Hvad er formålet med metadata – Hvordan påvirker det online-aktiviteter

Metadata er en af ​​de mest kendte ukendte i onlineverdenen. Medmindre du arbejder med digital markedsføring og noget relateret domæne, ved du sandsynligvis ikke om metadata. Dog bruger du sandsynligvis også det oftere, end du genkender.


Hvad er formålet med metadata - Hvordan påvirker det online-aktiviteter

Hvad er metadata?

På det mest basale er metadata en beskrivelse af ethvert link eller data om, hvad linket indeholder. Som sådan bruger Google og andre søgemaskiner det til SEO-formål. Dette gør det meget vigtigt fra et SEO-perspektiv. Samtidig kan det betjene en række andre funktioner. Lad os se på, hvad disse funktioner er, og hvordan de gør metadata vigtige.

Hvilke funktioner serveres metadata?

Metadata bruges som en måling til at definere omfanget og formålet med andre data. Så det er data om emnet eller essensen af ​​andre data. Dette er meget vigtigt for søgemaskiner, da det hjælper dem med at finde og klassificere data lettere.

Oprindelsen af ​​metadata ligger i klassificeringssystemer for biblioteksdatabaser. Ved hjælp af en simpel algoritme udviklede bibliotekseksperter modeller til vedligeholdelse af digitale biblioteker mere effektivt. Da søgemaskiner dukkede op for at administrere og lette internetadgang, blev metadata vedtaget som en nøglekrypningskomponent.

Faktisk, hvis du er online lige nu, genererer du som standard metadata. Alle dine online handlinger og endda din minut-for-minut-tilstedeværelse kan komme med et mærket metadata. Her er nogle af de mest almindelige funktioner, vi udfører online, som genererer metadata:

E-mail

Hver e-mail, der sendes eller modtages af en hvilken som helst adresse, er knyttet til et digitalt spor. En af de største stykker af disse digitale stier er metadataene, der følger med. Din e-mail metadata vil indeholde oplysninger om dig og din e-mail-adresse. Ting som serverplacering, e-mailens oprindelse, den tilsigtede modtager osv. Vil være en del af metadataene. Som sådan bruges metadataene til at levere e-mailen.

Telefoner

Opkaldsmuligheder tilgængelige via konventionelle mobilnetværk samt VoIP-software fører til generering af metadata. Dette giver mulighed for en hurtigere forbindelse og bedre logning af selve opkaldet. Metadataene for avanceret opkald kan også omfatte andre vigtige oplysninger som GPS-placering af de involverede parter.

Sociale medier

Sociale medier bruger en enorm mængde metadata, blot på grund af dets indholds rigdom og alsidighed. Alle medier derpå kræver deres egen spor samt tilladelse til brug som pera-galakse-faktorer og -politikker. Dette nødvendiggør brug af meget magre metadata, som både kan lette effektiv brug af medier og korrekt optagelse. Der er også forskellige metadatatyper baseret på målet for datasættet, det beskriver. Disse kan variere fra individuelle datasæt til datasæt til ethvert tværsnit af demografiske sociale medier.

Web sider

Websider er det originale online medium, der brugte metadata. De har fortsat med at gøre det indtil nu. Hver side og hvert element på hver side har sine egne metadata. Dette kan gøre websider virkelig tunge afhængigt af summen af ​​elementerne i dem. Dette påvirker også deres placering af søgemaskinerne, og hvor let de kan gennemgås.

Biblioteker med digitale medier

Alle former for medier klassificeres og bruges på baggrund af metadata. Faktisk danner metadata kernen i alle klassificerings-, lagrings- og genvindingsfunktioner. Stort set enhver form for digitalt lagringssystem bruger en form for metadata til at give lettere tilgængelige data.

Hvad er formålet med metadata på Internettet?

Metadata i den større kontekst af Internettet fungerer på samme måde som adresser, der arbejder for postkontorer. De er beregnet til at blive brugt til levering af de rigtige datapakker til den rigtige destination så hurtigt som muligt. Hvis der er et datarelæ, tjener metadata en endnu større funktion ved at give de rigtige oplysninger til levering.

Så i det væsentlige er al kommunikation, der udføres online, stærkt afhængig af metadataene. Og uden tilstedeværelsen af ​​disse data ville effektiv kommunikation, logning og indhentning af oplysninger ikke være mulig. Med det sagt udgør brugen og tilstedeværelsen af ​​metadata en vis risiko for dit privatliv. Lad os se på, hvordan metadata fra dine online aktiviteter kan bruges mod dig.

Hvordan påvirker metadata online brugernes privatliv?

Da alle metadata er baseret på personlige aktiviteter, kompromitteres brugeren til en vis grad af det. Dette er kun problematisk, når metadataene går ud over at indsamle de mindst krævede oplysninger for at overføre dataene.

Endvidere er metadata en vigtig kilde til information for den sædvanlige trio af snoopere online – statslige overvågningsbureauer, hackere og annoncører. De kan bruge dine data til at forstå, hvad du kan lide og ikke kan lide, og kompromittere din online sikkerhed som et resultat. I visse tilfælde kan dette også kompromittere din virkelige sikkerhed.

Desværre er metadata praktisk talt allestedsnærværende, og hvis du bruger internettet på nogen måde, har du brug for det. For effektivt at fungere online er behovet for metadata uundværligt, så dit privatliv bliver kompromitteret. Der er dog nogle ting, du kan gøre for at sikre, at du udsætter dig selv så lidt som muligt for onlinefare.

Hvordan kan en VPN forbedre din online sikkerhed?

VPN eller Virtual Private Network er software, der opretter en privat tunnel for dig over internettet. Denne tunnelprotokol beskytter dig og din enhed mod ekstern indtrængen. Protokollen bruger avanceret kryptering til at sikre din forbindelse og maskere dine online aktiviteter. Dette betyder, at kun du er opmærksom på, hvad du laver.

Desuden er det kun du og din tilsigtede modtager, der kan se de meddelelser, du udveksler. VPN tilbyder en række andre anvendelser, f.eks. Adgang til oplysninger, der er blokeret i dit IP-område, adgang til tjenester, der ikke er tilgængelige i din region osv.

Mens VPN ikke kan forhindre generering af metadata, kan det maskere dine aktiviteter og derved gøre metadataene unøjagtige. Dette gør det meget sværere at bruge det til at finde og oprette en informationsbank om dig. Vælg en pålidelig betalt VPN for at sikre din online sikkerhed i dag.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me