Com configurar el servidor VPN a Raspberry Pi

Com convertir el seu Raspberry Pi en un servidor VPN? La connexió de qualsevol servidor VPN al vostre enrutador obté inevitablement una connexió xifrada i segura des de qualsevol lloc del món a la vostra xarxa personal. Això us permet accedir a fitxers del NAS sense configuracions complicades. A més, amb la connexió xifrada, no us haureu de preocupar perquè les vostres dades siguin interceptades si feu servir el vostre ordinador portàtil en un hotspot Wi-Fi públic i, ja que tot teniu el vostre control, les vostres dades romanen completament segures i no us pareu. No heu de confiar en cap altre servei. Per convertir aquesta VPN no cal cap maquinari especial. Un gerd senzill de gerds pot fer la feina. A continuació us mostrem com podeu configurar un servidor VPN a Raspberry Pi.

Com configurar el servidor VPN a Raspberry Pi

Com configurar el servidor VPN a Raspberry Pi

Instal·lació del servidor VPN de Raspberry PI:

A continuació us mostrem com podeu configurar el vostre propi servidor obert VPN en un Raspberry Pi.

  1. Feu un instal·lador de Raspbian Jessie PiVPN OpenVPN ja que el servei gratuït sense IP garanteix la connectivitat perpètua amb la vostra VPN, fins i tot amb la vostra adreça IP canviant. Utilitzeu el Raspberry Pi en mode de línia de comandaments (versió Lite de Raspbian) que es presenta sense una interfície gràfica d’usuari i amb una mida molt més petita.
  2. Comenceu a descarregar el raspbian-jessie (fitxer zip 2017-07-05) i, a continuació, extreu el fitxer .img que hi ha dins. A continuació, instal·leu la Imatge de disc (Win32) i connecteu la targeta microSD al lector de targetes, assegurant-vos que la targeta no conté res del que necessiteu. Utilitzeu la Imatge del disc (Win32) per transferir la imatge de Raspbian Jessie Lite a la vostra targeta microSD.
  3. Executeu la Imatge de disc de Win32. Si inicieu la sessió amb un compte de Windows estàndard, heu d’introduir la contrasenya del vostre administrador. A la part superior, a la dreta de la caixa blanca, apareixerà una icona de carpeta blava. Feu clic sobre ella i navegueu al fitxer .img de Raspbian Jessie Lite extret anteriorment. Feu doble clic sobre ell.
  4. Assegureu-vos que la targeta microSD es mostri a Dispositiu. A continuació, feu clic a Escriure. Quan finalitzeu aquest procés, traieu la targeta microSD i introduïu el Raspberry Pi. Arrencar. A continuació, inicieu la sessió amb el nom d’usuari – pi i gerd com a contrasenya.
  5. Aquí, el Raspberry Pi farà la feina d’un servidor, així que amaga’t en un racó al costat del router. Configura el teu Raspberry Pi per a control remot en un mode “sense crosta”. Això és possible si activeu un SSH o Secure Shell. Tipus sudo raspi-config.
  6. El vostre treball més important després d’això seria canviar la contrasenya del Raspberry Pi. Això només us permetrà iniciar la sessió mitjançant un SSH. Feu clic a l’opció 1, introduint la nova contrasenya dues vegades per canviar-la finalment. A continuació, aneu a les opcions de la interfície.
  7. Seleccioneu l’opció SSH P2, feu clic a Sí quan apareix la pregunta sobre si voleu que el servidor SSH estigui habilitat parpelleja a la pantalla. El Raspberry Pi després confirma que el SSH està activat. Desplaceu-vos a Finalitzar després d’això.

Finalització del servidor VPN amb la configuració de RPi

Per acabar, heu d’apagar el seu Raspberry Pi. Només cal escriure apagat sudo, desconnecteu el teclat i el monitor, seguit connectant el Raspberry Pi al router mitjançant un cable Ethernet. El teclat i el monitor ara són redundants, ja que el seu Raspberry Pi serà controlat a distància.

Torneu a encendre el Raspberry Pi, deixant-lo arrencar durant uns 30 segons. Comenceu a localitzar Raspberry Pi a la xarxa mitjançant l’aplicació Fing Android. Fing mostra tots els dispositius connectats a la xarxa, mostrant el Raspberry Pi així com la seva adreça IP.

Amb Windows, utilitzant un escàner IP enutjat que requereix Java, el Raspberry Pi es llista com a raspberrypi.local a la columna del nom de l’amfitrió.

Per establir connectivitat amb el seu Raspberry Pi, cal descarregar i instal·lar un client PuTTY SSH. Aquesta eina PuTTY gratuïta us ajuda a connectar-vos de forma remota amb el Raspberry Pi. Ara estàs en condicions de iniciar la sessió mitjançant el nom d’usuari i la contrasenya del Raspberry Pi.

El més recomanable fer ara és descarregar i instal·lar qualsevol actualització de Linux. Això es pot fer mitjançant la comanda Actualització sudo apt-get i la actualització sudo apt-get.

Comenceu a instal·lar l’OpenVPN. Escriviu https://install.pivpn.io | bash per iniciar l’instal·lador. A continuació, configureu una adreça IP estàtica perquè l’encaminador conegui la vostra ubicació de Raspberry Pi a la xarxa.

Això és necessari per començar a enviar trànsit VPN entrant. Assegureu-vos que la passarel·la predeterminada IPv4 ja estigui configurada a l’adreça IP del router i comproveu si la configuració és correcta. Feu clic a Sí per continuar.

Seguiu tots els passos que us ajudin a seleccionar el directori d’usuari adequat que emmagatzema la configuració d’OpenVPN. Seleccioneu la configuració predeterminada instal·lada “pi” i, a continuació, activeu “actualitzacions sense vigilància” per permetre que el vostre Raspberry Pi s’actualitzi automàticament amb pedaços de seguretat..

Ara teniu la possibilitat de triar entre seleccionar protocols UDP o TCP. Generalment, l’UDP és preferit perquè és molt més ràpid. Deixeu el port com a valor predeterminat del 1194 i, a continuació, premeu OK. Manteniu el número del port escrit en algun lloc i confirmeu que el port és correcte a la pantalla següent.

T’oferiran tres nivells de xifratge. Normalment, l’instal·lador de PiVPN recomana un xifrat de 2.048 bits, però també teniu l’opció de seleccionar 4.096 per a la màxima seguretat. Podeu connectar-vos al vostre Pi mitjançant un servei DNS dinàmic o una adreça IP externa. Aquesta darrera és una manera més fàcil, ja que requereix menys interrupcions amb l’encaminador.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me