Brug af en VPN-router – Fordele og ulemper

Næsten alle af os bruger VPN i disse dage takket være nyhedshistorierne om hacking og regeringen, der spionerer på os. Og det meget ved VPN’er er, at de fleste virksomheder giver dig mulighed for at forbinde flere enheder med en enkelt licens. Så du kan betale for kun en licens og installere og bruge VPN samtidig på flere enheder. Selvom dette er stort og alt sammen, er problemet, at de fleste af os har mindst 3-4 enheder hver for sig. Du kan ikke sikre alle enheder i hele din familie med en enkelt VPN. De fleste VPN-udbydere lader dig installere den samme VPN på op til 5 (eller måske 6) enheder. Hvad hvis du vil sikre alle enheder i dit hjem med den samme VPN? Dette inkluderer alle bærbare computere, smartphones, tablets, spilkonsoller og smarte tv’er i dit hjem. Faktum er, at de fleste hjem har omkring 10-12 enheder, der fungerer på internettet. Hvis du får en VPN, der tillader 5 enheder at oprette forbindelse samtidig, skal du købe 3 licenser for at dække alle enheder. ELLER du kan bare få en licens til routeren. På denne måde bliver hele dit hjemmenetværk beskyttet, og enhver enhed, der opretter forbindelse til det, vil automatisk være anonym på internettet.


Brug af en VPN-router - Fordele og ulemper

Brug af en VPN-router – Fordele og ulemper

To typer VPN-routere

Når du installerer VPN på en router, kan du enten downloade konfigurationsfilerne og installere dem på routeren eller købe en forudkonfigureret router. Det er nemt at købe en forudkonfigureret router, da du ikke behøver at foretage nogen installation. Bare tilslut det, og det vil have VPN installeret på det. Men hvis du allerede har en router, er det bedst at downloade filerne og konfigurere routeren i stedet for at købe en ny (medmindre du ikke har noget imod at bruge et par hundrede dollars).

Brug af en VPN-router: Fordelene

Du kan gå, uanset hvilken vej der fungerer for dig. Her er, hvad en VPN-router kan gøre for dig.

Engangsinstallation

Den første ting, du har brug for at forstå om VPN-routere, er, at de fungerer på samme måde som almindelige routere undtagen internetforbindelsen dirigeres via serverne på et privat netværk. Dette betyder, at enhver enhed, som du opretter forbindelse til routeren, får det fulde omfang af VPN-beskyttelse.

Når du installerer VPN på flere enheder, skal du downloade og installere det på hver enhed separat. Sammenlign det med en router, der kun har brug for en installation – når routeren først har VPN på den, behøver du ikke installere VPN på hver enhed separat. Tilslut bare dine enheder til routeren på den almindelige måde, så er du sikker på Internettet.

Omkostningsbesparelser

Der er ingen ekstra omkostninger ved VPN-abonnement på en router. For eksempel, hvis et firma debiterer $ 10 for et månedligt abonnement, vil det generelt være det samme, uanset hvilken enhed det er installeret på.

Dette sparer penge, fordi hvis du har mange mennesker, der bruger internettet i dit hjem, og alle har brug for en VPN, kan de alle oprette forbindelse til det, og du behøver ikke at købe flere abonnementer eller licenser.

Husk, at selvom du køber en forudkonfigureret router, skal du stadig købe et VPN-abonnement.

Uanset om du køber en forudkonfigureret router eller downloader konfigurationsfilerne og installerer dem manuelt, er en router altid en billigere handel end at købe flere abonnementer for hele familien.

All-platform venlig

Dette er en af ​​de største fordele ved VPN-routere. Som omtalt tidligere, ejer de fleste af os flere enheder. Og ikke alle VPN-virksomheder tilbyder multi-platform support. Hvis du f.eks. Vil installere VPN på dit smart TV, finder du ud af, at der ikke er mange udbydere, der tilbyder kompatible apps til det.

Løsningen – VPN på router. Bare konfigurer VPN på din router (eller køb en forudkonfigureret router) og tilslut dit smart TV med det. Det reducerer indsatsen og omkostningerne. Mens konfiguration på en router tager nogle ekstra skridt, er det bare en engangs ting, og når det først er gjort, er du klar til at bruge den i din levetid.

Komplet sikkerhed

Opsætning af en VPN-forbindelse på din router betyder, at hele dit hjemme netværk er sikret. VPN tilføjer et ekstra lag af privatliv og sikkerhed til alle dine online aktiviteter. Det gør det også sværere for potentielle hackere og cyberkriminelle at gå på kompromis med eller hacke ind på dit WiFi-netværk.

Online anonymitet

Enhver enhed, du opretter forbindelse til din VPN-router, får fuld online anonymitet. Uanset om det er din smartphone, bærbar computer, Smart TV, gaming eller streaming-enhed, vil hverken din internetudbyder eller nogen anden være i stand til at spore, hvad du laver online.

Brug af en VPN-router: Ulemperne

Men det er ikke alle sjove spil. Her er nogle ulemper ved VPN-routere.

Flere enheder lavere hastighed

Den første ulempe, der skal overvejes for VPN-routere, er, at de går langsommere, da flere og flere enheder er forbundet til dem. Mens hver enhed vil nyde muligheden for krypteret forbindelse, oplever den også en langsommere belastningstid, end hvis hver enhed brugte sin egen VPN.

Det betyder, at du for hver enhed, du opretter forbindelse til dit hjemmenetværk, vil give væk en del af din hastighed. Det er let at se, hvorfor dette kan være en afskrækkende virkning for mange mennesker, især dem, der ønsker højhastighedsforbindelse.

Lav hastighed er et enormt problem for folk, der vil streame videoer eller spille online spil – buffering er bare for irriterende. Hvis du imidlertid har en hurtig forbindelse derhjemme og en højhastigheds-VPN, vil hastighederne stadig være anstændige, selvom 10-12 enheder opretter forbindelse til den. Sørg for at få en VPN med høje hastigheder.

Se nogle af de hurtigste VPN-anbefalinger.

Kompliceret opsætning

Opsætning af en VPN-router er en temmelig kompliceret proces. Hvis du er nybegynder, kan dette være svært for dig. De fleste VPN-virksomheder leverer dog en trinvis vejledning til at hjælpe deres brugere gennem installationsprocessen. Mange af dem har endda 24-timers live chat support.

Selvom der er nok hjælp til installation, hvis du stadig synes, det er noget, du ikke kan gøre, kan du enten få en ekspert eller købe en forudkonfigureret router.

Fordele og ulemper ved at bruge en VPN-router – Konklusion

Der er ingen tvivl om, at VPN-routere er en fantastisk måde at sikre dit hjemmeinternet. Men hvis du eller de fleste af din familie forbliver meget ude og ikke bruger anlægget, er VPN-routere muligvis ikke den bedste ting for dig. På den anden side, hvis du og din familie drager mest brug af dit internet, mens du er hjemme, kan en VPN-router være et godt værktøj til at forblive sikker mod hacking og snooping og også spare dig for en masse kræfter og penge.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me