Com instal·lar una VPN en un encaminador Asus

En aquest temps i època, és molt important comprendre com mantenir-vos segur en línia. Un dels mètodes més populars per fer-ho és utilitzar una VPN quan esteu a punt d’accedir a Internet. Les VPN són una potent eina de ciberseguretat que també us pot donar accés a contingut restringit regionalment a qualsevol part del món. En aquesta guia, us explicaré com configurar una VPN al router Asus per a una connexió més segura, privada i anònima en tot moment.


Com instal·lar una VPN en un encaminador Asus

Com instal·lar una VPN en un encaminador Asus

Si teniu un encaminador D-Link, un encaminador TP-Link, un encaminador Linksys o un encaminador Netgear, consulteu les seves guies d’instal·lació individuals. També podeu consultar aquesta guia general d’instal·lació per a qualsevol altra marca de router.

Per què heu d’utilitzar una VPN??

Comencem per definir què és / fa una VPN.

Breu per a la xarxa privada virtual, una VPN és un servei al qual et pots subscriure, que et proporciona una connexió a Internet segura, privada i anònima. Les VPN fan això reorientant el trànsit a través d’un “túnel” privat utilitzant els seus propis servidors. A part de proporcionar-vos una connexió privada a través de la seva habilitat de trànsit, les VPN també xifren totes les vostres dades i us protegeixen de possibles robatoris de dades..

A més de mantenir la vostra experiència en línia privada i segura, les VPN també poden donar-vos accés a llocs web, aplicacions i suports bloquejats amb geo-bloqueig. Això passa perquè una VPN canvia la vostra adreça IP pública automàticament quan torna a encaminar el trànsit. La majoria de proveïdors de VPN us permeten triar quin servidor voleu utilitzar cada vegada que activeu la VPN, ja que us permetrà controlar la IP que acabareu obtenint. Tot el que heu de fer és triar un servidor situat en un país que no tingui les restriccions que intenteu obviar i que pugueu accedir al lloc que vulgueu..

Beneficis d’una VPN al vostre router Asus

Ara ja saps què pot fer una VPN en general. Parlem de com pot millorar la vostra experiència en línia si està configurada al vostre router.

Per començar, les VPN normalment tenen un límit a quants dispositius podeu utilitzar la vostra subscripció simultàniament. Si teniu la vostra VPN instal·lada al vostre encaminador, podeu passar aquest límit completament. D’aquesta manera, podeu connectar i protegir tots els vostres dispositius sense deixar de fer servir només una de les vostres connexions VPN assignades.

Una altra cosa que heu de tenir en compte és que tenir una VPN al router significa que podeu ampliar els serveis d’aquesta VPN a qualsevol dispositiu que es connecti a la vostra WiFi. D’aquesta manera, podeu utilitzar la VPN al vostre telèfon intel·ligent, a l’ordinador, a la tauleta, a les consoles de jocs i al vostre Smart TV. Les VPN solen tenir aplicacions natives per a dispositius Windows, Mac, iOS i Android. Hauríeu de configurar la VPN en altres dispositius manualment per protegir-los. Si la vostra VPN es troba al vostre router, no haureu de fer-ho.

Parlant d’aquests “altres dispositius”, l’ús d’una VPN al vostre router us permet utilitzar fàcilment la seva capacitat per accedir a contingut geo-bloquejat en qualsevol dispositiu de streaming sense haver de configurar el VPN vosaltres mateixos. Els usuaris de la televisió intel·ligent podran desbloquejar canals, aplicacions i suports als quals no haguessin tingut accés sense la VPN.

Finalment, tenir una VPN al router ajuda a mantenir la vostra connexió WiFi privada en el sentit que fa que cada vegada sigui més difícil que algú s’hi pirategi. En altres paraules, podeu estar segur que ningú usarà l’amplada de banda sense el vostre permís explícit.

Millor VPN del teu Router Asus

Esteu convençuts que necessiteu una VPN al vostre enrutador Asus? Genial! Anem a quina VPN hauríeu de tenir en compte.

