Onavo VPN – Facebook lancerer sin egen VPN-app

Hvad er Onavo VPN? Er Onavo VPN sikkert at bruge på Android- og iOS-enheder? Der var en tid, hvor sociale mediefirmaer konkurrerede indbyrdes om at være på toppen. I disse dage er scenariet lidt ændret. Virksomheder på sociale medier konkurrerer stadig mod sig selv, men denne gang handler det om at være den bedste VPN-udbyder. Virtuelle private netværk er blevet mere populære end sociale medier i disse dage. Med alle fra internetudbydere til sikkerhedsbureauer, der spionerer efter vores online aktiviteter, har internetbrugere desperat søgt efter midler til at beskytte sig selv og deres data. Selvom VPN’er nogle gange kan være dyre, forhindrer det stadig ikke folk i at bruge dem. På nuværende tidspunkt er der ikke noget bedre alternativ til en VPN, når det kommer til alment internetsikkerhed, men ikke alle VPN-tjenesteudbydere er lige.

Onavo VPN - Facebook lancerer sin egen VPN-app

Onavo VPN – Facebook lancerer sin egen VPN-app

Hvad er Onavo VPN?

Det er overflødigt at sige, at der er hård konkurrence blandt VPN-udbydere. I betragtning af VPN’ernes popularitet ønsker ethvert selskab nu at indbetale tendensen. Sociale medievirksomheder er heller ikke for langt bagud. Facebook sigter mod at lede denne gang også ved at levere deres egen VPN-service og taktisk omdirigere brugerne til at installere den.

I tilfælde af at du ikke har bemærket, er der en ny funktion i Facebook-mobilappen, som fører brugerne til Apple app store til at downloade deres helt egen VPN kaldet Onavo Protect. Onavo VPN var tidligere en tredjepartstjeneste, der blev købt af Facebook i 2013.

De fleste brugere synes måske, at Facebook, der lancerer sin egen VPN, er en meget praktisk funktion, men virksomhedens motiver er ikke helt som traditionelle VPN-tjenester. Mange mennesker mener, at Facebook bør stoppe med at lægge falske nyheder og være politisk korrekt, men dette er et andet emne.

Er Onavo VPN sikker at bruge?

VPN-indstillingen er tilgængelig i øjeblikket i USA, Indien og Brasilien, tre af de mest folkerige lande i verden. Den er dog kun tilgængelig på Facebooks iOS-app, hvilket betyder, at virksomheden tester funktionen med en begrænset brugerbase. Tidligere havde brugere i England fået adgang til VPN.

Først ser det ud til, at Onavo er som enhver anden VPN, krypterer dine data og maskerer din IP-adresse for at holde dig anonym. VPN’er beskytter dig mod online trusler ved at sende dine data gennem en sikker tunnel mellem din computer og VPN-serveren. Da dataene er krypteret, selvom nogen formår at komme ind i dit netværk, vil dataene kun være knablet for dem.

VPN’er beskytter dig mod alle, også fra VPN selv. VPN’er skal ikke gemme IP-adresser eller logge brugerdata. Sådan bevarer de din anonymitet og privatliv online. Onavo Protect taler dog ikke om privatliv. Hvis du læser appbeskrivelsen, vil du opdage, at i stedet for at beskytte dine data, indsamler Onavo dem og sender dem til Facebook.

Appbeskrivelsen lyder: ”For at yde denne beskyttelse bruger Onavo en VPN til at etablere en sikker forbindelse til at dirigere al din netværkskommunikation gennem Onavos servere. Som en del af denne proces, Onavo indsamler din mobile datatrafik. Dette hjælper os med at forbedre og betjene Onavo-tjenesten ved analyse af din brug af websteder, apps og data. Fordi vi er en del af Facebook, bruger vi også denne information til at forbedre Facebook-produkter og -tjenester, få indsigt i de produkter og tjenester, som folk værdsætter og opbygge bedre oplevelser. ”

Kort sagt betyder det, at Onavo indsamler dine data i stedet for at bevare dit privatliv. Appen sender dataene over til Facebook for at hjælpe virksomheden med at vide, hvad brugerne laver online. Dette er en direkte krænkelse af privatlivets fred.

Vi er alle klar over, at Facebook spionerer på brugere og sælger data til reklamepartnere. Hvad det gør med dataene fra Onavo er ikke helt klart, men der er spekulationer om, at dataene bruges til at finde ud af, hvilken app der er mere populær blandt brugerne, og hvilken app drypper af popularitet..

Facebook opsuger stadig denne information om dig

Dette hjælper Facebook med at forudsige erhvervelsesmuligheder og hjælper dem også med at kopiere populære funktioner fra andre apps. Grundlæggende, når du installerer Onavo på din enhed, får Facebook at vide, hvilke andre apps du bruger på din telefon, selv når du er logget ud. Dette er uhyggeligt, men meget sandt.

Onavo er en gratis VPN, og som med de fleste gratis VPN’er er den service, du får, ikke af højeste kvalitet. Brugerdata logges ofte i hemmelighed, tunnelprotokoller er forældede, og der er irriterende annoncer overalt. Få en betalt VPN for den bedste form for online-beskyttelse. Det kan virke som dyrt i starten, men det er det værd.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me