És Hola legal i segur d’utilitzar?

És Hola segur? No. El fet que sigui un proveïdor de “VPN” desagradable i perillós no és un gran secret. Tots els llocs de seguretat d’internet, els llocs de revisió de VPN i els fòrums de seguretat basats en la comunitat han estat vigilants en informar els perills d’Hola. Malgrat això, molta gent encara l’utilitza, potser desconeix tots els riscos que presenta Hola per a la seva privacitat i seguretat en línia.

És Hola segur d’utilitzar?

És Hola segur d’utilitzar?

Hola no és segur. Ni tan sols una mica. Aquí teniu una llista completa dels motius pels quals haureu de desinstal·lar Hola ara mateix.

Hola: Realment no és una VPN

Hola es comercialitza com a proveïdor de VPN que ofereix un pla gratuït i premium. La veritat és que Hola no és VPN. Ni tan sols a prop.

Per començar, Hola no xifra les dades. Aquesta és una funció principal d’una VPN i una característica necessària per motius de seguretat i privacitat.

La següent funcionalitat VPN que Hola no lliura és la redirecció del trànsit. Les VPN funcionen reorientant el trànsit a través d’un túnel segur en un dels seus servidors. Hola no ho fa. De fet, Hola ni tan sols té servidors per fer-ho. El que fa és tornar a dirigir el trànsit cap a l’ordinador d’un altre usuari. Acabaràs d’utilitzar l’ample de banda i l’adreça IP pública d’aquest usuari mentre algú altre usi la vostra.

Aquest tipus de direcció no protegeix el trànsit. No impedeix que terceres persones espioninin ni controlin l’ús d’internet. No amaga les vostres activitats en línia. Tot el que fa és colpejar-los en una altra persona i provocar el trànsit contra una altra persona.

Vol dir que Hola no us pot ajudar a desbloquejar contingut restringit? No. Si utilitzeu l’IP d’una altra persona, podreu accedir al contingut local d’aquesta persona. Tanmateix, Hola no desbloqueja Netflix, BBC ni cap lloc que verifiqui servidors proxy.

La versió breu d’aquest paràgraf és que Hola no és VPN. És un servidor intermediari. Els representants no fan res per mantenir-vos en línia segurs i privats.

Xarxa Peer-to-Peer: The Dangers of Hola

Com he explicat anteriorment, Hola és un servei basat en proxy, no és una VPN.

Dit això, permeteu-me que expliqui exactament com funciona Hola.

Quan baixeu Hola i us connecteu a la xarxa, essencialment esteu connectats a una xarxa P2P. Igual que amb Torrenting, convertiu-vos tant en client com en servidor. Podeu utilitzar l’ordinador i la IP d’una altra persona i us poden fer el mateix. Això vol dir que utilitzeu l’amplada de banda d’un foraster igual que un desconegut pot utilitzar l’ample de banda.

Fins ara, no hi ha encriptació, ni túnel, i permetreu que altres persones es connectin al vostre ordinador. Hola afirma que compartir IP a través de la xarxa Peer-to-Peer és més segur i anònim que l’ús de xifrats de qualitat militar, però ho té a la seva pàgina de FAQ:

Observeu aquesta frase específica: “Com passa amb qualsevol tecnologia nova, a més dels avantatges que aporta hi pot haver solucions“. Així, si bé Hola no admet que la seguretat de la seva xarxa P2P es pot comprometre fàcilment, tot i que es va trigar a assolir-se de qualsevol culpa possible. Molt ombrívol.

No tots els usuaris són iguals

Una altra cosa que Hola enterra a la seva pàgina de preguntes freqüents sense explicar correctament les implicacions és que els usuaris premium no han de compartir l’amplada de banda..

Sí. Si pagueu 5 dòlars a Hola al mes, tècnicament compreu l’amplada de banda d’altres persones per a un ús personal. Els usuaris de Premium Hola aconsegueixen utilitzar la xarxa P2P sense participar-hi.

Així és com Hola justifica aquest aspecte especialment molest del seu servei:

“Per a ús comercial per part de les empreses, Hola proveeix funcionalitats d’encaminament similars a través de la xarxa Hola per un preu … La quantitat de trànsit que Hola passa a través d’una parella per la seva xarxa al dia és de menys de 20 segons de YouTube. Els usuaris premium de la [xarxa] paguen una subscripció mensual i, a canvi, només utilitzen la xarxa i no hi contribueixen amb els seus recursos inactius. “

Sona bé, oi? Vull dir … el trànsit és inferior a un clip de YouTube, per la qual cosa hauria d’estar bé. Dret? Mal.

Hola no controla en cap cas el que fan els seus usuaris premium amb la seva connexió. Dit d’una altra manera, Hola no limita el que fan els seus clients de pagament amb la vostra IP i l’ample de banda. Com es tradueix exactament això a gairebé qualsevol trànsit que passa per les seves xarxes? (Pista: no.)

TLDR: Hola ven l’ample de banda als seus clients reals. La vostra informació (trànsit) s’està reenviant a altres usuaris mitjançant un servidor intermediari amb xifres zero. No hi ha literalment res segur o privat sobre el funcionament de Hola. Hola no és segur.

Els perills de compartir / vendre l’amplada de banda

Aquí teniu una llista dels motius pels quals Hola funció primària com a xarxa P2P hauria de ser el motiu suficient per desinstal·lar:

  • Qualsevol persona connectada a l’ordinador pot fer servir totes les vostres dades.
  • Poden alentir la velocitat d’internet.
  • Qualsevol activitat il·legal feta durant aquesta connexió serà atribuïda a la vostra IP. La vostra IP no està oculta i es pot localitzar directament.
  • Qualsevol persona connectada a l’ordinador pot executar fàcilment programes del vostre sistema (inclòs un rootkit).

