ProtonVPN és realment segur d’utilitzar?

Tot i que és relativament nou a l’escena VPN, ProtonVPN està deixant la impressió recentment. Tanmateix, si analitzes les seves ressenyes en línia, obtindràs una mica de imatge confusa. Algunes persones adoreixen ProtonVPN i asseguren la seva política sense registres com a nou estàndard de privadesa, mentre que d’altres creuen que no és tan clara com es fa publicitat. Per esborrar les coses, vaig provar la VPN per respondre a la pregunta “ProtonVPN és segur?”


És segur l’ús de ProtonVPN?

ProtonVPN és segur d’utilitzar?

ProtonVPN és segur – Política de privadesa

El primer que heu de fixar en comprovar si una VPN és segura o no és la Política de privadesa. Ara, se sap que ProtonVPN té el que s’anomena política de privadesa transparent. Això significa que la política estableix clarament el que fan amb les dades de l’usuari. Aquí s’explica el que diu la política sobre la reclamació sense registres de ProtonVPN:

“Quan utilitzeu ProtonVPN, NO fem cap de les accions següents:

  • Registre el trànsit dels usuaris o el contingut de qualsevol comunicació
  • Discrimina els dispositius, protocols o aplicacions
  • Aprofiteu la vostra connexió a Internet “

Fins ara, tan bé, oi?

Afirmen que registren el vostre correu electrònic (o ProtonID si sou un usuari de ProtonMail), els bitllets d’assistència, les dades de pagament (concretament, el vostre nom i els últims 4 dígits del número de la targeta de crèdit).

ProtonVPN també registra una marca de temps cada vegada que utilitza el servei de manera indefinida. Segons ells, la marca de temps es “sobreescriu cada vegada que inicieu la sessió correctament” i podeu demanar a ProtonVPN que l’esborri un cop decidiu no continuar amb el servei.

Aleshores, si ProtonVPN és segur? Si estudies la Política de privadesa, tindries la possibilitat de dir que sí.

Tot i això, personalment trobo que hi ha un problema amb la informació. Deixa’m explicar.

4 diferents serveis?

ProtonVPN ofereix diferents serveis per a diferents nivells d’usuaris. Aquí teniu els quatre tipus de comptes que podeu obtenir i els seus preus:

  • Gratuït: accés a servidors de 3 països. 1 dispositiu per connexió. Baixes velocitats.
  • Bàsic: 4 dòlars al mes. Accés a tots els països. 2 dispositius per connexió. Alta velocitat. P2P.
  • Més: 8 dòlars al mes. Accés a tots els països. 5 Dispositius. Alta velocitat. P2P. Accés als servidors Plus, servidors Secure Core i VPN sobre servidors Tor. Transmissió segura.
  • Visionari: 24 dòlars al mes. Accés als servidors Plus, servidors Secure Core i VPN sobre servidors Tor. Transmissió segura. Inclou ProtonMail Visionari.

Observant les ofertes, podeu veure que hi ha una gran diferència entre els diferents tipus de comptes que podeu obtenir. A més, ProtonVPN (com totes les VPN) té límits a quants dispositius podeu utilitzar el vostre compte simultàniament.

Segons ProtonVPN, però, aquest procés no requereix registres. Afirmen que pot veure en temps real quants dispositius està connectat l’usuari. Sempre que un usuari intenti fer una connexió, ProtonVPN comprova quantes connexions tenen i si estan sobre el límit, el servei VPN no permet fer cap altra connexió.

El següent que cal considerar és que els diferents tipus de compte tenen un accés diferent als serveis que ofereix la VPN.

El pla de compte està associat amb el nom d’usuari que es crea. No està associat a cap tipus de registre.

ProtonVPN: és suís o nord-americà?

A continuació, anem a veure d’on prové ProtonVPN.

Si sabeu alguna cosa sobre ProtonMail (empresa mare de ProtonVPN), sabreu que suposadament va ser creada per un grup de científics que treballaven al col·lisionador d’Hadrons Grans. Això no sembla del tot cert, i la idea que ProtonMail va néixer “la cafeteria del CERN” no coincideix amb el fet que en realitat va ser “assessorat pel MIT Venture Mentoring Service i desenvolupat, en part al MIT. ”

Això no vol dir que ProtonVPN no funcioni fora de Suïssa, perquè sí (i això és bo). Tot i això, part del seu equip es troba a San Fransisco, que es troba als EUA (no és una cosa molt bona).

De nou, segons ProtonVPN, hi ha més de 100 persones treballant per a ProtonMail / VPN. El servei VPN afirma que són una empresa multicultural amb més de 30 nacionalitats diferents en diverses ubicacions: Ginebra (HQ), Lituània, Macedònia, República Txeca i els Estats Units (San Fransisco).

El problema de fons és que una part de l’equip de ProtonVPN resideix en un país amb lleis de retenció de dades severes i viuen sota la jurisdicció dels EUA..

Aquesta resposta “ProtonVPN és segur”? Encara no, però inclina la barra més cap al “no”Costat.

ProtonVPN és segur. Funcions de seguretat

Ara que hem tractat l’aspecte de privadesa de la VPN, passem a la seguretat.

ProtonVPN utilitza el xifrat estàndard AES de 256 bits de la indústria, força sòlid. Pel que fa als protocols VPN, només ofereix OpenVPN i IKEv2 / IPSec, que no és una quantitat elevada de protocols, però és més que suficient ja que OpenVPN està força segur..

També ofereixen servidors “Tor over VPN” i “Secure Core”. Ara semblen que semblen que els servidors Secure Core són aquest nou avenç al món de la VPN i que cap altra VPN no fa el mateix, però això no és del tot cert. Això només significa que una quantitat selecta de servidors ofereixen una VPN Doble (o un salt de VPN, si voleu), que és una característica fantàstica, però definitivament no és única.

Això és el que ProtonVPN ha de dir sobre el seu nucli segur:

“L’arquitectura Secure Core de ProtonVPN proporciona al nostre servei de VPN segur capacitat única de defensar contra atacs basats en xarxa

No he afegit la negreta en aquesta frase, exactament com està escrit al lloc web de ProtonVPN. La veritat és que no és realment únic.

Aquesta és una gran característica de seguretat, però definitivament no és la que no va arribar a ProtonVPN. Així que no, no és únic.

Dit això, si només teniu en compte les funcions de seguretat de ProtonVPN, la vostra resposta a “és ProtonVPN segur?” arribaria com “Sí”.

ProtonVPN és segur: un veredicte final

Quin és el veredicte final? Recopilem el que hem comentat anteriorment. Primer, ProtonVPN diu que té una política sense registres, però jo qüestio la transparència, ja que hi ha massa especificacions per servei que requereixen algun tipus de registre de dades per gestionar. A continuació, vam analitzar l’afirmació de ProtonVPN que opera exclusivament fora de Suïssa i vam veure que, si bé és certa, falta informació. El fet que una part del personal estigui situat als Estats Units no em fa sentir molt segur quan es tracta de la seguretat d’aquesta VPN. Finalment, vam analitzar les característiques de seguretat de ProtonVPN, que he de reconèixer que són força bones. Tot i així, sembla que ProtonVPN tendeix a exagerar la seva singularitat, sobretot perquè afirma que erròniament té una característica que no té cap altra VPN.

Si ho combines amb els preus elevats i el fet que altres VPN alternatives ofereixin moltes més funcions, no veig ProtonVPN com una elecció sòlida per a mi. ProtonVPN és segur? jo diria que no, simplement es basa en el fet que no és tan transparent amb la seva base d’usuaris.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me