Bedste krypterede messaging-apps til brugere, der er fortrolige med privatliv

Enhver, der ved noget om internettet, har hørt om Edward Snowden. Ingen kan benægte, at han har haft en betydelig indflydelse på vores online liv. Takket være ham er folk mere bevidste end nogensinde om deres privatliv på internettet. De holder øje med faktorer som metadata, tyveri af data, digital snooping og overvågning. Dette har resulteret i en krig mellem regeringer og virksomheder om spørgsmålet om databrug. Appudviklere over hele verden undersøger dog, hvordan brugeren kan tage kontrol over deres eget privatliv. Den måde, vi giver besked til vores kolleger, venner og familie på, har udviklet sig uden anerkendelse. Betydningen af ​​at holde disse meddelelser private har dog aldrig været så vigtig som den er nu. Det er den vigtigste grund til, at så mange mennesker leder efter apps, der tilbyder ende-til-ende-kryptering for at sikre deres beskeder.


Bedste krypterede messaging-apps til en privat-bevidst bruger

Bedste krypterede messaging-apps til en privat-bevidst bruger

Ende-til-ende-kryptering er et must

Ved at tilbyde ende-til-ende-kryptering giver de flere sikkerhedsindstillinger til alle. Tilføjede sikkerhedsfunktioner giver os mulighed for at sikre, at alle, vi holder af, er sikre. Ingen andre end afsenderen og den tilsigtede modtager kan få adgang til meddelelserne.

Vi ved, at regeringen og politibureauerne har en stor interesse i at bevare overvågningen af ​​digital kommunikation. Derfor er krypteret meddelelse et meget varmt omdiskuteret emne i samfundet i dag. Hvad angår privatlivets guruer, er kryptering et must.

I nogle applikationer krypteres alle dine chats automatisk som standard, og du behøver ikke at tænde for nogen indstillinger. I andre apps kan ting muligvis være mere kompliceret designet. Du skal muligvis oprette hemmelige chatrum. At være sikkerhedsbevidst betyder ikke, at du er paranoid. Efter Snowden-åbenbaring er privatliv en bekymring for alle, og derfor bringer vi dig de bedste apps til at sikre det samme.

Bedste krypterede messaging-apps

I nogle applikationer krypteres alle dine chats automatisk som standard, og du behøver ikke at tænde for nogen indstillinger. I andre apps kan ting muligvis være mere kompliceret designet. Du skal muligvis oprette hemmelige chatrum. At være sikkerhedsbevidst betyder ikke, at du er paranoid. Efter Snowden-åbenbaring er privatliv en bekymring for alle, og derfor bringer vi dig de bedste apps til at sikre det samme.

1. Signal

Signal, oprettet af Open Whisper Systems, er uden tvivl den mest kendte messaging-app til personlige bevidste mennesker. Appen er gratis og tilbyder messaging såvel som stemmekaldsmuligheder med komplet kryptering. Brugere kan tekst andre, foretage opkald og endda dele vedhæftede filer og medier sikkert.

Du har ikke brug for PIN-koder eller unikke login til dette. Dette gør det ekstremt nemt at bruge. Appen tilbyder også automatisk sletning af meddelelser efter visse varigheder. Appen kan også bruges på desktops med en Chrome browser-plugin.

2. WhatsApp

WhatsApp er gradvist kommet ind på det krypterede messaging-marked. Oprindeligt begyndte det at arbejde med Open Whisper Systems i 2014 og anvendte metoder, der ligner Signal til sikker kommunikation. Yderligere erklærede det i 2016 ende-til-ende-kryptering på alle dets tjenester, herunder, chats, videobeskeder, gruppechats, stemmemeddelelser osv. WhatsApp leverer en sikkerhedskontrolkode, der kan deles med en kontaktperson for at sikre kryptering.

3. Telegram Messenger

Denne app betragtes som den hurtigste krypterede tjenesteudbyder af beskeder. Samtidig har det et ry for at være brugervenligt. Alt hvad du skal gøre er at forbinde din Telegram-konto med dit mobilnummer. Derefter kan du sende og modtage krypterede tekster over skyen.

Meddelelser kan automatisk slettes efter en forudindstillet tidsperiode. Al kommunikation på Telegram som grupper, chats, medier osv. Er alle krypterede. Derudover får brugerne adgang til fotoredigerings- og videoredigeringsværktøjer sammen med klistermærker GIF-ressourcer til sjovchat.