Exèrcit de Botnets de Hola

Un Botnet és una xarxa d’ordinadors que un pirata informàtic han estat infiltrats / infectats. Normalment, el pirata informàtic envia programari maliciós a tota una llista d’usuaris d’internet. Qualsevol que acabi instal·lant el programari maliciós (sense que ho sàpiguen, és clar) convertirà el seu sistema en un bot a l’exèrcit de botnet del pirata pirata.

D’aquesta manera, el pirata informàtic sobre tots aquests dispositius infectats li permet llançar atacs, sobretot atacs DDoS, mitjançant tots aquests sistemes..

Hola fa exactament el mateix. En lloc d’instal·lar accidentalment el malware, els usuaris de Hola s’uneixen activament a aquesta xarxa P2P mitjançant la instal·lació del programari Hola. De fet, hi ha proves definitives que els usuaris de Hola formen part d’una botnet. Atès que aquest “proveïdor” funciona amb la premissa de compartir P2P, aquesta és una vulnerabilitat que mai es solucionarà.

Això és el que Vectra, una empresa de ciberseguretat, hauria de dir sobre Hola després d’analitzar el programari:

“Mentre analitzen Hola, els investigadors de Vectra Threat Labs van trobar que, a més de comportar-se com una botnet, Hola conté una varietat de capacitats que gairebé semblen dissenyades per permetre un atac cibernètic dirigit per humans a la xarxa en què es troba la màquina d’un usuari de Hola. resideix ”

Vectra va explicar que:

  • El programari pot descarregar i instal·lar tot el que vulgui sense el vostre coneixement.
  • Conté una consola integrada que pot matar processos en curs, descarregar i executar un fitxer sense deixar de banda el programari antivirus i accedir / enviar contingut a qualsevol adreça IP..
  • Està carregat de programari maliciós.

Hola i els Luminati

El que molts usuaris de Hola no saben és que l’empresa té un altre servei específic per a empreses i corporacions anomenades Luminati. Afirma que les empreses utilitzen la xarxa Hola per fer el check-in als seus propis llocs web des de diferents IP i realitzar anàlisis de competidors sense revelar la seva identitat. Tanmateix, les empreses paguen per gigaquet, cosa que és una mica estrany.

Per passar per una gigabyte, haureu de fer molt més que no pas “fer la revisió al vostre lloc web”. Tècnicament, Luminati ven amplada de banda. El vostre ample de banda.

Però empitjora. Una organització anomenada Adios Hola es va posar en contacte amb el servei d’atenció al client de Luminati per saber com impedeixen que els seus clients facin qualsevol cosa il·legal amb l’ample de banda que adquireixen.

L’agent de xat en directe va deixar molt clar que Luminati no sap què fan els seus clients amb l’ample de banda adquirit. De fet, van respondre específicament amb “simplement t’oferim una plataforma de proxy. El que feu amb això, us correspon a vosaltres ”i“ no tenim ni idea del que esteu fent a la nostra plataforma ”.

Així, Luminati ven l’ample de banda dels usuaris de Hula a qualsevol persona que pagui i no fa res per assegurar-se que l’utilitzen legalment.

Hola registra molta informació

Si voleu convèncer encara més que Hola no fa res per protegir-vos, aquí teniu una llista de tota la informació de l’usuari que registra, que s’esmenta a la política de privadesa de Hola:

  • Dades del registre: tipus de navegador, pàgines visitades, temps dedicat a pàgines, temps d’accés, data d’accés.
  • Dades personals: adreça IP, nom, adreça de correu electrònic, nom de la pantalla, informació de pagament i facturació, “i altra informació”.
  • Informació de la xarxa social (per als usuaris que es registrin a través d’un compte de xarxa social): nom complet, adreça de casa, adreça de correu electrònic, data de naixement, imatge de perfil, llista d’amics, descripció personal i “qualsevol altra informació que posis a disposició pública en aquest compte”..

Dit d’una altra manera, Hola registra tot sobre vosaltres.

També expliquen específicament que comparteixen tota aquesta informació amb tercers:

“Podem divulgar informació personal a altres proveïdors de serveis de confiança o a socis de confiança … També podem transferir o divulgar informació personal a les nostres filials, empreses afiliades”.

Com és això segur o privat? (No ho és, així ho tenim clar.)

Millors alternatives Hola

Per reiterar el que he estat comentant en aquest bloc: HOLA ÉS UNSAFE. NO UTILITZES AQUEST SERVEI.

No obstant això, utilitzeu un servei VPN creïble i de confiança. La vostra privacitat i seguretat són de gran importància en aquests dies i èpoques. Hi ha diverses VPN vàlides que funcionen com a excel·lents alternatives per a Hola sense posar-vos en risc, les vostres dades o l’amplada de banda en risc..

Is Hola Safe – Pensaments finals

Crec que és segur que Hola no sigui de cap manera segura. No és una VPN, malgrat el que es comercialitza a si mateix. També participa en algunes activitats força ombrívoles amb les dades dels usuaris i l’amplada de banda dels usuaris, posant en perill permanent a tothom a la xarxa Hola. Si sou un usuari de Hola, desinstal·leu-lo el més aviat possible i realitzeu una revisió completa de programari maliciós i virus al vostre sistema. Recordeu-ho, sempre aneu amb un servei VPN creïble i comproveu la política de privadesa de qualsevol programari que utilitzeu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me