Kan routere blive inficeret med virus eller malware?

Routere er blandt de vigtigste internetenheder, vi bruger i dag. Næsten al internetforbindelse er routerbaseret, og derfor har de en vigtig rolle at spille på både forretnings- og private domæner.


Kan routere blive inficeret med virus eller malware?

Kan routere blive inficeret med virus eller malware?

Det er ikke meget almindeligt kendt, at routere fungerer på operativsystemer og har brugergrænseflader. Dette gør dem meget som hverdagsmaskiner kun at deres operativsystemer er meget basale. Og selvom deres systemer ikke er avancerede, er de stadig følsomme over for alle former for malware.

Hvad der er endnu mere bekymrende er, at angrebsmetoderne til routerinfektion ikke er så velkendte. Som et resultat kan folk have deres routere hacket og ikke engang være opmærksomme på det.

Hvordan adskiller routersikkerheden sig fra enhedssikkerhed?

Med hensyn til ren frekvens er internetaktiverede enheder langt hyppigere end nogen router. I modsætning til de fleste internet-enheder kan routere stort set ikke opdateres digitalt. En person, for det meste en tekniker, skal anvende opdateringen manuelt gennem en langvarig proces.

Manglen på regelmæssige opdateringer betyder, at routere bliver meget levedygtige mål for hackere og cyberkriminelle. Eftersom routere bruges til at kanalisere internetforbindelse til alle netværksenheder, er de ideelle til større hacks. Enhver form for ikke-krypteret forbindelse vil blive udsat for ondsindede injektioner, hvis routeren kompromitteres.

Kompromitterede routere er også sværere at opdage. Da det er vanskeligt at konstatere, hvor forbindelsesfejlene kommer fra, er det kompliceret at bestemme routerens status. Dette kan føre til forsinkelser i detekteringen og på det tidspunkt kan skaden muligvis allerede være udført.

Hvordan kan du beskytte din router?

Generelt er den nemmeste måde at hacke en router at få adgang til den fysisk. Så det er bedst at holde al adgang til routere forbudt. De skal opbevares på steder, hvor uautoriserede ikke kan få adgang. Dette minimerer chancerne for enhver form for hacks.

Et andet vigtigt aspekt af routerbeskyttelse er at holde dem kun tilsluttet ledninger. Selvom Wi-Fi spiller en stor rolle i virksomheder og i privatlivet, udsætter den også routere for mange angrebsmuligheder. Mens Wi-Fi gør det lettere, er fysiske forbindelser altid sikrere end trådløse. Hvis du kan placere din computer på en sådan måde, at den forbliver i nærheden af ​​routeren, kan du have en stor grad af sikkerhed.

Sådan kontrolleres, om din router er blevet kompromitteret?

Hvis du bruger en gammel router og har en svag adgangskode, er der chancer for, at den bare muligvis er hacket! Men inden du begynder at få panik, er der nogle vigtige trin, du skal følge for at finde ud af mere om routere.

Hver router i disse dage har en nulstillingsknap på den. Denne lille knap er generelt utilgængelig gennem dine fingre. Og med god grund, da du ikke ønsker, at din router nulstilles på egen hånd. For at få adgang til denne switch skal du bruge en pin. Indsæt stiften for at trykke på knappen og hold den der i et par sekunder. Dette nulstiller din router. Du kan se dens virkning, når lysene blinker.

Nogle andre routermodeller kræver, at du længe trykker på tænd / sluk-knappen i 10 sekunder for at nulstille routeren.

Når din router er nulstillet, bliver du nødt til at konfigurere sikkerhedsprocessen som login, adgangskode osv. Hvis din router var blevet kompromitteret før, skulle den rettes nu, men kun midlertidigt. Hvis nogen fik adgang til din router før, kan de gøre det igen. Så det er bedst at ringe til routerselskabet eller teknikeren og konsultere dem om det bedste handlingsforløb.

I nogle tilfælde skal hele routeren ændres, da nogle malware ikke kan fjernes. Imidlertid behøver ting muligvis ikke at komme til det. De mindre farlige trojanere kan fjernes relativt let og ikke for meget.

Sådan vælges den rigtige router?

Forebyggelse er altid bedre end kur, og det er derfor bedre at have en router, der er svær at overtræde. De bedste routere til sikkerhed på det kommercielle marked tilbyder open source software som DD-WRT og Tomato.  

Nu er det meget vigtigt, at du får den seneste router i stedet for en ældre model. Cybersikkerhed udvikler sig hurtigt, og der opstår nyere trusler dagligt. Så hvis du vil beskytte dine enheder, er det absolut nødvendigt at bruge den nyeste router. Gå ikke på kompromis med din online sikkerhed for nogle få dollars skyld.

En anden meget nyttig ting er at have en VPN installeret direkte på din router. Der er specifikke routere, der leveres med forudinstallerede VPN’er. De koster højere end basale routere, men giver også langt mere forbedret sikkerhed. Desuden koster de muligvis mindre samlet, når du tæller routeren og VPN-tjenesten.

Når du har fået den rigtige router, er det bedst at tilpasse login og andre sikkerhedsspørgsmål så hurtigt som muligt. Hvis du ikke er en teknisk kyndig person, skal du bare få en, du har tillid til, for at installere routeren til dig. De konfigurerer det korrekt og giver dig adgang. Sørg for, at fjernadgang nægtes, og at kun administratoren har mulighed for at ændre login.

Det er også vigtigt at huske, at det af sikkerhedsmæssige grunde er klogt at fortsætte med at ændre dine logins regelmæssigt. Dette er muligvis ikke nødvendigt for private hjem routere, men det er næsten vigtigt for virksomheder. Det kan virke kedeligt at ændre dine loginoplysninger ugentligt, men det vil både beskytte din router mod overtrædelser og give dig besked, hvis de nogensinde opstår.

Hvad hvis jeg ikke kan vælge Min egen router?

Hvis du vælger en kombineret ISP-plan, kan du muligvis ikke vælge din egen router. Dette betyder dog ikke, at du er nødt til at blive udsat for online farer. For at sikre, at din router forbliver sikker sammen med alle de enheder, der er forbundet til den, skal du installere en VPN på den. Nogle VPN-virksomheder tilbyder tjenester, der kører på routere som Tomato og DD-WRT. Hvis du ikke er teknisk kyndig, er her en simpel trin for trin guide til at hjælpe dig med at installere en VPN på din router.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map