Sådan testes en VPN-forbindelse

Onlineverden ændrer sig hurtigt. Folk mister hurtigt deres evne til at beskytte sig mod opportunistiske hackere. Det er klogt at teste en VPN-service, inden du begynder at stole på den. Dette garanterer din online sikkerhed langt. Dog er ikke alle VPN-tjenesteudbydere lige. En dårlig konfigureret VPN-forbindelse kan lade dit cyber-privatliv blive udsat. Derfor er det vigtigt at teste din VPN-forbindelse, især hvis du bruger en bestemt VPN-tjenesteudbyder for første gang. Hvordan kan man dog teste en VPN?

Sådan testes en VPN-forbindelse

Sådan testes en VPN-forbindelse

Verificering af datakryptering med VPN

Det lyder måske chokerende, men et antal VPN-tjenester krypterer faktisk ikke dine data, før de overføres. En nylig multi-institutionel rapport afslørede, at over 18 procent af Android VPN’er ikke udfører datakryptering. Flere bemærkelsesværdige institutioner udarbejdede rapporten. Blandt dem var University of California, Berkley og CSIRO fra Australien. Denne rapport har åbenlyst rejst bekymring, og folk rådes nu til at verificere datakryptering. Selvom der er mange måder at gøre dette på, er en af ​​de letteste Glasswire.

Hvad er Glasswire, og hvordan bruger jeg det?

Glasswire er en app tilgængelig på de fleste platforme. Det er gratis at bruge og viser krypteringsstatus for alle de apps, der køres på OS. Hvis dine apps sender HTTPS / SSL-data, kan du hvile let. Hvis de imidlertid kun sender HTTP-data, gør VPN ikke sit job.

Selvom det er muligt, at HTTPS-data muligvis ikke er krypteret, er det for det meste. Du kan kontrollere individuelle datapakker, hvis du vil, men det er generelt ikke nødvendigt.

Sådan bruges Glasswire til at kontrollere VPN-kryptering

 1. Download, installer og kør Glasswire.
 2. Aktivér din VPN.
 3. Lav nogle online aktiviteter, der involverer dataoverførsel.
 4. Kontroller brugen fanen på Glasswire.
 5. Kontroller Apps-segmentet.
 6. Find dit VPN, der er anført der.
 7. Bekræft dens krypteringsstatus.

Al den trafik, der kommer til din enhed, skal dirigeres via VPN ved hjælp af SSL / HTTPS. Ikke desto mindre er en lille del af data muligvis ikke. Dette kaldes et VPN-håndtryk, og størrelsen vil forblive den samme overalt.

Ligesom Glasswire er Wireshark endnu et VPN-verificeringsværktøj. Faktisk er det mere nøjagtigt end Glasswire, da det kontrollerer individuelle datapakker, der kommer eller går fra din enhed. Således vil du være i stand til at se, om dataene er krypteret eller ej.

For at gøre dette skal du følge den samme procedure som for Glasswire. Sørg for at downloade den rigtige version i henhold til din Windows 32-bit eller 64-bit.

Sådan undersøges IP-lækager i min VPN

VPN’er tjener også en vigtig funktion ved at maskere din IP-adresse ud over at kryptere dine data. Dette gør det muligt at bruge offentlige adresser, som er påført af VPN-servere. Du kan dog blive udsat for et antal VPN-privatlækninger. Disse vil resultere i, at din faktiske IP-adresse bliver eksponeret sammen med din browserhistorik. De mest almindelige typer lækager er:

IPv6 lækager

Dette sker, når din VPN ikke understøtter IPv6-adresser og skal rute dataene uden kryptering. Din faktiske placering vil således blive eksponeret via den IP-adresse, der er i brug. Der er to måder at løse dette problem på:

 1. Vælg en IPv6 understøttet VPN.
 2. Alternativt kan du fravælge IPv6-routing gennem din eksisterende VPN-service.

DNS-lækager

Domænenavnsystemer bruges af enheder til at sende anmodninger om oversættelser til numeriske IP-adresser. Du kan sige, det fungerer som et telefonisk bibliotek. Din internetudbyder kan dog muligvis forsøge at opsnappe din DNS-anmodning og omdirigere dem til deres kanaler, før du sender den til dig.

Dette viser naturligvis dine browseaktiviteter for dem. Imidlertid kan en VPN stoppe dette. Ikke desto mindre, hvis ikke konfigureret korrekt, kan din VPN tillade, at dette sker. Den bedste måde at undgå er at optage en VPN, der tilbyder beskyttelse mod lækage af DNS.

WebRTC / STUN lækker

Web realtidskommunikation eller WebRTC kan være en nyttig protokol. Det gør det muligt for browsere at tilbyde tjenester såsom P2P-fildeling, videochat og stemmekald. Problemet er imidlertid, at ved at udføre en af ​​disse afslører du også din faktiske IP-adresse. Dette er uanset brug af din VPN eller proxyserver.

Den bedste måde at teste din VPN ville være at gå til ipleak.net. Hvis du imidlertid vil slippe af med problemet helt, skal du blot slå WebRTC fra.

Husk, at det kan føre til fiasko i indlæsningen af ​​nogle websider. Visse tjenester kan også blive berørt. Hvis du f.eks. Bestiller takeout, bliver du nødt til at genaktivere WebRTC først.

Hvordan løser jeg alle disse problemer?

Den bedste måde at bruge din VPN er at konfigurere den på din hjemme router. Der er nogle store fordele ved dette. Til at begynde med får hver enhed, du opretter forbindelse til din router, den samme beskyttelse. Dette inkluderer alle IoT-enheder såvel som enhver anden enhed, du er interesseret i at oprette forbindelse til routeren.

Er det vigtigt at kontrollere min VPN-forbindelse?

Nogle gange kan VPN-forbindelser vise, at de er aktive, når de ikke er det. Dette kan være forårsaget af en kodefejl, forkert software eller blot almindelig svig. For at kontrollere din VPN-forbindelse skal du blot kontrollere status for din IPv4-adresse. Hvis den matcher placeringen af ​​din VPN-server, fungerer den. Du kan kontrollere IP-adressen på den VPN-server, du i øjeblikket har forbindelse til, ved at besøge WhatIsMyIP.network.

Skal jeg verificere min VPN-forbindelse?

Det er altid klogt at kontrollere din VPN-forbindelsesstatus. Dette gælder især, når du bruger en ny VPN eller en nylig opdatering.

Hvordan gør man det?

 1. Sluk din VPN.
 2. Besøg WhatIsMyIP.network.
 3. Find ud af din nuværende IP-adresse.
 4. Tænd din VPN.
 5. Genindlæs webstedet.
 6. Bekræft din IP-adresse, og dens tilknyttede placering er forskellig.

Ideelt set skal din IP-adresse og placering straks ændres, når du aktiverer din VPN. Hvis dette ikke sker, beskyttes du ikke og skal straks kontakte kundeservice.

Sådan testes en VPN-forbindelse – Final Word

Når du fyrer op en VPN, skal du kontrollere, at alt det, vi har nævnt her, er korrekt implementeret. Hvis dine lækagetest gentagne gange kommer positivt tilbage, skal du bede om refusion og ændre din VPN. Sådanne lækager er dårlige for dit privatliv og besejrer formålet med at bruge en VPN. Selvom det er smart at bruge en VPN, er det også meget vigtigt at vide, hvor effektiv det er til at beskytte dig.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me