Shadowsocks VS VPNS – Hvad er forskellen?

Lurer du på hvad forskellen mellem Shadowsocks og VPN’er er? Stop med at lede. I denne artikel viser jeg Shadowsocks VS VPN’er for at vise dig forskellene i deres funktionalitet, deres sikkerhedsaspekt og deres formål generelt. Jeg vil også forklare hvornår og hvorfor du har brug for et af værktøjerne.

Shadowsocks VS VPNS - Hvad er forskellen?

Shadowsocks VS VPNS – Hvad er forskellen?

Shadowsocks VS VPN – Funktionalitet

Til at begynde med, lad os diskutere funktionaliteterne i både en VPN og Shadowsocks.

VPN’er er virtuelle private netværk. De fungerer som cybersikkerhedsværktøjer der (1) krypterer dine data og (2) omdirigerer al din trafik gennem deres egne sikre servere. Dette giver VPN’er mulighed for at sikre dine data, sikre dig, at din forbindelse er privat og tilbyde dig anonymitet online. Fordi de omdirigerer al din trafik uregelmæssigt, ender de med at ændre din offentlige IP-adresse også. Det betyder, at VPN’er oven på at være et cybersikkerhedsværktøj også kan hjælpe dig med at omgå geobegrænsninger.

Shadowsocks er lidt anderledes. For det første er det mere en proxy end en VPN. Faktisk er det slet ikke en VPN. Skyggesocks hovedfokus er at omgå begrænset indhold. Hele grunden til, at der findes skyggestokke, skyldes, at en kinesisk udvikler ønskede at omgå Great Firewall of China og få adgang til internettet uden begrænsninger. Når det er sagt, gør Shadowsocks intet for dit privatliv eller din anonymitet. Det krypterer ikke alle dine data, det omdirigerer ikke al din trafik, og den maskerer ikke din IP. Shadowsocks bruger HTTPS og SOCKS5-protokoller til at skjule noget af din trafik, som det ruter gennem en server. Dette skjuler, hvilken slags handlinger du udfører online fra din internetudbyder. De eneste dataskyggeåbninger krypterer er trafikken, den sender til proxyserveren. For teknisk kyndige individer er dette begrænset til TCP (og nogle gange UDP) datapakker.

Så med en VPN kan din internetudbyder eller en tredjepart overhovedet ikke se, hvad du laver online. Med Shadowsocks kan din internetudbyder se din trafik, men den kan ikke fortælle, hvad du virkelig laver online.

Shadowsocks VS VPNs – Sikkerhed

Nu hvor vi forstår forskellen i, hvordan VPN’er og Shadowsocks fungerer, lad os diskutere sikkerhedsaspektet ved begge disse værktøjer.

Med VPN’er er sikkerhed en funktionalitet. De krypterer al din trafik og sørger for, at alle dine data er sikre. VPN’er arbejder på at beskytte dig mod mulig datatyveri og potentielle hacks.

Så sikkerhed er bestemt en stor faktor, når det kommer til VPN’er.

Shadowsocks er dog ikke sådan. Sikkerhed er stadig en funktionalitet af Shadowsocks, men den tager den ikke så langt som VPN’er. Se, de data, som Shadowsocks omdirigerer, er krypteret, men det betyder ikke, at alle dine data er. Da skyggesokker ønsker at omgå restriktioner lige under en ISP’s næse, er det nødvendigt at sikre, at den trafik ISP’en kan se ikke ser anderledes ud.

Med andre ord er VPN’er sikre på grund af deres fulde datakryptering. Shadowsocks krypterer kun de data, den omdirigerer. Ingen tredjepart kan dog fortælle, at du bruger Shadowsocks … der tæller med sikkerhed, ikke?

Shadowsocks VS VPNs – Threat Model

Lad mig først forklare, hvad en trusselmodel er.

Inden for cybersikkerhed bruger forskere trussemodellering til at vurdere sårbarheder. Med andre ord er det en måde at vurdere, hvor en trussel kan komme fra. Både VPN’er og Shadowsocks er løsninger, der blev oprettet baseret på specifikke trusselmodeller.

VPN’er er værktøjer, der beskytter dig og din forbindelse mod interferens udefra. I.E., VPN’er blev oprettet med trussel fra angribere, hackere og overvågningsorganer i tankerne.

Shadowsocks blev oprettet med det eneste formål at omgå begrænsninger, der er pålagt af din internetudbyder.

Så en VPNs trusselmodel er anderledes end Shadowsocks ‘trusselmodel. Da trusselmodellen er forskellig for begge disse tjenester, er formålet med disse værktøjer forskellige.

Shadowsocks VS VPN’er – Hvilken skal jeg få?

Baseret på disse modeller skal du nemt kunne bestemme, om du har brug for en VPN eller Shadowsocks.

Er du bekymret for dit privatliv online? Gå derefter med en VPN.

Er du i et land, der håndhæver en masse begrænsninger på internettet? Shadowsocks er den service, du skal være på udkig efter.

Jeg skal bemærke, at VPN’er ikke kræver nogen konfiguration på dine computere eller dine mobile enheder. Alt hvad du behøver at gøre med VPN’er er at downloade deres udpegede app. Shadowsocks, der er en proxy, kræver en vis konfiguration. Eftersom VPN’er omdirigerer al din trafik, behøver du ikke at informere et program, som du skal bruge det. Bare tænd VPN og gør dine ting. Med Shadowsocks er det dog lidt anderledes. Da det selektivt omdirigerer trafik, skal du vælge, hvilken trafik du vil omdirigere.

Afsluttende tanker – Shadowsocks VS VPN’er

Der har du det, Shadowsocks VS VPN’er i et nøddeskal. Som du kan se, fungerer begge værktøjer på forskellige måder og bruges til forskellige formål. Hvis du sidder fast ved at beslutte mellem en VPN eller Shadowsocks, skal du definere, hvad det er, du vil have ud af et af værktøjerne specifikt, før du kan vælge. Når det er sagt, skal du seriøst overveje at have begge værktøjer i dine arsenaler for lande som Kina, Saudi-Arabien, Etiopien, Iran, Syrien og Vietnam.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me