personligt og professionelt liv. Husk, at disse fordele ikke gælder for enhver gratis software. 

 • Tilgængelig uden omkostninger: De fleste software og applikationer som grundlæggende Microsoft Office kræver en initial betaling eller hyppige gebyrer. Andre koster dog ikke en krone. 
 • Mere frihed: Når computere og internettet sprang ud på scenen, opmuntrede virksomheder individuel udvikling og eksperimenter, fordi internettet ikke blev betragtet som privat ejendom. I dag gør software- og applikationsudviklere det ulovligt at udvikle og eksperimentere.
 • revisionsmulighed: Open-source-programmer giver enhver mulighed for at læse og ændre kildekoden. Det betyder, at brugere af teknisk brug kan kontrollere for mærkelig udvikling eller ikke-afslørede aspekter. Men hvad med dem, der ikke forstår kodning og programmering? Der er godt uafhængige sikkerhedsfirmaer, udviklere og eksperter, der regelmæssigt inspicerer open source-kode for fejl og sikkerhedsfejl.

Ulemperne ved at bruge gratis software

Gratis software kommer ofte med mange problemer. Jeg anbefaler dig især at undgå gratis programmer, der er ansvarlige for at beskytte dit online privatliv og sikkerhed som f.eks antiviruses. Det er fordi de fleste af dem er ineffektive og kan ikke blokere noget potentielt angreb.

Disse problemer inkluderer:

 • Skjult malware: Det er let for udviklerne at skjule ondsindet software i gratis applikationer, da brugere downloader det direkte på deres enheder. Denne malware kan hacke din telefon eller pc og stjæle følsomme data som banklogins og adgangskoder.
 • Mangel på support og dokumentation: Når der bruges gratis software, frigiver ikke skaberne deres noter om programmets udvikling. Som et resultat kan enkeltpersoner ikke få adgang til kildekoden for at se ændringer eller vigtige oplysninger.
 • Tab af interesse: Et stort problem med gratis programmer er, at udviklerne undertiden holder op med at forbedre eller opdatere dem. 

Hvad er de mest populære gratis software og applikationer?

Der er forskellige versioner af gratis software og applikationer, som folk bruger hele tiden på deres enheder. De omfatter webbrowsere, antivirussoftware, og applikationer til videoopkald som Skype. Nogle gange er folk ikke engang klar over, at de elementer, de bruger, kvalificerer sig som gratis software og applikationer, typisk fordi de ikke er bekendt med definitionen.

Da mange programmer nu er indbygget i vores enheder, kan det være lidt forvirrende at bestemme, hvilke der falder ind under “gratis”Kategori. Derfor oprettede jeg følgende liste over de mest populære gratis tjenester, som du kan finde på din enhed. Men husk, at nogle af disse programmer kan være ret farlige, især hvis din enhed ikke har det korrekt beskyttelse.

 • Google Chrome
 • Skype
 • Firefox
 • Avast Free Antivirus
 • BitTorrent
 • Adblockers
 • Facebook, Facebook Messenger
 • Google kort
 • Twitter
 • Instagram
 • WhatsApp
 • AccuWeather
 • Zynga-spil
 • snapchat
 • Lommelygte apps
 • Pokémon Go
 • Youtube
 • Vrede fugle

Jeg fraråder brug af nogle af disse applikationer, fordi de letter det ulovlig download af ophavsretligt beskyttet materiale, især BitTorrent. Personer, der bruger disse programmer, gør sig ofte til et mål for vira, hackere og malware. 

Men vær opmærksom på det BitTorrent er ikke imod loven hvis du bruger det til at dele filer lovligt. Hvis du downloader ophavsretligt beskyttet, går du imidlertid på en tynd linje.

Farlige gratis mobile apps

Du kan finde hundredvis af gratis mobilapplikationer i din enheds app store. Og på trods af Google Play Butik og Apples App Store konstant kontrol af hver app for sikkerhedsrisici, det betyder ikke, at alle programmer er sikre. Google og Apple ikke inspicere annoncerne for eventuel malware. Dette betyder, at reklamer kan henvise dig til skadelige websteder eller endda indeholde vira.

Desuden invaderer nogle gratis apps, som du installerer på din telefon, for meget af dit privatliv, og de inkluderer de mest populære, som apps til sociale medier (Facebook, WhatsApp, Instagram, Twitter, SnapChat…)

Disse apps, som er ret populære og vigtige blandt brugerne, kræver adgang til de fleste af vores telefons data. Det inkluderer placering, galleri, kontaktliste, kamera, mikrofon, tekster, opkaldslogger og opbevaring.

Derfor er det op til dig at sikre dig, at den app, du vil installere, er sikker. Du kan starte med at forske i appen eller endda læse brugernes anmeldelser. Hold desuden til din enheds officielle app-butik, og brug aldrig tredjepart til at downloade apps. Og sørg for at læse listen over tilladelser. Når alt kommer til alt, hvorfor skulle en lommelygte-app kræve din placering?

Du kan også administrere den adgang, som hver app har til din telefon.

For Android-brugere:

 1. Åben ‘Indstillinger.’
 2. Hit ‘Apps‘Eller’Application Manager.’
 3. Tryk på den app, du vil ændre.
 4. Tryk nu på ‘Tilladelser.’
 5. Deaktiver enhver adgang, du finder invasiv.

For iOS-brugere: 

 1. Klik på ‘Indstillinger.’
 2. Gå til ‘Privatliv.’
 3. Du ser en liste over tilladelser som apps kan få adgang til.
 4. Hit på hver enkelt for at se, hvilken app der har adgang til hvad.
 5. Deaktiver enhver adgang, du ønsker af frakaster tilladelsen.

Men vær opmærksom på, at det kan forbyde for mange tilladelser påvirke den samlede ydeevne af visse apps, og forhindre dem i at fungere korrekt. For eksempel skal Instagram have adgang til dit galleri, hvis du vil sende et billede ved hjælp af den sociale medieplatform.

Konklusion

Er gratis software det værd? Det er helt op til dig. Hvis du er villig til at håndtere de mange risici, der følger med det, skal du måske gå efter det. Men husk, at selvom du ikke behøver at nå ud i lommen for at få en, kan omkostningerne være meget højere. Før du downloader et program, skal du derfor kigge godt efter “Betingelser for aftale,”Såvel som software ledig. Undgå også at downloade ethvert program, der tilskynder illegal anvendelse, såsom streaming af proprietære produkter.

Foretrækker du gratis eller betalt software? Fortæl os, hvad du synes i kommentarafsnittet nedenfor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me