I maj 2018 besluttede den russiske regering officielt at forbyde Telegram. Kort efter implementerede Iran lignende procedurer.

4. Facebook Messenger

Selvom Facebook Messenger ikke som standard er krypteret fra ende til anden, er det stadig den mest populære app til at chatte på verdensplan. Mange mennesker ved ikke, at det tilbyder en valgfri ende til ende krypteringsmulighed kendt som hemmelig samtale. Dette giver mulighed for en-til-en-chats via iOS eller Android.

Der er dog en fangst. Du kan ikke bruge opkald, videochat eller sende GIF’er i hemmelig samtale. Men du kan indstille dine chattråde til automatisk at slette efter en bestemt tidsperiode. Denne kryptering er baseret på Signal, som var det, Snowden brugte til sin sikre kommunikation.  

Ifølge Facebook vil brugere af hemmelig samtale kunne få adgang til en enhedsnøgle til at verificere meddelelseskryptering. Dette kan dog kun ske på en enkelt enhed. Enhver, du snakker med, kan også stadig skærmbillede af din samtale og dele den. Dette gør nogle samtaler sårbare over for deling.

5. iMessage

Dette er standardmeddelelsesappen på Apple og bruger kryptering. Krypteringseksperter har dog påpeget, at krypteringen er hjemmehørende i Apple og ikke den mest sikre. Bekræftelse af kontakt-id er ikke tilgængelig, og ingen uden for Apple kan gennemgå koden. For nylig blev der fundet en svaghed i det, der gjorde det muligt for dygtige hackere at dekryptere billeder og videoer. Apple selv kunne imidlertid ikke få adgang til meddelelserne, heller ikke efter en retsafgørelse.

6. ChatSecure

Dette er den bedste krypterede meddelelsesapp til de teknisk-brugte brugere, da den er open source og findes på både Android og iOS. Guardian Project, som er et internationalt kollektiv bestående af software-designere, udviklere, aktivister, talsmænd og trænere, er dets skaber. De udvikler også open source bærbare enhedssikkerhedsapps såvel som OS-tilføjelser.

ChatSecure tilbyder to slags krypteringsprotokoller. Disse er ekstensible meddelelser og tilstedeværelsesprotokol og off-the-record meddelelser. Disse funktioner er designet til total privatliv og bruges primært som en sikker kommunikationsplatform af journalister. Det er dog også tilgængeligt for enhver og enhver. Appen er også gennemsigtig over de metoder, der bruges til at sikre chatkryptering.

7. Cyphr

Tror du, du vidste nok? Nå, det ville ikke skade at vide om et par mere sikre messaging-apps. Cyphr er en af ​​de mest populære apps til ende-til-ende-kryptering. Årsagen til dens popularitet er primært, hvor let det er at bruge.

Cyphr er skabt af Golden Frog, firmaet bag VyprVPN. På trods af ikke at have desktop- eller webapps i øjeblikket, er Cyphr bestemt værd at tjekke ud. Det hjælper dig med at generere dine egne offentlige og private nøgler og begynde at chatte. Den private nøgle hører til dig, og den offentlige nøgle deles med modtageren af ​​dine beskeder.

VPN til et ekstra krypteringslag

Hvis du vil sikre dig, at ingen tæpper efter din meddelelser, anbefaler vi dig stærkt at bruge en VPN. Et virtuelt privat netværk, bedre kendt som VPN, giver dig dybest set mulighed for at kryptere al din trafik. Dette inkluderer også dine beskeder. Her er en liste over de bedste VPN-tjenester til sikker onlinemeddelelse. Du kan også læse vores omfattende VPN-gennemgangsvejledning her.

Bedste krypterede messaging-apps – Final Word

Verden bevæger sig gradvist ind i en tidsalder med sikkerhed og optimerede onlineprodukter. Ting som kryptering, som kun blev brugt af meget specifikke mennesker, er nu vidt tilgængeligt. Det er muligt, at endnu mere avancerede teknologier bliver tilgængelige i den ikke så langt fremtid.

For nu, hvis du ønsker at forblive i sikkerhed, kan du bruge en af ​​disse apps og holde dig beskyttet mod spioner og hackere. Den bedste del af at bruge alle disse apps er, at alle af dem er gratis, og du kan bruge dem så meget, som du vil uden at betale noget.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me