Sådan kontrolleres din internethastighed – den rigtige måde

Én sandhed, du kan tilskrive vores moderne liv, er, at internetforbindelser i virkeligheden ikke er ens. Mens nogle mennesker måske bor i lande med utrolige internethastigheder (heldige …), er andre ikke så heldige. Læs videre for at finde ud af, hvordan du korrekt kan tjekke din internethastighed, og hvilke tip du kan bruge til at gøre din forbindelse hurtigere.

Sådan kontrolleres din internethastighed - den rigtige måde

Sådan kontrolleres din internethastighed – den rigtige måde

Hvorfor du har brug for at teste din internethastighed med jævne mellemrum

Desværre stemmer ikke den internethastighed, din internetudbyder giver dig, altid altid med den hastighed, de annoncerer. Med andre ord får du muligvis ikke det, du faktisk betaler for. Langsomme internethastigheder kan gøre din online oplevelse sur. Fra kontinuerlig forsinkelse, mens du spiller spil på din pc, Xbox One eller PS4 til konstant buffering, mens du prøver at streame indhold på din Apple TV, Roku eller Amazon Fire Stick; langsomt bredbånd kan resultere i nogle temmelig opvarmede raser.

Sådan kontrolleres din internethastighed – et tip til hjælp med din internetudbyder

Hvis du er nogen, der lider af dårlige internethastigheder, har du sandsynligvis allerede prøvet at kontakte din internetudbyder om det. En ting, som mange internetbrugere har bemærket, er, at internetudbydere ikke er meget lydhøre, når en bruger sætter spørgsmålstegn ved den service, de leverer.

Hvis du betaler for hurtige internethastigheder, men ikke modtager dem, foreslår vi, at du tager en uge og samler dine data. Før du kontakter din internetudbyder, skal du sørge for at have nok data, der viser, hvor dårlig din internethastighed virkelig er. Med andre ord, brug de værktøjer, jeg nævner nedenfor til at teste din internethastighed på forskellige dage og på forskellige tidspunkter.

Skærmbillede eller hold oversigt over resultaterne af dine forskellige test. Sørg for, at du tester dit internet i rushtrafiktiden, som f.eks. Efter arbejdstid, i weekender og om natten

Sørg for, at du også får nogle test udført på tidspunkter, hvor din forbindelse stabiliseres. Få så mange resultater, som du kan, og kontakt derefter din internetudbyder bevæbnet med ægte bevis for, at dine hastigheder ikke er det, du betaler for. På denne måde vil din internetudbyder ikke være i stand til at vippe ud af at give dig den service, du fortjener.

Værktøjer til at kontrollere din internethastighed

Chockerende er det at kontrollere din internethastighed en af ​​de nemmeste og hurtigste internetprøver, du kan udføre. Faktisk behøver du ikke engang at downloade en app eller nogen form for software. Du kan nemt kontrollere dine internethastigheder ved hjælp af følgende webbaserede tjenester:

Fast.com

Det første værktøj, du kan drage fordel af, er Fast.com. Dette websted er drevet af Netflix og er meget ligetil at bruge. Alt hvad du skal gøre er:

  1. Først skal du sørge for at stoppe alle downloadprocesser, du muligvis udfører. Sørg for, at ingen andre bruger internetforbindelsen på tidspunktet for hastighedstesten.
  2. Besøg derefter Fast.com ved hjælp af din browser.
  3. Når du er der, skal du vente på, at hastighedstesten udfører sine ting (det handler om en 30-sekunders ventetid)
  4. Og voila! Du får dine resultater uden at skulle tage et andet skridt.

Fast.com viser dine downloadhastigheder i Mbps, og du kan klikke på knappen “Vis mere info” for at få din latenstid og uploadhastigheder.

Speedtest af Ookla

Speedtest af Ookla kan virke meget lig Fast.com, men det tilbyder et par ekstra funktioner. For spillerne derude er dette et godt værktøj til at teste vores din PING. Speedtest af Ookla viser dig også dine uploadhastigheder med din downloadhastighed som standard. Ligesom Fast.com giver dette værktøj dig dine hastigheder i Mbps. Det interessante ved Speedtest af Ookla er at vælge din server, selvom den bruger den bedste server, den kan finde som standard.

Nogle gange vil du dog opdage, at dine hastigheder tester fint, men at du stadig har problemer med at oprette forbindelse til dine websteder hurtigt nok. I tilfælde som dette står du muligvis over for ISP Throttling.

Sådan stopper ISP Throttling

ISP-throttling er en almindelig, omend lavhåndet, metode, som internetudbydere bruger til at begrænse din adgang til bestemte websteder. Oftest end ikke, vil internetudbydere smøre din forbindelse, hvis de bemærker, at du streamer for meget eller downloader for mange filer.

Nogle gange vil internetudbydere direkte fortælle dig, at de bremser din forbindelse i din kontrakt. Sørg for at gennemgå din kontrakt for at kontrollere, om der er nogen båndbredde eller datahætter, du skal overholde.

Den gode nyhed er, at en VPN nemt kan redde dig fra dette irriterende lille problem. Da en VPN krypterer dine data og omdirigerer din trafik, vil din internetudbyder ikke kunne fortælle, hvad du laver online.

Bedste VPN mod ISP-throttling

Vores VPN-ekspert, Charles, har skrevet en detaljeret gennemgang af de bedste VPN’er, der forhindrer ISP-throttling. Hans øverste valg gik til ExpressVPN, og med god grund.

Bortset fra at have krypteringer i militær kvalitet og de nyeste VPN-protokoller til at kryptere dine data og omdirigere din trafik, kommer det også med en hel masse seje funktioner. De har en streng no-logs-politik og en 30-dages pengene-tilbage-garanti, som du kan bruge til at afprøve tjenesten, før du forpligter dig.

Sådan kontrolleres din internethastighed – endelige tanker

Det er alt, hvad der er der, folkens. Det kræver ikke meget for dig at kontrollere din internethastighed, men at få din internetudbyder til at løse eventuelle hastighedsproblemer kan være lidt af et problem. Sørg for, at du læser din kontrakt med din internetudbyder i detaljer for at finde ud af, om der er nogen datakap, du skal bekymre dig om. Glem ikke at indsamle alle de data, du har brug for på din internethastighed, før du går til din internetudbyder med din klage.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me