Sådan sikres dit Smart TV

Den nye bølge af digitale fjernsyn har fået alle til at gå fra den traditionelle løn, når du ser kabel-tv-metoden, til online-streaming og live-tv, da de to har vist sig at være en langt billigere form for underholdning. Med tiden har vi set bigwigs som Netflix etablere sig som en pålidelig kilde til tv-indhold som film og serier, og deres seerskab fortsætter kun med at vokse, når mennesker fra hele verden gradvist skifter mod online-indhold. Imidlertid har ny teknologi altid sin ulempe. I tilfælde af Smart TV’er er der altid en chance for, at en cyber-kriminel hacker ind i dit Smart TV for at kompromittere dit privatliv og sikkerhed. Med det i tankerne er det vigtigt at sikre dit Smart TV.


Sådan sikres dit Smart TV

Sådan sikres dit Smart TV

Hvis du planlægger at købe et nyt sæt elektronik snart, er der ikke bedre tid til at sikre, at du får et Smart TV som en opgradering til dit hjemmeunderholdningssystem. Hvis det måske ikke er et af de elementer, der indeholder på din liste, kan en Smart TV-boks muligvis være en mere velsmagende løsning. De mest populære er Android TV-bokse. Dette skyldes hovedsageligt Kodi-applikationen, at du kan køre på det og få adgang til et af de største indholdsbiblioteker i verden.

Med de nye fremskridt inden for tv-teknologi er der et par risici, der dukker op, især på grund af en usikret internetforbindelse.

Dit Smart TV kan blive hacket

Dit Smart TV-forbindelse til Internettet gør det faktisk lige så sårbart over for de fleste af de vira og skadelige programmer, der findes online som enhver anden internet-linket enhed. Du kan også få adgang til smarte tv’er eksternt og hacket, med hackere, der stjæler oplysninger såsom dine loginoplysninger til forskellige apps, websteder og tjenester, især hvis du har tendens til at logge ind på dine konti ved hjælp af dit Smart TV-browser.

For ikke så længe siden blev der opdaget et antal sårbarheder i en række Samsung-tv’er, der gjorde dem modtagelige for online-angribere. Forskere blev chokeret over at finde ud af, hvor længe en hacker ville være i stand til at opretholde adgang til Smart TV uden nogen form for detektion fra brugeren. Mindre diskrete hackere er endda dristige nok til at etablere kontrol over dit Smart TV ved at gøre ting som:

 • Tænder for webcam og spionerer på dig.
 • Adgang til data, der er gemt på hukommelsesstaven, der er tilsluttet tv’et.
 • Få adgang til dine adgangskoder og kontoinfo.
 • At stjæle gemt info på installerede apps.
 • Beder om løsepenge efter at have låst tv’et.
 • Fjernbetjening af fjernsynet.
 • Tænd for mikrofonen og aflytning af dine samtaler.

For at forhindre disse og andre slags scenarier er der et par ting, du skal være opmærksom på med hensyn til cybersikkerhed, samt hvordan du bedst kan holde dit Smart TV sikkert. En af de ting, som folk kan gøre for at forsøge at forbedre deres sikkerhed, ville være at sikre, at ingen af ​​deres enheder er forbundet sammen. Du ønsker ikke, at nogen får adgang til din bærbare computer eller din mobile enhed via dit smart TV.

En anden ting, folk skal huske på, er det plejenniveau, der kræves til deres Smart TV-kasse. Baseret på deres evne til at oprette forbindelse til Internettet, kan Smart TV-bokse også bruges til at krybse information baseret på din brug. Husk, at disse enheder har en app-butik, der giver brugerne mulighed for at downloade og installere apps, der ligner dem, der findes på smartphones.

Sådan beskytter du dit Smart TV

Der er en række direkte trin, som du kan være opmærksom på og anvende for at kunne beskytte dit Smart TV. Nogle af dem inkluderer:

 • Brug VPN PÅ dit Smart TV: Et virtuelt privat netværk giver dig mulighed for at kryptere al din Internet-trafik og skjule din offentlige IP-adresse online. Opsætning af VPN på et Smart TV er muligt, hvis dit TV er Android-baseret. Hvis ikke, skal du i stedet konfigurere VPN-forbindelsen på din router. Selvom installation af VPN på et Smart TV kan vise sig at være lidt vanskeligt i starten, har det utallige fordele. Det tilføjer et ekstra lag af sikkerhed til dit Smart TV og giver dig endda mulighed for at omgå regionale begrænsninger for at få adgang til streaming-apps, der normalt ikke ville være tilgængelige i din region. Se på vores liste over bedste VPN’er til Smart TV.
 • Forbedre din sikkerhed med software: Hvis du bruger en Smart TV-boks, er der sandsynligvis et antal antivirus-apps, du kan vælge imellem i app store. Disse apps skal give dig mulighed for at indføre sikkerhedsforanstaltninger, der er beregnet til at øge din beskyttelse, mens du er online.
 • Vær forsigtig, mens du installerer apps: Det er rigtigt, at uanset hvor du kommer fra dine apps, kan der være former for ondsindet software (malware), der er forklædt som noget, de ikke er. Se på en apps anmeldelser fra andre brugere for at finde ud af, hvor troværdig en applikation kan være, før den downloades.
 • Begræns din brug, hvis eksterne lagringsdrev: Det er kendt, at de fleste vira og malware-programmer transmitteres via eksterne lagringsdrev. For at forhindre at inficere dit Smart TV fra sådan, var det bedre at bruge et udpeget flashdrev, som du altid kan scanne og rengøre.
 • Frakobl dit Smart TV: Hver gang du ikke bruger dit Smart TV, ville det være bedre at afslutte sin online-forbindelse eller slukke det helt.
 • Gør ikke alt via dit Smart TV: Selvom du er i stand til at surfe på Internettet gennem dit Smart TV, skal du ikke rigtig udføre følsomt arbejde, såsom at logge ind på din bankkonto eller foretage onlinekøb gennem det. Du kan gøre dette med mere personlige enheder, såsom din bærbare computer eller smartphone.

Lukker ord om, hvordan du holder dit Smart TV sikkert

Mange mennesker er stadig ikke opmærksomme på de mange angrebsmuligheder, der findes gennem deres Smart TV-apparater. Som en mere informeret læser ved du nu, hvad det kræver for at beskytte dig mod enhver form for sikkerhedssårbarhed, og også hvordan du bruger dit Smart TV på måder, der ikke tillader det at blive hacket.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me