El meu ISP sap que estic fent servir Tor?

El meu ISP sap que estic fent servir Tor? L’accés a la informació mai no ha estat tan fàcil com s’ha convertit avui, tot gràcies a Internet. Les moltes fonts d’informació disponibles en línia en forma de revistes, llocs web i fins i tot canals de reproducció faciliten la possibilitat de compartir coneixement i comunicar-se amb persones de tot el món. Un dels majors problemes, però, que afecta aquesta font d’informació important són les moltes restriccions & mecanismes de vigilància col·locats pels governs de tot el món centrats en limitar o restringir el que es pot o no accedir, per una raó o l’altra.


El meu ISP sap que faig servir Tor?

El meu ISP sap que estic fent servir Tor?

Apostar per Internet obert 

Per evitar aquestes restriccions, els usuaris d’Internet han intentat plantejar-se altres mètodes que els puguin ajudar a xifrar les seves connexions i navegar per Internet sense cap restricció que els impedeixi accedir a qualsevol contingut que desitgin. Una d’aquestes mesures passa per utilitzar l’encaminador de la ceba (Tor). Inicialment desenvolupat a la dècada de 1990, l’ús continuat de Tor ha fet molt per fer més difícil limitar o fins i tot fer un seguiment de les dades dels usuaris, i també els ha ajudat a accedir a parts d’internet l’accés d’altra manera seria restringit..

A causa de la contínua evolució de la tecnologia, hi ha hagut afirmacions que els ISP ara són capaços de fer un seguiment de tot allò que els usuaris de Tor estarien a l’altura de la línia, permetent així identificar usuaris que ignoren les regulacions específiques d’un país sobre l’ús d’Internet. Amb aquest nou desenvolupament, sembla que l’ús de Tor només no és suficient per garantir als usuaris una privacitat completa i, per tant, potser caldrà considerar altres mitjans efectius per garantir la privadesa garantida mentre estiguin en línia..

Per què els ISP fan un seguiment de l’activitat dels seus usuaris

Les dades són una de les mercaderies més valorades del món actual, ja que ofereixen una ullada a la dinàmica del consumidor que regula el que la gent pot gastar el seu temps, diners o energia. Atès que l’ISP serveix de forma directa per a qualsevol persona que desitgi accedir a Internet, és molt probable que tinguin la possibilitat d’examinar el tipus de contingut que consumeixen els usuaris en línia, i ja que aquest tipus de dades són molt valorats per les empreses que esperen orientar els seus anuncis a persones amb més probabilitat de comprar els seus productes o serveis. El govern nord-americà fins i tot semblava estar a favor d’aquestes pràctiques ja que va fer legal que els ISP nord-americans recopilessin dades com ara:

 • Edat, ubicació geogràfica i gènere.
 • Dispositiu que s’utilitza per accedir a Internet.
 • Adreces IP i altra informació identificativa.
 • Dominis i registres dels llocs visitats.
 • Temps dedicat a la navegació en un lloc determinat.
 • L’adreça IP en ús.

Tot i que ara es fa legal aquesta recollida de dades, perjudica fortament el dret a la privadesa dels usuaris. És per això que els usuaris s’orienten a solucions com Tor i VPN per navegar de forma anònima i tenir un control sobre el que poden o no poden accedir.

Tor explicat

Tor és essencialment una xarxa informàtica dirigida per voluntaris de tot el món. Cadascun d’ells gestiona un ordinador el programari del qual permet als usuaris connectar-se a Internet a través de la xarxa Tor. Fa difícil fer un seguiment ja que abans de connectar-se a Internet obert, el navegador Tor es connecta a diversos relés, per tant, neteja qualsevol pista..

Si utilitzeu Tor, el vostre ISP no és capaç de fer el seguiment de tot allò que estigueu en línia, però tanmateix, pot supervisar quantes dades utilitzeu, i de on heu iniciat l’accés a la xarxa.

Utilitzant els dos Tor & VPN

Per millorar el vostre nivell de privadesa i evitar anuncis molestos mentre navegueu, convindrà millorar la vostra seguretat en línia mitjançant Tor & VPN. Si utilitzeu el navegador Tor sota una connexió xifrada per VPN, podeu afegir una altra capa de privadesa i mantenir al marge qualsevol persona amb l’esperança d’accedir a la vostra informació personal. A continuació, es mostren un parell de maneres d’utilitzar les dues eines juntes:

1. VPN-over-Tor

Si utilitzeu VPN a través de Tor, primer haureu de connectar-vos a través de Tor, i després xifrar les vostres dades a mesura que passen per sobre dels molts nodes d’entrada que consten de la vostra xarxa Tor. Aquí hi ha què esperar:

Avantatges

 • S’obté d’evitar cap node de sortida Tor bloquejat.
 • La vostra adreça IP s’amaga de manera que els ISP només poden veure la vostra IP de node de sortida.
 • Podreu triar la ubicació del servidor.
 • Tot el trànsit es filtra a través de Tor.
 • El vostre ISP només podrà veure el vostre trànsit de dades i no el que vau fer.

Desavantatges

 • No podreu accedir als llocs .onion de Tor.
 • Si feu servir VPN, podreu detectar el trànsit més fàcil.
 • Els proveïdors d’Internet poden dir que utilitzeu Tor per navegar per Internet.

2. Tor-over-VPN

També podeu utilitzar Tor mitjançant VPN, on primer haureu de connectar-vos a la vostra VPN, i després dirigir el trànsit a Internet mitjançant Tor. Això permet que les vostres dades es xifrin abans que es redirigeixin i afegeix una capa de xifrat per sobre de l’anonimat. Aquí teniu el que heu de saber:

Avantatges

 • No cal fer tant esforços per configurar.
 • Permet accedir als serveis ocults de Tor.
 • Permet accedir als llocs .onion de Tor.
 • El vostre ISP no podrà detectar que feu servir Tor.

Desavantatges

 • El vostre proveïdor d’identificació pot restringir la vostra capacitat de connectar-vos a Internet.
 • Si la connexió VPN cau, les vostres dades podrien estar exposades a un ISP.
 • El vostre accés a Internet es pot detectar a través dels nodes de sortida de la xarxa Tor.

El meu ISP sap que estic fent servir Tor – Conclusió

L’augment continuat de la vigilància del govern i la censura d’Internet fa que sigui molt difícil per als usuaris d’Internet fer un treball sensible en línia sense tenir por de la seva llibertat a causa de les repercussions legals que es puguin produir. Com també hem intentat demostrar en aquesta revisió, l’ús de Tor per si sol no és suficient per garantir la protecció en línia. L’única manera de millorar la vostra seguretat en línia seria utilitzar el navegador Tor conjuntament amb VPN, ja que d’aquesta manera hauràs reduït el que el vostre ISP és capaç de saber en funció del vostre ús. Estem d’acord que hi ha algunes àrees que, en definitiva, encara es deixaran descobertes, però el millor seria tenir la vostra connexió anonimitzada a través de Tor i xifrar-se a través de VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me