Torrents explicats – Beneficis, desavantatges i alternatives

BitTorrent bàsicament és un mètode que et permet descarregueu fitxers grans mentre esteu connectats a Internet. Amb BitTorrent, podeu fer-ho descarregueu música, aplicacions, jocs, vídeos i imatges. També podeu compartir fitxers presents a l’ordinador amb altres persones. En aquest article us explicaré com funciona BitTorrent així com examinar-ne avantatge i desavantatges. L’article també tractarà sobre com fer-ho descarregar torrents de forma anònima. Alternatives de torrent com Usenet també es recullen en això “Torrents explicats” tutorial.

Torrents explicats - Beneficis, desavantatges i alternatives

Torrents explicats – Beneficis, desavantatges i alternatives

Què són els torrents?

BiTorrent es basa en protocol peer-to-peer (P2P). Això significa que els ordinadors del BitTorrent es fan “eixam” entre si sense la necessitat d’un ordinador central. En altres paraules, aquests equips descarregar i carregar el mateix torrent entre ells. Quan carregueu el document .arxiu del torrent dins del vostre Client BitTorrent, el vostre equip s’unirà a l’eixam de BitTorrent amb altres equips que han carregat el mateix fitxer .torrent. Els contactes de BitTorrent a rastrejador al fitxer .torrent. La tasca principal del seguidor és fer un seguiment de tots els equips connectats. Aquest tracker also comparteix la teva adreça IP amb altres equips de l’eixam. El propi procés de descàrrega s’aconsegueix en peces petites. Un cop el vostre BitTorrent hagi descarregat prou bits, començarà a compartir aquestes parts amb altres clients BitTorrent. Essencialment, començareu a compartir els fitxers que heu descarregat amb altres. Aquest procés es coneix com a “Sembra”. Com més sembradors, més ràpid serà la descàrrega. Per descomptat, si no hi ha sembradors disponibles, ningú podrà descarregar el fitxer.

Per tant, en definitiva, per descarregar fitxers mitjançant BitTorrent, heu de descarregar i instal·lar un client BitTorrent al vostre PC / Mac. Un cop fet, tot el que queda per fer és trobar el .torrent del fitxer que voleu descarregar. Podeu utilitzar llocs com Badia pirata, Torrents de KickAss, o Torrentz. Tingueu en compte que aquests llocs web no contenen cap fitxer que voleu descarregar. Només tenen enllaços al fitxer .torrent.

Torrents: Beneficis i Inconvenients

Avantatges de l’ús de Torrents:

 • El procés descentralitzat utilitzat per P2P significa que el fitxer que estàs descarregant no està allotjat en un servidor central principal. Si una font de descàrrega no està activa, podeu confiar en altres fonts per completar la baixada. Per a descàrregues habituals, si el servidor principal està a la baixa, no podreu finalitzar el procés de descàrrega.
 • Tot i que de sobte se us ha desconnectat d’Internet o si el PC s’apaga / es torna a iniciar, podreu completar la descàrrega un cop torni a estar en línia. No cal reiniciar de zero.
 • Fins i tot per a usuaris amb velocitats d’Internet lents, els torrents us poden ajudar a descarregar un fitxer més ràpidament que utilitzant el procés de descàrrega “tradicional”.
 • Els fitxers són fàcils de trobar i descarregar.

Desavantatges de l’ús de Torrents:

 • Si el fitxer que teniu després no té “llavors”, no el podreu descarregar.
 • No podeu saber amb certesa què conté el fitxer que descarregueu. Podeu comprovar si el fitxer és genuí escanejant ràpidament la secció de comentaris. El feedback positiu generalment significa que el fitxer està bé.
 • El fet que descarregueu i pengeu al mateix temps pot afectar el vostre ample de banda. Si teniu una connexió ràpida a Internet, no us hauria d’estar preocupat per aquesta part.
 • Tothom que descarregueu el fitxer torrent que esteu llegint o sembrant podeu veure la vostra adreça IP pública. Inclou el vostre ISP o grups de copyright digitals. Per protegir la vostra privadesa mentre s’utilitzen torrents, només cal fer servir VPN. Més informació a continuació.

Torrents explicats: utilitzeu VPN per a la confidencialitat i seguretat afegits

Per regla general, recomanaria fer servir VPN sempre que hi hagi torrents. Una VPN reverteix bàsicament tot el trànsit mitjançant una xarxa privada segura. Durant el procés la vostra adreça IP real està oculta i les vostres dades es xifren. Això significa que ni el vostre ISP ni altres usuaris podran fer el seguiment de la vostra activitat en línia. L’avantatge aquí és que l’ús de VPN pot disminuir la velocitat d’Internet de forma considerable a menys que us registreu amb un proveïdor VPN fiable. A més, assegureu-vos que el proveïdor de VPN que trieu no té límits d’amplada de banda. A continuació, es mostra una llista dels tres principals proveïdors de VPN als quals podeu fer servir descarregar torrents de forma anònima.

Torrents explicats: Usenet com a alternativa

Mentre Usenet ha estat present molt abans dels torrents, el seu ús només ha començat a augmentar en els darrers anys. Si usenet també es pot utilitzar descarregueu fitxers multimèdia, igual que els torrents, hi ha algunes diferències importants.

 • A diferència dels torrents, Usenet no es basa en el protocol peer-to-peer.
 • No compartiu el fitxer que esteu baixant amb altres.
 • Baixades més ràpides en usar Usenet a causa de la presència de servidors dedicats.
 • No fa falta llavors.

Encara que els torrents siguin principalment “gratuïts”, ho heu de fer registreu-vos amb un proveïdor d’Usenet per treure el màxim partit. Podeu trobar una llista dels millors proveïdors d’Usenet el 2016. Es mostren en funció de la seva tapa de dades mensual, període de retenció, connexions simultànies i disponibilitat SSL.

Enllaç de RankProvider
proveïdors de visites
Període de prova gratuïta de 14 dies
2proveïdors de visites
Gratuït 30 GB per 2 setmanes
3proveïdors de visites
Prova gratuïta
4proveïdors de visites
Prova gratuïta
5proveïdors de visites

Torrents explicats: beneficis, desavantatges i alternatives

No hi ha dubte que hi ha si hi ha molta informació que es pot digerir en aquest article torrents, VPN, o Usenet. Podeu publicar els comentaris següents per obtenir més instruccions i informació sobre qualsevol d’aquests tres temes.

Desa

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me