Els nostres experts VPN suggereixen fer servir ExpressVPN per al vostre router Asus. ExpressVPN no només és el millor proveïdor de serveis del mercat, sinó que també és un dels VPNs més fàcils de configurar manualment. ExpressVPN també compta amb el millor equip d’atenció al client del món VPN. Aquesta és una característica molt important per al proveïdor de serveis, ja que els usuaris ExpressVPN disposen d’un dipòsit de coneixements als quals poden aprofitar per ajudar a resoldre qualsevol problema que poguessin trobar en forma de xat en directe 24 hores / 7.

En aquesta guia, utilitzaré ExpressVPN per explicar com configurar una VPN al router Asus.

No us preocupeu si no teniu subscripció ExpressVPN, els passos que es detallen a continuació es poden utilitzar amb qualsevol proveïdor VPN de primer nivell (que podeu trobar a la taula següent). Assegureu-vos de comprovar les pàgines de preguntes freqüents i de suport al lloc web del proveïdor per veure si disposen de guies d’instal·lació específiques per als encaminadors Asus..

Com configurar una VPN al router Asus

Els encaminadors Asus són en realitat un dels routers més fàcils d’instal·lar una VPN. El motiu és que vénen ja configurats per acceptar una configuració VPN. Per descomptat, si teniu un antic model Asus, encara haureu de passar pel procés de parpellejar el vostre enrutador i configurar la connexió VPN manualment. Us explicaré els dos mètodes en aquesta guia, però abans d’intentar-ne cap, recordeu comprovar si el vostre enrutador admet instal·lacions de VPN o no.

Mètode primer: configurar una VPN en un nou encaminador Asus

Utilitzaré ExpressVPN per explicar aquest procés de configuració. Consulteu el lloc web del vostre proveïdor VPN per a qualsevol guia d’instal·lació específica. Si no els trobeu, aquest procés funcionarà també per a usuaris que no siguin ExpressVPN.

Enrutadors Asus compatibles

Es poden configurar els següents encaminadors Asus mitjançant aquest mètode:

 • RT-N66U
 • RT-AC56U
 • RT-AC68U
 • RT-AC87U
 • RT-AC5300
 • RT-AC3200
 • RT-AC1750
 • RT-AC88U
 • RT-AC66R
 • RT-AC55U

Comproveu les prestacions del vostre router per assegurar-vos que teniu un dels encaminadors anteriors, un cop hàgiu acabat de processar amb aquesta instal·lació..

Procés d’instal·lació

Instal·lar una VPN al router Asus preparat per VPN és un procés molt senzill, aquí teniu el que heu de fer:

 1. Inicieu la sessió al vostre compte ExpressVPN.
 2. Fer clic a Configurar a més dispositius.
 3. Seleccioneu el botó Configuració manual opció al costat esquerre de la pantalla.
 4. Feu clic a OpenVPN pestanya a la part dreta de la pantalla.
 5. Copieu i enganxeu Nom d’usuari i Contrasenya en un document de paraula o bloc de notes i guardeu-lo per a l’ús posterior.
 6. A la llista de Fitxers de configuració OpenVPN, escolliu la ubicació del servidor a la qual voleu connectar-vos, i descarregueu / deseu-la .ovpn Fitxers). Suggeriu escollir una ubicació del servidor dels EUA.
 7. Obriu una pestanya diferent al navegador i aneu al tauler de control del router Asus. Podreu fer-ho si introduïu la IP de l’encaminador a la barra d’adreces. La IP per defecte d’Asus és 192.168.1.1
 8. Inicieu la sessió al vostre compte del router. El nom d’usuari i la contrasenya per defecte són administrador / admin.
 9. Sota Configuració avançada, fer clic a VPN.
 10. Feu clic a Pestanya Client VPN a la part superior de la pàgina i, a continuació, feu clic a Afegeix un perfil.
 11. Seleccioneu el botó OpenVPN fitxa i empleneu els detalls necessaris.
  1. Descripció: descriviu la connexió de manera que us ajudarà a reconèixer-la. Això no és obligatori.
  2. Nom d’usuari: el nom d’usuari que heu copiat al pas 5.
  3. Contrasenya: la contrasenya que heu copiat al pas 5.
  4. JoArxiu mport .ovpn: on pengeu el fitxer que heu descarregat al pas 6.
 12. Fer clic a Carregueu > D’acord.
 13. Fer clic a Activa per iniciar la VPN.

