Sådan installeres VPN på iPhone eller iPad

Hvordan installeres og opsættes VPN på iOS-enheder som iPad eller iPhone? Takket være de indbyggede sikkerhedsforanstaltninger, som Apple altid har inkluderet i deres enheder, er de fleste af deres iPads og iPhones sat med L2TP / IPSec og Cisco IPSec-protokoller, der allerede er integreret. De giver dig også mulighed for at oprette forbindelse til OpenVPN-netværk eller tredjeparts VPN-forbindelser. Det eneste, Apple-brugere havde et problem med, før iOS 8 blev introduceret, var det faktum, at iPhones automatisk blev afbrudt fra VPN’er, når de gik i dvaletilstand. Dette problem blev imidlertid løst siden frigivelsen af ​​deres iOS 8-softwareversion. På iOS 8 og nyere er det blevet lettere at etablere en VPN-forbindelse til din iPhone, og der er endnu mere end en installer VPN på iPhone eller iPad. I denne vejledning skal vi se på et par af disse metoder, hvor vores første er at bruge en VPN-app.

Sådan installeres VPN på iPhone eller iPad

Sådan installeres VPN på iPhone eller iPad

Installer VPN på iPhone eller iPad ved hjælp af en VPN-app

Enhver, der ønsker at forbedre deres sikkerhed online, har den luksus at vælge fra en lang række udbydere. De bedste VPN-udbydere til iOS-enheder på markedet har hver især stærke punkter, der får dem til at appellere til brugerne på en unik måde, og dette hjælper med at sikre, at enhver form for klient er i stand til at have hans eller hendes specifikke sikkerhedsbehov godt tilgodeset. Følg disse trin for at installere VPN på din iPhone eller iPad på den lette måde:

 1. Tilmeld dig en VPN-tjenesteudbyder, der tilbyder VPN-apps til iOS.
 2. Gå over til Apple App store.
 3. Download og installer din VPN-tjenesteudbyderapp på din iPhone / iPad.
 4. Start appen, og log ind med din VPN-konto.
 5. Endelig skal du ved hjælp af appen oprette forbindelse til en VPN-server efter eget valg.

Bedste VPN til installation på iOS

ExpressVPN, for eksempel har det været kendt at have en af ​​de enkleste brugergrænseflader på markedet, hvilket gør det lettere for første gang VPN-brugere at navigere gennem deres app. Deres kundeservicetjeneste er også førsteklasses, da der altid er tilgængelig support i tilfælde af, at du løber ind i problemer ud over dine muligheder. Deres stærke netværk på over 1500 servere baseret i mere end 145 lande er sikker på at give en stabil forbindelse til alle, der tilmelder sig. Potentielle brugere har mulighed for at prøve ExpressVPNs 30-dages pengene-tilbage-garanti, som giver dem mulighed for at prøve deres service, før de beslutter sig for, om de vil abonnere.

NordVPN er også et andet godt valg, især på grund af deres overkommelige priser og kapacitet til at understøtte op til 5 samtidige enheder. Deres service er indbygget med en internet-kill-switch, og de tilbyder også dobbelt VPN for yderligere at forbedre deres brugers sikkerhed. Tjenesten har også en streng nul-loggingspolitik, hvor ingen af ​​dens brugerbrowsinghistorikker er gemt. Det faktum, at virksomheden har hovedkontor i Panama, betyder, at tjenesten er uden for rækkevidde af enhver lagring af dataopbevaring.

En anden udbyder, vi foreslår at undersøge, er IPVanish. Som en udbyder, der tilbyder support til protokoller som OpenVPN, IPSec, IKEv2, L2TP og endda PPTP, kan brugerne frit vælge hvilken protokol de skal oprette forbindelse til. Tjenesten tilbyder mere end 25.000 IP’er, hvor hver server kan understøtte mere end 10 IP’er. Deres AES-256-krypterede VPN-service sikrer, at alle dine personlige oplysninger forbliver skjult for potentielle hackere og spammere, samtidig med at de også giver anonymitet og muligheden for at fjerne blokering af geo-restriktive sider.

Opretter forbindelse til en OpenVPN VPN

OpenVPN-support er ikke føjet til iOS endnu, men ikke at bekymre dig. Der er masser af tredjepartsapps i App Store, der er i stand til at lette forbindelsen mellem din iPhone eller iPad og OpenVPN. OpenVPN har endda en officiel OpenVPN Connect-app, som du kan bruge til at oprette forbindelse til deres VPN.

Når du har konfigureret din konto, er det næste trin at konfigurere den VPN-server, du vil oprette forbindelse til. Du kan vælge at gøre dette manuelt, hvor du vil tilslutte din iPad eller iPhone til en computer, starte iTunes og vælge den tilsluttede enhed. Du skal være i stand til at kopiere .ovpn-filen og andre relaterede certifikat- og nøglefiler til OpenVPN-appen, og dette skal gøre det lettere for din VPN-forbindelse at finde sted.

Det ville være godt at bemærke, at OpenVPN-forbindelsesappen og lignende apps ikke er “bare en app”, du bruger, da de leverer en VPN-forbindelse på systemniveau, så alle apps på din enhed kan komme til Internettet.

Opretter forbindelse til IKEv2, L2TP / IPSec og Cisco IPSec VPN’er

Hvis du antager, at du foretrækker at bruge andre protokoller end OpenVPN, eller at din valgte VPN ikke tilbyder en iOS-app, kan du stadig konfigurere en VPN ved at foretage et par ændringer i iOS-indstillinger. Følg disse trin for at gøre dette:

 1. Naviger til appen Indstillinger på din iPhone eller iPad.
 2. Tryk på kategorien Generelt,
 3. Tryk derefter på VPN nær bunden af ​​listen.
 4. Du får vist en “Tilføj VPN-konfiguration” -knap i bunden af ​​din liste.
 5. Tryk på den, og vælg derefter enten IKEv2, IPSec eller L2TP i henhold til VPN-protokollen, du gerne vil oprette forbindelse til.
 6. På dette tidspunkt skal du blot indtaste din VPNs forbindelsesoplysninger for at oprette forbindelse. Desværre faldt support til PPTP VPN’er fra iOS 10, fordi PPTP tilfældigvis er en gammel, usikker protokol.

Hvis din installationsprocedure tilfældigvis kræver certifikatfiler for at oprette en forbindelse til VPN, bliver du nødt til at importere dem, før du selv begynder hele processen. Hvis du får certifikatet via e-mail, skal du bare importere dem. Både iPhones og iPads kan arbejde med certifikater i PKCS # 1 (.cer, .crt, .der) eller PKCS # 12 (.p12, .pfx) formater.

Tilslutning & Frakobling fra din VPN

Når du har konfigureret din VPN, kan du også åbne vinduet Indstillinger for at flytte VPN-skyderen til at oprette forbindelse og afbryde forbindelsen fra VPN. Hvis du tilfældigvis har konfigureret flere VPN’er på din iPad eller iPhone, er det måde lettere at skifte frem og tilbage mellem dem ved at navigere gennem Indstillinger, derefter General og derefter VPN på den samme skærm, hvor du havde tilføjet disse VPN’er.

Konklusion – Sådan installeres VPN på iPhone eller iPad

Som du har set, er der en række pålidelige måder, du kan bruge til at oprette forbindelse til en VPN fra din iPhone, og de fleste af dem tager mindre end 5 minutter at gøre det. Der er derfor ingen grund til at forlade dig selv sårbar over for cyberkriminelle, der planlægger at stjæle dine data eller få adgang til dine online konti. Få en VPN, & forblive beskyttet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me