Sådan installeres VPN på Windows 10 manuelt

I dag tager flere og flere webbrugere sig til VPN-tjenester til at få adgang til og bruge World Wide Web. Dette er bestemt ikke uden tvingende grunde. Brug af en VPN giver dig ret til så mange fordele. Du kan omgå restriktioner for adgang til bestemte typer webindhold, forblive anonym, når du er online og udveksle oplysninger med en dækning af kryptering. Imidlertid er opsætning af en VPN ikke så trættende, som du måske har troet hidtil. Hvis du bruger en pc med de nyeste operativsystemer, bliver det endnu lettere. Windows 10, Microsofts seneste operativsystem har fremragende support til VPN. Hvis du har en Windows 10-pc, vil konfiguration af VPN på den være ret enkel. De fleste VPN-tjenesteudbydere tilbyder deres brugere applikationer, der kan gøre hele processen temmelig ligetil. Der er stadig nogle, der foretrækker at installere VPN på Windows 10 manuelt. Hvis du er på disse mennesker, er denne vejledning til dig!

Sådan installeres VPN på Windows 10 manuelt

Sådan installeres VPN på Windows 10 manuelt

Vejledning til installation af VPN i Windows 10

Inden du fortsætter med at oprette VPN på en pc, der kører Windows 10, skal du sørge for at have de rigtige legitimationsoplysninger. Nedenfor er de trin, der kræves til VPN-opsætning i Windows 10:

 1. Først skal du logge på pc’en med en administratorkonto.
 2. Når pc’en starter, og processen er afsluttet, skal du klikke på knappen Start, der findes i skærmens nederste venstre hjørne. Nu kan du vælge enten Indstillinger eller Kontrolpanelsektion. For Windows 10-tabletter er det bedst at vælge indstillinger.
 3. Klik på Indstillinger næste, og vælg Netværk og Internettet. En skærm vises.
 4. Nu skal du klikke på VPN i vinduet til venstre.
 5. Vælg derefter, Tilføj en VPN-forbindelse.

Du skal bruge nedenstående liste for at opsætte VPN på en Windows 10-pc:

 • Vælg under VPN-udbyder Windows standard.
 • Under Forbindelsesnavn skal du navngive VPN-forbindelsen. Hvis der er mere end en VPN-tjeneste, bruger du, navngiv dem korrekt af hensyn til bekvemmeligheden.
 • Brug IP-adresse givet af VPN-serviceenheden under servernavn / adresse.
 • Under VPN-type kan du muligvis trykke på knappen for PPTP som protokol, men den betragtes ikke som den sikreste i dag. Du vælger muligvis OpenVPN eller L2TP i stedet. Begge er mere sikre VPN-protokoller.
 • Adgangskoden og brugernavnet. Dette kan indstilles til at blive husket af Windows.
 • VPN-proxyindstillinger (hvis nødvendigt, men du vil ikke kræve disse for det meste).

Herefter gemmer operativsystemet dine VPN-loginoplysninger. Du kan nu nemt oprette forbindelse til VPN-serveren. Det oprettede VPN-link viser dig tre muligheder, når du har klikket på det: Opret forbindelse, fjern og avanceret (nej, muligheden for at bestille en pølsepizza er ikke en af ​​dem!). Du kan foretage ændringer i egenskaberne for VPN-forbindelse oprettet af dig senere.

Der er også en avanceret knap. Hvis du klikker på den, kommer du til indstillinger, der kan finjusteres. Under de fleste situationer behøver du dog ikke tænke på disse indstillinger, og de er bedst forbeholdt harde computerprofæer og netværksadministratorer. Som standard vælges automatiske værdier under VPN Proxy-indstillinger.

Opretter forbindelse til VPN på Windows 10

For at oprette forbindelse til VPN-forbindelsesopsætningen af ​​dig skal du have en fungerende internetforbindelse. Husk, at en VPN er et værktøj til at maskere din pcs rigtige IP-adresse, og det giver dig ikke adgang til internettet minus en aktiv internetforbindelse.

Faktisk behøver du ikke altid bruge afsnittet Indstillinger i Windows 10 for at bruge opsætning VPN-tjenesten. Når VPN er konfigureret, kan du få adgang til det lige fra proceslinjen. Afsnittet Windows 10-underretninger indeholder et ikon kaldet Ethernet-forbindelse. Dette vises på proceslinjen, selvom du bruger en trådløs forbindelse til webadgang.

Dette skyldes, at VPN’er fremstiller et virtuelt Ethernet-kort i arbejdsmekanismen. Når du klikker på ikonet, vises listen over VPN’er, der er konfigureret af dig. Derefter skal du klikke på den VPN, du vil have adgang til, og derefter klikke på forbindelse. Det er faktisk ganske enkelt. Når du er færdig med arbejdet, skal du igen klikke på det Ethernet-ikon og derefter klikke på afbryd forbindelsen.

Bedste VPN til Windows 10

I tilfælde af at du leder efter en premium VPN-service, der kan konfigureres på din Windows 10 PC, er der masser af dem derude. Selvom vi anbefaler ExpressVPN, kan du også vælge en af ​​de øverste VPN’er, vi har anført nedenfor.

Sådan installeres VPN på Windows 10 manuelt – endelige tanker

Så du kan se, at det ikke overhovedet er kompliceret at oprette en VPN-forbindelse i Windows 10-baseret pc. Du har brug for et administrativt privilegium for at fuldføre opsætningen, og du har også brug for login-oplysninger, der leveres af VPN-tjenesteudbyderen.

Når du har sikret, at disse er der, kan du fortsætte og udføre installationen trin for trin. Standardindstillingerne ville være fremragende nok for flertallet af brugere, men Windows 10 har også indstillinger for avancerede brugere, der elsker at klemme med softwarefunktioner.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me