Un cop hàgiu activat la connexió, la vostra VPN està preparada per utilitzar-la. Tingueu en compte que estarà connectat a la ubicació del servidor que heu seleccionat al pas 6. Si voleu canviar ubicacions en una data posterior, repetiu aquest procés i descarregueu un fitxer .ovpn des d’una ubicació diferent.

Mètode 2: configuració d’una VPN en un encaminador Asus més antic

Si el vostre enrutador Asus no pertany a la llista d’encaminadors que he esmentat anteriorment, haureu de seguir un procés més tècnic per instal·lar la vostra VPN al router. Aquest mètode inclou dos passos diferents: (1) parpellejar el vostre enrutador amb DD-WRT i (2) instal·lar el client VPN.

Avís: Aquest mètode no és difícil de completar, però requereix que descarregueu la versió correcta del firmware perquè funcioni. Si descarregueu una versió no compatible, podeu arrebossar (trencar) el router. Feu els deures abans d’iniciar el procés d’instal·lació.

Parpellejar el vostre router Asus amb DD-WRT

El primer que heu de fer és comprovar aquesta llista i veure si el vostre enrutador admet DD-WRT. Si el vostre enrutador Asus no es troba a la llista, us recomano que actualitzeu el vostre enrutador a un model preparat per VPN..

Com he esmentat anteriorment, la part més complicada d’aquest procés és descarregar el firmware correcte per al vostre enrutador. El motiu pel qual és important descarregar el firmware correcte és que el firmware serà el nou sistema operatiu del vostre enrutador. El que feu quan parpellegeu l’encaminador és canviar el sistema operatiu que utilitza el vostre enrutador amb DD-WRT. Seguiu aquesta guia detallada sobre com encendre el vostre enrutador amb DD-WRT a una T i assegureu-vos que ja heu fet els deures abans de començar.

Instal·lació d’un client VPN al router Asus parpellejat de DD-WRT

Ara que el router funciona amb DD-WRT, podeu iniciar el procés d’instal·lació manual del vostre client VPN.

Aquí es mostra com instal·lar el vostre client VPN al router Asus:

 1. Inicieu la sessió a ExpressVPN i feu clic a Configuració ExpressVPN.
 2. Fer clic a Configuració manual i seleccioneu OpenVPN.
 3. Descarregueu el fitxer .ovpn dossier.
 4. Aneu a la configuració del vostre enrutador Asus escrivint “192.168.1.1“A la barra d’adreces del vostre navegador.
 5. Anar a Serveis i feu clic a VPN.
 6. Habiliteu la opció Inicia OpenVPN client. Aquí trobareu alguns camps que heu d’omplir.
 7. Obriu la secció .ovpn fitxer amb bloc de notes (o qualsevol altre editor de text).
 8. A la llibreta de notes, localitzeu la paraula “Remot”. Veureu una línia amb una adreça seguida de 4 números. Semblarà així: xxxx.copythisaddress.com XXXX.
 9. Copieu l’adreça i inseriu-la a la secció ServerIP / Name camp.
 10. Copieu els 4 números que heu vist al costat de l’adreça i inseriu-los a la secció Port camp.
 11. A Bloc de notes, cerqueu i . Copieu el text entre aquestes etiquetes. Comença des de “COMENÇA la clau estàtica d’OpenVPN”I atureu-vos després de“FINAL Clau estàtica OpenVPN“.
 12. Enganxeu el text a la secció Camp TLS Auth Key.
 13. Repetiu el procés al pas 11, però busqueu el quadre i en canvi, etiquetes.
 14. Enganxeu el text a la secció Certificat de Ca camp.
 15. Repetiu el procés al pas 11 però busqueu el quadre i etiquetes.
 16. Enganxeu el text a la secció Certificat de client públic camp.
 17. Repetiu el procés al pas 11 però busqueu el quadre i etiquetes.
 18. Enganxeu el text a la secció Clau de client privat camp.
 19. Fer clic a Desa i després Aplica la configuració.
 20. Vés a la pestanya Estat. Hauríeu de veure “Client: ESTATUS CONEGUTS“.

Enhorabona! Acabeu de configurar manualment una VPN al router Asus.

Ara, gaudeix de la teva connexió a Internet recent garantida. L’heu guanyat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me