Hotspot Shield VPN Bug gør service usikker

Er Hotspot Shield VPN sikkert at bruge? I en alder af onlinetrusler er internetbrugere klar til at bruge alle tilgængelige midler til at beskytte sig selv. De er endda klar til at sparke penge til at beskytte sig selv online og holde deres følsomme data sikkert mod hackere og andre cyberkriminelle. Fra vores internetudbydere til offentlige agenturer til vores næste nabo, kan alle nemt snuppe på vores private oplysninger online. Truslen om malware er heller ikke mindre. Det er grunden til, at virtuelle private netværk er blevet så populære i disse dage, selv når de ikke er en ny teknologi. På trods af at have eksisteret i lang tid, er VPN’er mere populære end nogensinde i dag. Dette kommer på et tidspunkt, hvor trusler bare fortsætter med at stige med spring og grænser.


Hotspot Shield VPN Bug gør service usikker

Hotspot Shield VPN Bug gør service usikker

VPN’er er Awesome

VPN’er er et nyttigt værktøj. Når den først er installeret på din enhed, er en VPN i stand til at maskere din IP-adresse for at holde din identitet skjult, hjælpe dig med at omgå internetcensur ved at forfalske din placering og holde dine data krypteret og beskyttet mod cyberkriminelle.

I øjeblikket er der ikke noget bedre alternativ til en VPN, når det kommer til at beskytte dit online privatliv. Der er betalte VPN’er, og dem der kommer gratis eller til en utroligt lav pris. Hvis du installerer en premium VPN på din enhed, kan du være sikker på at få all-round beskyttelse mod eksterne trusler.

Men hvad nu hvis VPN selv gør dig sårbar over for onlinetrusler?

Det er tilfældet med Hotspot Shield VPN, et populært virtuelt privat netværk, der bruges af mange internetbrugere. Det er for nylig kommet frem, at VPN-softwaren lider af en sårbarhed, der giver hackere og cyberkriminelle mulighed for at identificere brugerens placering. Dette betyder, at fejlen i softwaren ikke tillader, at brugernes IP-adresse kan maskeres. Det er en enorm fejl for en VPN. Dette er ikke første gang, Hotspot Shield kommer af rampelyset af de forkerte grunde. Tilbage i 2017 blev de fanget med at sælge deres brugers data til tredjeparts annoncører. 

Denne fejl blev først opdaget af Paulos Yibelo, en sikkerhedsforsker, som bemærkede, at fejlen ligger bag lækkende følsomme brugerdata, som inkluderer det land, hvor brugeren befinder sig, og navnene på deres Wi-Fi-netværk. Fejlen lækker muligvis mere identificerende information, selvom den ikke er klar endnu.

De data, der lækker, er imidlertid nok til at lade en tredjepart finde den nøjagtige placering af brugeren. Det kan også give dem mulighed for at bestemme brugerens faktiske IP-adresse. I det øjeblik en brugers IP-adresse afsløres, er der ikke længere noget privatliv. Selv efter brug af en VPN kunne Hotspot Shield-brugere have sådanne farer.

The Bug Leaves You Exposed

Det faktum, at fejlen i softwaren kunne udnyttes til at finde ud af WiFi-netværkets navn og IP-adresse for brugeren, er blevet bekræftet af flere mennesker. Nyheden er et stort slag for VPN-tjenesten, som formodes at holde brugerdataene sikre og anonyme, snarere end lækkende identificerende oplysninger.

For at forblive sikkert online rådgiver eksperter folk om at bruge en VPN, der kun tillader udgående forbindelser til Internettet. Det er meget vigtigt at sikre sig, at den VPN, du bruger eller planlægger at bruge, ikke tillader indgående forbindelser. VPN’er, der installerer proxyservere og tillader indgående forbindelser, skal holdes væk fra, fordi indgående forbindelser tillader tredjepart at få adgang til din enhed.

Intet er gratis

Det vigtigste er, at brugere altid skal vælge en anset betalt VPN i stedet for at vælge gratis tjenester. De fleste gratis og billige VPN’er holder flydende ved at indsamle og sælge brugerdata til tredjepart.

Selvom det er fristende at vælge noget gratis eller billigt i starten, bringer dette dine følsomme data i fare. Mange gratis eller billige VPN’er har vist sig at ulogisk logge brugerdata. Nogle sælger endda brugernes IP-adresser og indsamler i hemmelighed personlige oplysninger til salg til tredjepart.

Skærer det løfte, det gjorde det rigtigt i halvdelen!

Du skal have bemærket, at gratis VPN’er understøttes af annoncen. Dette er grunden til, at de indsamler brugerdata – til salg til reklamepartnere, som derefter betaler dem for det. Sådan opretholder gratis VPN’er deres forretning. Hotspot Shield er en gratis VPN, som også er meget populær. Sidste sommer var det imidlertid i problemer. Det blev fundet, at det logger brugerdata efter lovet anonymitet og en no-log-tjeneste. Hvad der er endnu mere bekymrende er, at over 50.000.000 mennesker har downloadet Hotspot Shield-appen fra Google Play Store alene!

Vælg din VPN-tjeneste med omhu for at holde dine data sikre online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me