Onavo VPN: Facebook llança la seva pròpia aplicació VPN

Què és Onavo VPN? Onavo VPN és segur en dispositius Android i iOS? Hi va haver un moment en què les empreses de xarxes socials van competir entre elles per estar al capdamunt. Aquests dies l’escenari ha canviat lleugerament. Les empreses de xarxes socials segueixen competint contra elles mateixes, però aquesta vegada es tracta de ser el millor proveïdor de VPN. Les xarxes privades virtuals s’han popularitzat avui en dia que les xarxes socials. Amb tothom, des dels proveïdors de serveis d’Internet fins a les agències de seguretat que espien les nostres activitats en línia, els usuaris d’Internet han estat buscant desesperadament mitjans per protegir-se a si mateixos i les seves dades. Tot i que a vegades les VPN poden ser cares, no impedeix que la gent les utilitzi. Actualment, no hi ha una millor alternativa a una VPN quan es tracta de seguretat a Internet global, però no tots els proveïdors de serveis VPN són iguals.

Onavo VPN: Facebook llança la seva pròpia aplicació VPN

Onavo VPN: Facebook llança la seva pròpia aplicació VPN

Què és Onavo VPN?

No cal dir que hi ha una forta competència entre els proveïdors de VPN. Tenint en compte la popularitat de les VPN, ara totes les empreses volen ingressar en la tendència. Les empreses de xarxes socials tampoc no són gaire enrere. Facebook vol dirigir-se també en aquesta ocasió, proporcionant el seu propi servei VPN i redirigint tàcticament als usuaris per instal·lar-lo.

Si no us n’heu adonat, hi ha una nova funció a l’aplicació per a mòbils de Facebook, que porta als usuaris a la botiga d’aplicacions d’Apple a descarregar la seva pròpia VPN anomenada Onavo Protect. La VPN d’Onavo solia ser un servei de tercers que va comprar Facebook a 2013.

La majoria dels usuaris poden pensar que Facebook que llança la seva pròpia VPN és una característica molt convenient, però els motius de l’empresa no s’assemblen gaire als serveis de VPN tradicionals. Molta gent creu que Facebook hauria de deixar de publicar notícies falses i ser políticament correcte, però aquest és un altre tema.

Onavo VPN és segur d’utilitzar?

L’opció VPN està disponible actualment als Estats Units, l’Índia i el Brasil, tres dels països més poblats del món. Tot i això, només està disponible a l’aplicació iOS de Facebook, cosa que significa que l’empresa està provant la funció amb una base d’usuaris limitada. Anteriorment, els usuaris del Regne Unit havien rebut accés a la VPN.

Al principi, Onavo sembla ser com qualsevol altra VPN, xifrant les vostres dades i emmascarant la vostra adreça IP per mantenir-vos anònims. Les VPN us protegeixen de les amenaces en línia passant les vostres dades a través d’un túnel segur entre l’ordinador i el servidor VPN. Com que les dades estan xifrades, fins i tot si algú aconsegueix entrar a la vostra xarxa, les dades només seran publicades.

Les VPN protegeixen de tothom, fins i tot de la pròpia VPN. No se suposa que les VPN emmagatzemen adreces IP o registren les dades dels usuaris. Així és com mantenen el vostre anonimat i privacitat en línia. Tot i això, Onavo Protect no parla de privadesa. Si llegeixes la descripció de l’aplicació, descobriràs que, en lloc de protegir les teves dades, Onavo les recopila i les envia a Facebook.

La descripció de l’aplicació diu: “Per proporcionar aquesta protecció, Onavo utilitza una VPN per establir una connexió segura per dirigir totes les comunicacions de la vostra xarxa a través dels servidors d’Onavo. Com a part d’aquest procés, Onavo recopila el seu trànsit de dades mòbils. Això ens ajuda a millorar i fer funcionar el servei Onavo analitzar el vostre ús de llocs web, aplicacions i dades. Com que formem part de Facebook, també utilitzem aquesta informació per millorar els productes i serveis de Facebook, obtenir informació sobre els productes i serveis que la gent valora i crear millors experiències. “

En definitiva, significa que Onavo està recopilant les vostres dades en lloc de mantenir la vostra privadesa. L’aplicació envia les dades a Facebook per ajudar l’empresa a saber què fan els usuaris en línia. Aquest és un incompliment absolut de la privadesa.

Tots som conscients de Facebook espiant usuaris i venent dades als socis publicitaris. El que fa amb les dades d’Onavo no està molt clar, però hi ha especulacions que les dades s’utilitzen per esbrinar quina aplicació és més popular entre els usuaris i quina aplicació està disminuint en popularitat..

Facebook encara remullant aquesta informació sobre tu

Això ajuda a Facebook a predir les oportunitats d’adquisició i també els ajuda a copiar funcions populars d’altres aplicacions. Bàsicament, quan instal·leu Onavo al dispositiu, Facebook coneix quines altres aplicacions que feu servir al vostre telèfon, fins i tot quan teniu la sessió desconnectada. Això és esgarrifós, però molt cert.

Onavo és una VPN gratuïta i, com passa amb la majoria de VPN gratuïtes, el servei que obté no és de la màxima qualitat. Les dades dels usuaris sovint es registren en secret, els protocols de túnel estan desfasats i hi ha anuncis molestos a tot arreu. Per obtenir el millor tipus de protecció en línia, obteniu una VPN de pagament. Al principi pot semblar car, però val la pena.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me